Rungsted havde færten af sejr i Sparekassen Danmark Isarena, men Aalborg snuppede to point

Aalborg er stadig ubesejret i Metal Ligaen. Men det holdt hårdt for de forsvarende mestre, der måtte ud i overtid for at besejre et stridbart Rungsted-hold med 6-5.

Gæsterne fik en sand drømmestart på kampen, da de allerede efter halvandet minut bragte sig foran 1-0. Maksim Popovic snuppede pucken fra at meget nonchalant Aalborg-forsvar, og fik i samarbejde med Gustav Green sendt pucken på tværs til en helt fri Rasmus Anderson.

Med stort overblik sendte han pucken flot tilbage til Popovic, som var kommet fri af Bo Hanson, som i den grad ikke så godt ud i sit tilbageløb, og i tomt mål kunne bringe Rungsted foran.

Drømmestarten fortsatte for nordsjællænderne, da Maksim Popovic blev dobbeltmålscorer efter blot tre minutter. Igen sløsede Aalborg defensiven gevaldigt, og igen var det backparet med Bo Hansson og Nikolaj Carstensen, som bragte sig i store problemer imod et højt Rungsted-pres.

Det betød at Rasmus Anderson modtog pucken bag mål og inde foran fandt han Morten Jensen, der frækt smed pucken over til Popovic, som igen kunne score i tomt mål.

Generelt så var Rungsted flyvende i kampens første syv minutter, hvor de gjorde stort set hvad der passede dem. Deres fart gav de nordjyske værter store problemer og det høje pres de fik sat, fik skabt et hav af fejl hos det normalt så pucksikre nordjyske mandskab.

Både Gustav Green og Andreas Schou Nielson var tæt på at gøre det til 3-0 men George Sørensen og en redning på stregen af Oliver Anker Christensen forhindrede kampen blev lukket, inden den for alvor var begyndt.

Den store redning på stregen fra den formstærke Aalborg-forward ændrede en masse momentum i perioden, da Aalborg i det næste skift fik reduceret. Efter en fejlet clearing af gæsterne opsnappede Kirill Kabanov pucken, og fik hurtigt sendt en pasning ind til Calder Brooks i det lille felt. Med et smart træk og dribling fik han sendt Oskar Östlund væk og kunne lægge pucken ind til en noget ufortjent reducering.

Målet blev startskuddet på et magisk minut for hjemmeholdet, som fik vendt 0-2 til 3-2 på blot 43 sekunder. Reduceringen skulle blive til en udligning 18 sekunder senere, da Albin Lindgren smed pucken direkte over til Tommy Giroux bag mål, der flot fandt Patrick Bjorkstrand inde foran, der resolutte sendte pucken op i det nærmeste hjørne bag

Nordjyderne var sågar tæt på at komme foran 3-2 føring 13 sekunder senere, men stor redning og flot læst af Ostlund forhindrede en scoring fra Tobias Ladehoff. Situationen kostede en udvisning, og syv sekunder inde i den, kunne Ostlund ikke stoppe Aalborgs stormangreb mod mål i det magisk minut.

Efter faceoffen fik Anders Koch muligheden for at sende et håndledsskud afsted, som med masser af trafik foran mål, strøg direkte op i det fjerneste målhjørne. Det tredje mål til hjemmeholdet på 43 sekunder!

En vild vending, og selvom Rungsted kom bedre med efter chokket, havde lagt sig var Aalborg farligst. Både Thomas Spelling og Kirill Kabanov var ikke langt fra at gøre det til 4-2 inden pausen, men Oksar Östlund og stolpen kom i vejen for nye scoringer inden pausen.

Rungsted dominans og Aalborg powerplay effektivitet

Stilen fra første periode forsatte, og der var ikke spillet mere end 30 sekunder før Rungsted havde udlignet. Igen ved en stor forsvarsfejl, hvor Jeppe Jul Korsgaard smed pucken væk i egen zone. Det gav Lucas Andersen chancen for at sende pucken over til Mathias Asperup, der uden tøven kunne sende pucken flot ind bag George Sørensen

Hjemmeholdet kom dog tilbage i front i målfesten i Sparekassen Danmark Isarena, da de tigen udnyttede et powerplay. Efter ellers flot boxplay i store dele af undertallet fra gæsterne, fik Aalborg etablerede sig i zonen. Rungsteds boxplay kom til at stå meget dybt og det gav Bjorkstrand muligheden for at sende en høj afslutning afsted, som lige nøjagtigt overlistede Oskar Östlund.

I anden periode var Rungsted klart bedst og de havde stort helt til at få presset Aalborg i bund. Dels ved at udnytte lynhurtige og præcise spilvendinger, som fangede nordjyderne i udskiftning og dels ved at komme i et højt pres som stressede nordjydernes opspil. Chancerne var store, men George Sørensen og overliggeren kom i vejen i minutterne efter nordjydernes føringsmål.

Det holdt dog kun for en stund, da nordsjællandernes gode anden periode gav pote efter godt ni minutter af perioden. Morten Jensen fik flot holdt pucken inde i Aalborgs zone, hvilket fangede et par Aalborg spillere i fremløb. Det gav en overtalsmulighed, og efter en smuk pasning fra Tim Wahlgren til Jack Jacome inde foran, kunne den nye canadier i Rungsted gøre det til 4-4 med et flot løft over en chanceløs George Sørensen.

Aalborg var tæt på et lynsvar kort efter, da Kabanov var tæt på at sende pucken ind bag Östlund ved bagstolpen, men denne gang manglede marginalerne for nordjyderne, og derfra satte Rungsted et tungt angreb mod føringsmålet.

De skabte et hav af chancer og efter fem minutter kom de helt fortjent foran. Gæsterne havde igen held til at komme ind i Aalborgs zone i fart og etablere sig i deres angreb. Her fik Morten Jensen muligheden for at sende en afslutning afsted, og selvfølgelig var det Maksim Popovic, som fik styrede flot ind bag Sørensen til sit hattrick.

Det var endda tæt på at blive 6-4 til gæsterne før pausen, da Rungsted fik deres første forsøg i powerplay, men trods store chancer til Filip Karlsson, fik et hårdt tilkæmpet Aalborg Pirates hold klaret sig igennem indtil pausen på en forfærdelig anden periode for de forsvarende mestre.

Spelling med Buzzer beater!

Aalborgs kom ud til tredje periode med en helt anden fart og indstilling end det man havde set i de første 40 minutter. De kom langt bedre ind i duellerne og satte med det samme gæsterne under et pres. En afslutning fra Thomas Spelling ramte stolpen efter et minut, hvilket også kostede en udvisning af sig.

I powerplay så spillet langt bedre ud og efter flere gode forsøg, modtog Tommy Giroux pucken i slottet og satte et flot håndledsskud afsted, som overlistede Oskar Östlund langs den nærmeste stolpe til stor forløsning for hjemmepublikummet.

5-5 og kampen bølgede frem og tilbage i resten af perioden, hvor begge hold momentvis var tæt på at tage føringen på kampen. Først var kampens helt store spiller Maksim Popovic tæt på undertal og senere var Lucas Andersen millimeter fra at lave en flot wraparound scoring for gæsterne.

I den anden ende var Thomas Spelling tæt på at score med et minut igen, da Tommy Giroux fandt ham inden foran mål, men afslutningen sad lige på Rungsteds svenske målmand.

Dermed skulle kampen ud i overtid, og trods fine chancer til begge mandskaber lignede det, at kampen skulle finde sin afgørelse i straffeslag. Men bedst som alle i Sparekassen Danmark Isarena havde forberedt sig på at kampen skulle finde sin afgørelse i straffeslag slog Thomas Spelling til ud af det blå. Calder Brooks fik skrabet pucken til sig med få sekunder tilbage af kampen, men fremfor at skyde på mål lagde han pucken på tværs til Thomas Spelling som hamrede pucken mod mål.

I målet kunne Oskar Östlund lige nøjagtig ikke holde pucken ude, og med millisekunder tilbage passerede pucken stregen til en sejr til Aalborg Pirates på 6-5 efter et regulært drama. En sejr som gør, at Aalborg Pirates stadig holder fast i Odense Bulldogs i kampen om førstepladsen i Metal Ligaen.

GOALSHOW: Se målene fra Odense-Esbjerg STORT Herning comeback gav sejr i Frederikshavn