White Hawks led endnu et nederlag på egen is, da Esbjerg på syv gyldne minutter vendte opgøret på hovedet.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 3-6 (1-0,1-3,1-3)

På syv gyldne minutter i slutningen af anden, og starten af tredje periode, gik Esbjerg fra 2-1 til 2-5 i aftenens opgør i Frederikshavn. Hjemmeholdet gik kolde mentalt, og det sidder i holdet, at man er så tæt på at misse slutspillet for første gang siden 1996. De ligner nogle der er blottet for selvtillid. Det har Esbjerg mandskabet rigeligt af i aften, hvor Jason Jasper kunne se sit hold vinde, selvom man ikke spillede det bedste hockey i aften.

Underholdningsmæssigt var vi nemlig ikke oppe at ringe i aften, og første periode var tilmed en rodet omgang ishockey. Chancer var der nærmest ingen af, og det tenderede til det kedelige, det der foregik på isen. Derfor kunne man også passende studere de to nye i White Hawks truppen.

Svenske Mikael Johansson kom til klubben i går, og debuterede i dagens opgør. Hans størrelse giver noget tiltrængt pondus til White Hawks truppen, der også gav hjemmebanedebut til 18-årige Johannes Borup Olsen. Han havde en enkelt kamp for høgene i sidste sæson, og gik uimponeret til opgaven i aften.

Periodens eneste højdepunkt kom med små fire minutter tilbage, da Mikkel Bertelsen pludselig stod fri i slottet og modtog pucken. Han afsluttede resolut, og sendte pucken mellem benene på Seldrup til 1-0 føring.

Anden periode blev en smule mere livlig, om end det bestemt ikke var lækkerier vi blev budt. Esbjerg kom bedst for start, og allerede efter 33 sekunder kunne Grayson Downing udligne for vestjyderne. Sikker scoring, hvor han kom alt for fri foran Galansky, og så var der jubel blandt de medrejsende Esbjerg fans.

White Hawks var dog ikke sene til at slå tilbage, da de et par minutter senere kom i powerplay. Herligt overblik af den nye Mikael Johansson, og han fandt landsmanden Måns Hansson, der sikkert sendte skiven ind bag Seldrup til 2-1.

Ikke alverdens med højdepunkter i en halvkedelig forestilling, men to kontraangreb i de sidste tre minutter, vendte billedet i opgøret. Først var der hurtig omstilling, hvor Andreas Grundtvig modtog pucken i slottet, og han scorede usvigelig sikker til 2-2. Under et minut senere var det så en ny kontra der bragte vestjyderne foran, da Gorm Topholt uheldigvis sendte pucken i eget net. Juhamatti Aaltonen blev krediteret scoringen, som forståelig nok ærgrede den lille høge-terrier.

Esbjerg havde også pucken i mål til 4-2, men her var Patric Wener vaks med en Challenge, og den viste da også, at en Esbjerg spiller var en halv meter offside i opspillet til målet. Derfor korrekt annullering efter kigget på video.

Det mål de ikke fik i anden periode, fik de scoret i begyndelsen af tredje. Et langt pres mod White Hawks fra begyndelsen, resulterede i en scoring, da høgene ikke kunne få pucken ud af zonen og panikkede. Derfor kunne målfarlige Oliver Kjær relativt let smide skiven i kassen, da han modtog pucken, hvor Galansky var sideforflyttet.

White Hawks virkede lammet og kunne slet ikke få det til at fungere. Topholt røg i straffeboksen, og nu kunne Esbjerg virkelig lukke kampen. Det gjorde de efter klumpspil foran Galansky, og Josh Winquist kunne sende skiven i netmaskerne.

Hjemmeholdet forsøgte at gå mere offensivt til værks efter Esbjerg scoringen, og med otte minutter igen fik man reduceret til 3-5 ved Todd Winder, hvor pucken fløj i en bue over Seldrup i Esbjerg buret. Gæsterne svarede dog hurtigt igen, da Brandon Magee resolut udplacerede Galansky. Han så opgivende ud den gode tjekke, og blev flere gange svigtet af sit forsvar i aften.

Den resterende del af kampen skulle begge hold bare have overstået, og der skete ikke mere. Esbjerg tog fortjent de tre point, og ligner ikke et hold man har lyst til at møde i det kommende slutspil. Det er mere tvivlsom om Frederikshavn kommer med mellem de otte bedste. Lige nu leder de efter det, og har nærmest gjort det hele sæsonen.

Trods trætte ben: Herning vandt 5-2 over sygdomsramte Rungsted Rødovre brød Odense-forbandelsen