Esbjerg spillede en flot udekamp i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates-Esbjerg Energy 4-5 (1-3, 1-1, 2-1)

Fredag aften gjorde Esbjerg det, som ingen andre mandskaber hidtil har formået i denne sæson i Metal Ligaen: Nemlig at besejre Aalborg Pirates. Det skete endda på ”piraternes eget skib” hjemme i Sparekassen Danmark Isarena. Her spillede Esbjerg en mere eller mindre perfekt udekamp og endte med at vinde 5-4 i den nordjyske hule.

Første periode blev en sand drømmeperiode for de vestjyske gæster på trods af, at Aalborg Pirates var tæt på at komme foran efter blot ti sekunder. En stor fejl fra Oliver Kjær og Philip Larsen gav pludselig Calder Brooks en friløber, men Mathias Seldrup var skarp i start og fik flot reddet Brooks’ afslutning.

I stedet for 1-0 til hjemmeholdet var det gæsterne, som på deres første chance bragte sig foran efter tre minutters spil. Esbjerg vandt nogle dueller langs banden, og pludselig stod Juuso Walli klar til en førstegangsafslutning fra kanten af slottet. Oliver Kjær sendte en perfekt pasning over til backen, som sendte et knaldhårdt skud op i det fjerneste målhjørne bag en chanceløs George Sørensen.

Gæsternes drømmestart blev bedre i kampens første powerplay. Efter at have kørt pucken flot rundt, modtog Aleksi Halme pucken til en lidt mislykket afslutning.

Pucken tog dog en afretning på Jonas Brøndbjergs stav, hvilket snød George Sørensen, som blev fanget på mellemhånd, da pucken pludselig sprang direkte ud til Csanad Erdely, som kunne prikke pucken ind over stregen til en tomålsføring til gæsterne efter fem minutter.

En sand chokstart for de nordjyske værter og de mange fans i Sparekassen Danmark Isarena, som de nu skulle forsøge at komme sig over. De også mere tid i Esbjergs zone som perioden skred frem, og der var flere fine optræk til chancer, men ofte manglede den sidste skarphed i angrebene.

Bedst som Aalborg lignede et hold, som var ved at sætte sig på opgøret, slog Esbjerg pludselig kontra, hvor Frederik Bjerrum lavede en smuk pasning på tværs til Henrik Mærsk, som smart styrede pucken ind til 0-3.

Aalborg søgte desperate en vej tilbage i opgøret, og lidt ud af ingenting kom Aalborg Pirates en smule tættere på med tre minutter igen af perioden, da Tommy Giroux sendte pucken i nettet. Efter et flot og hårdtarbejdende skift modtog Tommy Giroux pucken i den offensive zone og fra en spids vinkel fandt han på en eller anden måde et hul over skulderen på Seldrup. 1-3 efter de første 20.

Chancefest i anden periode

De nordjyske værter kom betydeligt bedre ud til anden periode, og skabte i starten af perioden langt flere chancer mod Mathias Seldrups mål. Allerede efter halvandet minut var Pierre-Olivier Morin tæt på at sende en flot pasning fra Bo Hanson forbi Seldrup, men Seldrup kom flot på tværs og kom i vejen for canadiernes afslutning.

Den større aggressivitet og mere offensive mindset, som Aalborg viste i anden periode gav en del chancer i begge ender af isen. Der var en masse plads til kontrastød for gæsterne, hvilket de var tæt på at udnytte i flere omgange. Rasmus og Frederik Bjerrum havde to åbne chancer i periodens første otte minutter, men George Sørensen var periodens bedste spiler, og diskede op med et par formidable redninger.

Godt halvvejs inde i opgøret bragte Aalborg sig for alvor tilbage i kampen, da Pierre-Olivier Morin gjorde det til 2-3. Efter et langt angreb, hvor Esbjerg blev presset i bund, kunne Thomas Spelling sende et skud afsted, som Morin styrede ind bag Seldrup.

De mange chancer forsatte, men begge målmænd var i topform i anden periode. I Aalborgs mål lavede George Sørensen en kanonredning på Søren Nielsen, som sammen med Aleksi Halme kom alene igennem. Det samme gjorde han, da Oliver Kjær kom fri mod mål i et Pirates powerplay, efter en situation hvor Kirill Kabanov var tæt på at udligne kampen inden han stoppet med en hooking, og i det efterfølgende kaos leverede Seldrup to store redninger på returpuckene.

Med to minutter igen af perioden fik gæsterne genetableret deres tomålsføring, da en afslutning fra Gordon Ballhorn gav en retur foran George Sørensen. Returen sprang ud til Oliver Kjær, som kunne prikke pucken mod mål. George Sørensen fik heroisk benskinnen på skuddet, men det var forgæves, da Henrik Mærsk i tredje omgang kunne score for gæsterne til 2-4, hvilket også var stillingen efter anden periode.

Hurtigt modsvar cementerede sejren

En kold spand vand i hovedet på Aalborg Pirates inden tredje periode, som det aldrig rigtig virkede som om de kom sig over. Esbjerg dominerede i tredje periode start og var i flere omgange tæt på at lukke kampen med en scoring til 2-5, men George Sørensen lavede flere store redninger.

Aalborg Pirates virkede rådvilde i store dele af perioden, og ledte desperat efter en åbning, som kunne skabe noget momentum i kampen. Aalborg havde pucken mest, men farligt blev det ikke takket være en flot og organiseret Esbjerg-defensiv, som blokerede en masse skud i tredje periode. Dog fik Aalborg reduceret med syv minutter igen, da Calder Brooks havde heldet på sin side.

Brooks fik bragt pucken ind i zonen, og sendte pucken mod mål. På sin vej ramte pucken Ballhorns stav, og ændrede retning, hvilket snød Mathias Seldup.

Det nordjyske håb varede dog kun 75 sekunder, da vestjyderne kom foran med 5-3.  I hjemmeholdets iver på en udligning slog gæsterne kontra, og her kunne Grayson Downing sende pucken ind under George Sørensen.

Trods en reducering med 30 sekunder igen kunne nordjyderne ikke få etableret et sidste pres og dermed vandt Esbjerg Energy 5-4. En stor sejr, som gør at vestjyderne er melder sig ind i topstriden, hvor de nu indtager Metal Ligaens tredjeplads.

6-1: Herlev knuste Rødovre i lokalderbyet GOALSHOW: Se målene fra Aalborg-Esbjerg