528 fans så ishockey i Spar Nord Arena, hvor Mathias Mølgaard og Mikko Virtanen var de afgørende spillere med mål i undertal

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 3-2 (1-0,1-1,1-1) Tilskuerne var tilbage i Spar Nord Arena, og de var vidner til et spændende opgør i bunden af tabellen imellem Odense Bulldogs og Herlev Eagles, som blev vundet af hjemmeholdet med 3-2. Det var især takket være en stor præstation af Mathias Mølgaard og Odenses undertalsspil.

Gæsterne kom bedst ud til første periode, hvor deres fart især havde fat i den lange ende de første fem minutter, hvor de fik skabt et tungt pres på de fynske værter.

Til dagens kamp havde Herlev forstærket sig med slovenske Ziga Pesut og finske Jani Siekkinen, og i første periode var de overalt på isen. Begge skabte chancer, og i deres første skift var de begge tæt på i flere omgange.

Odense kom dog bedre med som perioden skred frem, og fik flere skud ud fra som gik snært forbi Lukas Horaks mål. Odense kom mere frem i banen, og det var lige ved at koste dyrt, da Joseph Jonsson sendte en smuk pasning over til Matthias Asperup fra egen målzone. Asperup fik en friløber, men Samu Perhonen lavede en verdensklasse redning i fuld længde og redder med tåspidsen.

To scoringer i undertal

Med godt syv minutter igen tog Anton Schou en udvisning, og gav en gylden mulighed til Herlev, men Odenses defensive var bund solid, og holdt Herlev ude af zonen det første minut af undertallet. Efter en faceoff tabte Jonsson pucken på blå linje, og så slog Odense kontra. Mathias Mølgaard fik sendt en pasning på tværs til Mikko Virtanen, som let kunne prikke pucken ind over Horak til en føring til hjemmeholdet.

Gæsterne var tæt på udligning i to omgange kort inden periodens afslutning, da først Siekkienen fik en tværpasning, som han desværre ikke rent, og derfor kunne Perhonen nå at få benskinnen på tværs. Med under et minut igen fik Luis Blak Olsen en gylden chance med et frit skud fra midten af Odenses zone, men han overplacerede sin afslutning gik lige forbi målet.

Anden periode forgik langt mere på Odenses præmisser, og efter en lidt taktisk og defensiv start på perioden fra begge hold, tog hjemmeholdet teten. Oliver True havde alletiders chance for at score i powerplay, da et par tilfældigheder gav ham et frit skud på mål, men Lukas Horak kom flot ud af målet og fik lukket ned for vinklen.

I samme powerplay kunne Likas Bach Nielsen også have bragt Odense foran med to, da han flot driblede sig til en friløber, men i stedet for at afslutte, så lagde han pucken tilbage i målfeltet til Rasmus Simonsen, som dog ikke fik fat i pucken.

Herlev kom efterhånden bedre med i kampen, og både Matthias Asperup og Luis Blak Olsen havde store chancer for at score. Først sendte Asperup en styrtning snært forbi målet, efter tværpasning igennem målfeltet, og dernæst lavede Samu Perhonen en redning på Blak Olsens friløber.

Med godt tre minutter igen af perioden tog Mikkel Hansen en udvisning, men for anden gang i kampen, var det dog Odense Bulldogs som udnyttede Herlevs powerplay. Denne gang var det efter en fin pasning igennem midtzonen fra Mikko Virtanen til Mathias Mølgaard. Alene igennem imod Horak var Mølgaard iskold, og sendte den flot op i det nærmeste målhjørne.

Herlev fik dog reducerede med 14 sekunder igen af perioden. De to nye Herlev spillere fik kørt pucken ind i Odense zone, og bag mål fik Jani Siekkinen sendt pucken mod mål. Her fik Ziga Pesut staven på den, og snød Perhonen i det fynske mål.

Hektisk tredje periode

Reduceringen inden pausen gav fornyet spænding og tænding i opgøret, og det skabte en hektisk og fysisk tredje periode. Herlev gik hårdt på mål i alle situationer, mens Odense forsøgte at fange Herlev med deres skarpe kontrastød.

Netop sådan en kontra gav et fynsk powerplay, og efter et lidt rodet første minut af powerplay blev Herlev fangede i en udskiftning, og det udnyttede hvem andre end Mathias Mølgaard. Ales Sova lavede en hurtig spilvending, og gav Mølgaard endnu en friløber, der for anden gang i kampen var sikkerheden selv imod Lukas Horak.

Så skulle man tro at kampen var afgjort, men tre minutter efter 3-1-scoringen fik Herlev reducerede, da en stav fra Kristian Kragh fik styrede en forholdsvis ufarlig afslutning fra Luis Blak Olsen ind bag Samu Perhonen, der var chanceløs i situationen.

Dette blev startskuddet på en vild afslutning, hvor holdene på skift havde flere store chancer for at score. Først var det Henry Hardarson og Anton Schou, som var tæt på, og dernæst var det Herlev, som var ved at sende en ny styring forbi Perhonen.

Mål kunne ingen dog finde, og trods godt to minutter med tomt mål holdt Odense stand og tog en flot sejr på 3-2, og dermed cementerede fynboerne stort set deres plads i slutspillet.