Lettiske Janis Voris stod en brandkamp på heden, men det var til sidst forgæves. Cam Brace og Co. sørgede for at pointene blev i Herning.

Herning Blue Fox - Rødovre Mighty Bulls 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)

De fremmødte måtte kigge langt efter både Anders Poulsen og Mads Christensen til aftenens kamp, men uden profilerne lykkedes det alligevel for hjemmeholdet at hente tre point mod Rødovre.

Kampen blev indledt af Mathias Bau der sendte et håndledsskud snert over overliggeren, og Herning forsøgte som ventet at gribe initiativet i kampen. Janis Voris havde dog en ganske sikker og rolig start på kampen i gæsternes mål.

Gæsterne lukrerede mest på de hurtige omstillinger, og netop en sådan var ved at give åbningsmålet.

Magnus Povlsen stod pludselig fri foran mål, men også returen fra Jonas Sass blev reddet af Simon Nielsen.

Et powerplay til gæsterne mod midtvejsmærket lod til at være den tænding på kampen som man kunne ønske.

Dels brændte det på foran Nielsen - dels måtte Voris plukke skud fra både Mathias Bau og Markus Jensen.

Det gav dog ikke nogen scoringer i en første periode hvor holdene delte chancerne pænt imellem sig. Herning kunne dog se frem til at påbegynde anden periode i powerplay.

Herning-dominans uden effektivitet

Cam Brace greb taktstokken fra anden periodes start, og canadieren var nærgående af to omgange.

På den sidste afslutning kunne Janis Voris sende en venlig tanke til toppen af staven som agerede sidste skanse.

Simon Schleicher kunne i to næsten identiske situationer skære ind mod mål, men begge gange savnede den unge forward kvalitet i pasningerne.

Herning stod nu på det hele i opgøret og angrebene bølgede ned mod den lettiske sprællemand i målet. Den sidste kreativitet manglede dog fortsat, men det virkede som et spørgsmål om tid før scoringen ville falde.

Og det gjorde den så. En lækker pasning fandt vej til Mark MacMillan som en smule ude af balance fik afsluttet på benskinnen, og den retur var det rene guf for Cam Brace som fik sin scoring denne gang.

Brodie Dupont skulle have øget da han på endnu en retur missede et halvtomt mål, men det lugtede alligevel af en ny scoring da værterne igen fik et powerplay.

En skarpere Patrick Madsen havde sat Kristian Jensen op til scoring, men Blue Fox kæmpede fortsat med effektiviteten trods det forløsende åbningsmål.

Simon Nielsen havde haft en yderst rolig periode, men hjemmeholdet havde brug for ham da Dylan Busenius fik både tid og plads midt for mål. Stærk redning fra Nielsen, der fortsat kunne se sine holdkammerater misse den ene chance efter den anden i modsatte ende.

Cam Brace bombede videre

Herning lignede et hold der havde tænkt sig at fortsætte hvor de slap i anden periode. Brodie Dupont havde en fin styring som krævede en stærk reaktion fra Janis Voris.

Endnu et midtjysk powerplay lagde yderligere pres på gæsterne, men Herning kom ikke nærmere end forsøget fra Thomas Andersen der kom først på en retur.

Daniel Nielsen og Mathias Bau kombinerede glimrende kort efter, men igen igen leverede det lettiske plankeværk små mirakler inde på stregen.

Gæsternes hårdt prøvede backs skal dog have den ros, at man ofrede sig fornemt i blokeringerne og også var dygtige til at få ryddet op foran mål.

De kunne så sætte deres lid til at føringen efter små 50 minutter stadig var nede på blot et enkelt mål. Thor Dreslers drenge var således ikke mere end én vellykket afslutning fra point i Kvik Hockey Arena.

Cam Brace og Mathias Bau havde dog andre planer for resten af opgøret. Canadieren fik nærmest skovlet pucken over til landsholdsangriberen, og han klappede resolut skiven i kassen til 2-0.

Markus Jensen lukkede definitivt kampen med en styring mellem benene på Voris med mindre end tre minutter tilbage. Alligevel blev den lettiske keeper erstattet med en ekstra markspiller, og det udnyttede Cam Brace til at gøre det til 4-0.

En smule malurt i bægeret for særligt Simon Nielsen der måtte se en afrettet puck glide i mål, men han kunne dog glæde  sig over tre nye point i jagten på Final 4.

Rungsteds powerplay sænkede SønderjyskE Effektive Esbjerg snuppede tre point i Odense