Hård eftermiddag for de danske spillere i Prag

Det var ellers en god første periode. Danmark stod godt i banen, kombinerede glimrende fremad og havde i perioder ganske godt fat i et schweizisk hold, der er til VM i en kanonopstilling.

Det var ærgerligt, at schweizernes superstjerner tog fat i de afgørende momenter, hvor de viste den ekstraordinære klasse, som alpelandet kommer med til den her VM-turnering. Kevin Fiala gjorde det til 1-0 efter fire minutter, og lige før pausen fik Nashville-backen Roman Josi lov til at rykke ind og lægge en baghånd i nettet bag Dichow til 2-0.

Der var ikke meget positivt over anden periode - set med danske øjne.

Til gengæld havde de mange schweiziske tilskuere på lægterne en fest, for det ene angreb efter det andet rullede ned mod Frederik Dichow, der måtte se sig passeret tre gange i midtperioden. At det ikke blev til flere mål, skyldtes faktisk også Dichow, der leverede en række glimrende redninger.

Uden at de skal lyde som en undskyldning, men dog lidt af forklaringen på et stillestående dansk hold, var den dårlige anden periode muligvis et udslag af, at Schweiz kom efter en fridag, mens de danske spillere først var hjemme på hotellet ved 22-tiden efter kampen mod Storbritannien.

Heldigvis spiller Danmark ikke i morgen, og har fri indtil mandag aften, hvor det gælder den afsluttende puljekamp mod Finland.

I dagens kamp kom Mathias Seldrup ind i målet til begyndelsen af tredje periode. Han fik ikke nogen blid velkomst, for Oliver Larsen sendte en puck lige op i bladet på Calvin Thurkauf, der sagde tak for invitationen og scorede til 6-0 for schweizerne, der scorede yderligere to gange i tredje periode.

En på alle måder tung dag for de danske løver, der måtte indkassere det største VM-nederlag siden 1-10-nederlaget mod Rusland i Moskva i 2017.

Danmark runder puljespillet af med at møde Finland 20:20 mandag aften.

Tre ungdomsspillere får kontrakt hos Rødovre Mighty Bulls Klassemodstander venter Danmark i middagskamp