40 fremragende minutter og flotte mål stoppede Frederikshavns sejrsrække i Vojens

SønderjyskE-Frederikshavn 7-2 (4-1,3-0,0-1) Ishockeyeftermiddag i Vojens, hvor hjemmeholdet skulle forsøge at rejse sig efter 2-4-nederlaget til Odense fredag aften.

Frederikshavn havde taget bussen ned gennem Jylland i håbet om at forlænge sejrsstimen til syv i træk.

Det lykkedes på ingen måde for vendelboerne, der i de to første perioder blev kørt over af et hjemmehold, der lavede det ene flotte mål efter det andet.

Sønderjyderne var sprudlende i de første 20 minutter, som de lyseblå vandt med 4-1. Det var formidabel underholdning mellem to hold, der begge ville fremad. Det slap SønderjyskE bedst fra.

William Pelletier var ikke med i fredags i Odense, men den sønderjyske playmaker var tilbage i hopla ved 1-0-målet. Her strøg han gennem midtzonen og hele vejen ind til den sidste forhindring.

Anton Stenbakken blev sat af, inden Pelletier køligt lagde pucken ind mellem benene på Frederikshavn-keeper Galansky.

Der var kun spillet 4:26 minutter, da hjemmeholdet bragte sig på 2-0. Villiam Haag fyldte 30 år i går, og havde i den anledning familiebesøg fra Sverige.

Han fejrede det ved at brage en firsttimer efter en perfekt tværpasning fra Pelletier.

Det var vældig imponerende, at Frederikshavn havde medbragt en hel bus fuld af supportere, og de så et gæstehold, der spillede frisk til. Måns Hansson stødte med frem og var tæt på at reducere, men umiddelbart efter svenskerens forsøg, broderede hjemmeholdet sig op gennem hele banen.

Til sidst lagde Mathias Borring pucken ind til Rasmus Lyø, der satte 3-0’eren ind fra kort afstand. Flotte mål fra sønderjyderne, der blev lige rigelig offensive i minutterne derefter.

Det var et halmstrå, man ikke skulle give et White Hawks-hold med seks sejre på stribe.

Mikkel Bertelsen kom af sted i en kontra, passede til Sebastian Brinkman, der slog pucken op i nærmeste hjørne. Galbraith passeret for første gang.

En batalje mellem Robin Johansson og William Boysen burde nok have sendt begge ud, men en sidste ekstra knytnæve betød, at Johansson tog den for sig selv. SønderjyskE i overtal, endda fem mod tre i et lille minut:

Ahlberg fandt David Madsen, der hamrede pucken op i nærmeste hjørne. 4-1, flotte mål i en dejlig livlig første periode.

Det fortsatte: Kort inde i anden periode var White Hawks-spillerne langt, langt fremme for at presse, og det udnyttede hjemmeholdet klinisk. David Madsen afsluttede en perfekt omstilling, og kampen blev ved at gøre ondt på gæsterne.

Efter et godt skifte af Winder, Bertelsen og Frederiksen tog SønderjyskE igen fat. Det vrimlede med lyseblåt inde omkring Galansky, og Valdemar Ahlberg tillod sig at skyde på stolpen fra meget kort afstand. Han fandt pucken igen og fik lirket den ind til 6-1 efter blot 27 minutter.

Halvvejs inde i kampen kom der lidt skår i glæden hos det velspillende hjemmehold. Villiam Haag plantede en crosschecking i ansigtet på Daniel Baastrup-Andersen og måtte forlade banen med en game misconduct i baglommen.

Frederikshavn satte sig fast med en mand i overtal i fem minutter. Største chance da Christopher Frederiksen hamrede et skud forbi mål.

Returen røg ud til Pontus Englund, der resolut skød på mål. Pucken ramte begge stolper og gled mirakuløst ud igen. No goal.

Trods den håbløse måltavle fortsatte White Hawks med at spille frisk til. Ros for den indstilling. Kort før periodens afslutning måtte Gorm Topholt skrige sin frustration ud, da han brændte for tomt mål.

I den anden ende ramte sønderjyderne det hele. Med blot tre sekunder tilbage af perioden var der kaos foran Galanskys mål, og selv om tjekken gjorde alt, hvad der var muligt, kunne han ikke forhindre Nikolaj Krag-Christensen i at smække 7-1-målet ind.

Sikke en søndagsfest i Vojens, hvor tredje periode begyndte stille og roligt. Gabriel Desjardins fik en udvisning, Frederikshavn broderede lige rigeligt i overtallet, Jonas Jakobsen forsøge at ”krige” en puck ind, men det begyndte at være tydeligt, at kampen for længst var afgjort.

Kompromisset var, at SønderjyskE var tilfreds med de tre point, mens Frederikshavn helst skulle undgå den helt store lussing. Nordjyderne havde pucken mest og fik reduceret, da Måns Hansson fik trukket pucken ind bag Patrick Galbraith.

Slutresultatet blev 7-2 til SønderjyskE, og det kunne ingen med lyseblåt tørklæde være utilfreds med. Hovedparten af de 2019 tilskuere klappede hjemmeholdet ud af banen efter 60 minutters god underholdning.

Stensikker hjemmesejr, der ikke kunne sættes spørgsmålstegn ved.

GOALSHOW: Se målene fra SønderjyskE-Frederikshavn OPTAKT: SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks