Fischtown Pinguins bruger penge, der svarer til over en halv Metal Liga

Det er Davids kamp mod Goliath, når de danske klubber møder hold fra for eksempel Deutsche Eishockey Liga. 

I hvert fald når det gælder lønbudgettet, for Fyens Stiftstidende fortæller i dag historien om Odense Bulldogs, der får besøg af Fischtown Pinguins fra Bremerhaven.

Klubben vandt sølv i DEL i den forgangne sæson, og det skete ifølge Fyens.dk med ligaens mindste budget.

Avisen forklarer således efter samtale med direktør Ole Nielsen, at:

Fischtown Pinguins Bremerhaven er et markant, friskt pust i den bedste tyske række, DEL-liga. Holdet fra det nordvesttyske vandt sølv i sidste sæson efter at have vundet grundspillet. Det skete med ligaens mindste budget - 4,9 millioner euro - hvor det gennemsnitlige budget i ligaen er 9,5 millioner euro. 

Fischtown Pinguins har altså rundt regnet et budget på 36 millioner kroner, mens de store klubber i DEL ligger lige over 70 millioner kroner.

Det skal siges, at det er hele organisationens budget - og ikke kun spillerbudgettet, men forskellen er alligevel markant, og budgetterne er næppe mindre, når man kigger på Schweiz, Sverige og Finland.

I Metal Ligaen ligger lønloftet for truppen på seks millioner kroner, mens hele budgettet også tæller administration og træner. 

Fischtown Pinguins møder Odense og SønderjyskE i testkampe, mens SønderjyskE også får besøg af de tyske vicemestre i Champions Hockey League. 

 


CHL: SønderjyskE-direktør tilfreds med lodtrækningen Se listen over testkampe frem mod den kommende sæson her