Dramatisk afslutning i Frøs Arena i dag, hvor hjemmeholdet var effektivt når chancen bød sig

SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 5-2 (1-0, 2-0, 2-2) Der var ikke bare point men også Final 4 billetter på højkant for øjnene af små 2200 tilskuere i Frøs Arena søndag eftermiddag.

Hjemmeholdet vidste, det krævede tre point for at sikre billetten og ikke være afhængig af opgøret mellem Odense Bulldogs og Aalborg Pirates. Rungsted derimod kunne måske snige sig videre, selv med et nederlag, men det var bestemt ikke at se på gæsternes indstiling.

Nordsjællænderne gik efter sejren, men blev bremset af et godt fightende og effektivt SønderjyskE-mandskab, hvor det atter engang var kæden med Pelletier, Krag og Haag, der blev tungen på vægtskålen.

Det var Rungsted, der kom klart bedst ud til eftermiddagens match.

Allerede i kampens indledning var gæsterne på spil, og i to omgange havde Jacome muligheden for at bringe udeholdet i front.

Sønderjyderne virkede lidt nervøse og opspillet var usammenhængende. Rungsted havde flere gange held til at stresse hjemmeholdet i SønderjyskEs zone, hvilket blandt andet kastede en stor chance af sig til Steve Whitney.

Godt midtvejs i perioden slap Mathias Asperup afsted mod Nicolaj Henriksen, men landsholdsforwarden manglede skarpheden i dag.

Med fem minutter til pausen ledte man fortsat efter første målchance til værterne, mens udeholdet fortsat havde mere struktur i spillet.

Gustav Green var næste mand til at forsøge at overliste Henriksen, men heller ikke han fik pucken i kassen.

SønderjyskE prøvede flere gange at lave omstillinger, men præcisionen manglede. Lige indtil sidste aktion i perioden. Haag erobrede pucken, tog Pelletier med som mellemstation, og den lille canadier smed gummiskiven på tværs til Nikolaj Krag, der resolut smadrede skiven ind bag svenske Östlund. 1-0 med bare to sekunder på klokken og Toss-A-Bear startede i Frøs Arena.

Dommerne vurderede hurtigt, at det var bedre at kalde til pause, fremfor at vente på at det store antal bamser var indsamlet. Den sene scoring i første periode havde givet mere ro til hjemmeholdets spillere, og de kom langt bedre med i kampen.

Max Tjernström fik periodens første chance, men Östlund med en sikker parade. Morten Jensen røg i straffeboksen efter tre minutters hockey og sønderjyderne skulle forsøge at sætte overtalsspillet op.

Her haltede det lidt med kombinationerne, men med få sekunder tilbage af udvisningen, slog hjemmeholdet alligevel til. Gabriel Desjardins med sidste stav på skiven.

I samme tid som scoringen røg Jakob Gammelgaard til afkøling, men SønderjyskE slog ikke kapital af det nye overtal. I stedet røg målscorer Gabriel Desjardins en tur i boksen og gæsterne fik derfor muligheden fem mod fire.

Udeholdet fik dog ikke udbytte af overtalsspillet, men de fik igen mere snert i spillet og tilbage i spil fem mod fem var Malte Setkov tæt på med en hammer. Kort tid senere var det Mathias Asperup, der var ved at overliste Henriksen, men ingen gevinst.

Sønderjydernes havde ikke så mange store målchancer, men de var enormt effektive, når de var på spil foran gæsternes mål. Med fem minutter til pause endte Nikolaj Krags afslutning i endebanden, og hurtigst over returen var kaptajn Haag, da han skubbede skiven over stregen til en 3-0-føring.

Sløseri fra Daniel Kønig gav blot få skift senere en stor chance til Steve Whitney midt for mål, men en stærkt spillende Nicolaj Henriksen fik afværget det store tilbud.

Tredje periode var med et sønderjysk hold, der prøvede at forsvare føringen hjem mod en flok Rungsted spillere der fortsat jagtede reduceringen.

En jagt der blev besværliggjort af et par udvisninger i periodens første halvdel.

Ganske vist fik sønderjyderne ikke yderligere scoringer ud af overtalssituationerne, men det kostede dyrebar tid på klokken for gæsterne. Rasmus Lyø var tæt på at fjerne den sidste spænding med sit skud kort forbi den ene opstander, men det var udeholdet, der havde mest spil i offensiv zone.

Spillere som Jacome, Whitney og Lucas Andersen var hyppige gæster foran Henriksens mål, men goalien bevarede overblikket i kampens hede og holdt udeholdet fra fadet.

Keeper-kollega Östlund i Rungsted-målet måtte hive en stærk redning frem, da Max Tjernström fandt en helt fri Villiam Haag godt midtvejs i perioden. Kort efter var det i modsatte ende Davidson, der helt blank for Henriksen fik en gylden mulighed for at sætte gæsternes første scoring, men igen var SønderjyskE keeperen på plads.

Med godt fem minutter igen var der en afventende udvisning til David Madsen, og så lykkedes det Rungsted at slå hul på hjemmeholdets defensiv. Rasmus Thykjær Andersson hamrede den sorte gummiklat ind højt i målet. Flot afslutning af den højrefattede forward.

Gæsterne tøvede ikke med at trække Östlund igen et halvt minuts penge senere, og det gav bonus. Lucas Andersen var skarpretteren denne gang og på bare eet minut havde nordsjællænderne hentet to mål.

Stemningen var sitrende i hallen, og Rungsted satsede igen seks mod fem. SønderjyskE kom atter under pres i egen zone, men med halvandet minut igen, slyngede Will Pelletier pucken mod det tomme mål og punkterede reelt kampen med 4-2 scoringen til stor jubel blandt hjemmepublikummet.

Ganske vist trak Rungsted atter Östlund, men i stedet for reducering, var det Nikolaj Krag, der fra egen zone ramte plet og sikrede hjemmeholdet alle tre point samt Final 4-billetten.

Hjemmeholdet har dermed sin afskeden med Mario Simioni vundet tre af fire kampe i ligaen og med en stærk slutspurt indfriet første sæsonmål, deltagelsen ved Final 4. Rungsted spillede en fin kamp, til trods for det ikke blev til point, og de kunne trods alt glæde sig over også at indløse billet til Final 4, da Odense samtidig tabte sin hjemmekamp til Aalborg Pirates.

GOALSHOW: Se målene fra Herlev-Frederikshavn White Hawks vandt fortjent i Herlev