Den meget omtalte canadier viste fine prøver på sit talent i 9-2-sejren over Odense i aftes

Han har i den grad været omtalt inden sin ankomst, og Chase Stillman må være et af de største udenlandske navne, der nogensinde har spillet i en dansk juniorliga. U20-ligaen i denne sæson omdøbt til Talentligaen, og fra Danmarks Ishockey Unions side har man arbejdet på at få klubberne til at satse på Talentligaen som den "næstbedste" i stedet for 1. division. 

Derfor er den danske ungdomsliga blevet en tand eller to mere attraktiv i denne sæson, og det er en af årsagerne til, at Stillman, der til daglig spiller i Sudbury Wolves og står til at blive draftet i anden runde i næste sommers draft, har grebet muligheden for at spille kampe i Danmark. Hans daglige arbejdsplads, OHL - Ontario Hockey League - ligger stille indtil februar. 

I går debuterede Chase Stillman så for Esbjerg, og det gjorde han på ganske udmærket vis. Manden med nummer 29 gik ikke ind og dominerede isen totalt efter otte måneders kamppause, naturligt nok, men han viste mange prøver på sin klasse og gik godt ind i sammenspillet med Jonas Torbensen og lettiske Roberts Zalans i en meget stærk vestjysk førstekæde.

Esbjerg vandt kampen 9-2 uden de store problemer og afgjorde allerede i første periode, som blev vundet med 4-0. Det var også i de første 20 minutter, Chase Stillman kom på scoringstavlen to gange. Efter en stille start fyrede han pucken af med et fremragende håndledsskud, der kom helt ud af det blå og bragte Esbjerg foran 3-0 efter 17 minutter. 

To minutter senere kom han lidt lettere til 4-0-målet, da han fra en spids vinkel fik lov at placere pucken mellem skinnerne på Odense-målmand Jonas Skjoldaa. Stillman fik ligeledes en assist på Jonas Torbensens mål i slutningen af anden periode, og Esbjerg var gennemgående klart det stærkeste hold, når der blev skruet op for tempoet. 

Det var også en afspejling af tabelsituationen i vest, hvor det ret stærke Esbjerg-hold topper divisionen, mens Odense ligger sidst. Det gælder om at ende i top fire af seks i vest for at kvalificere sig til forårets kvartfinaler. Og i jagten på det bedste udgangspunkt er der næppe tvivl om, at Esbjerg i de kommende måneder kommer til at få gavn af Chase Stillman, der rejser tilbage til Nordamerika, når OHL begynder igen. 

 


FREDERIK BJERRUM og Frederikshavn ophæver samarbejdet FEM TING AT HOLDE ØJE MED EFTER PAUSEN: Esbjerg Energy