Esbjerg spillede taktisk stærkt i de sidste 30 minutter og tog tre point med hjem i bussen

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy 1-2 (1-0,0-2,0-0) Klokken 21:33 dryppede Esbjerg Energy-spillerne ned og klappede målmand Thomas Lillie på hjelmene. Manden, der er kommet fra Rungsted til Vestjylland, stod en god kamp og var Esbjergs bedste i den første halve time af kampen, hvor fynboerne var bedst og skabte vestjyske problemer.

Til gengæld spillede Energy en skarp og kontrolleret sidste halvdel af kampen og havde efter 2-1-målet midt i det hele godt styr over Odenses offensiv. Godt og vel en 50-50-kamp, hvor Esbjergs effektivitet foran mål vandt kampen for gæsterne.

Kampen indledte i fint tempo og desværre også med en Mathias Jørgensen, en af Odenses unge gutter, der måtte ”slædes ud” på en båre efter et grimt vrid i venstre knæ. Kort efter blokerede hans kollega Mathias Max en puck med ansigtet, men slap heldigvis uskadt fra episoden. Michael Eskesen lavede første periodes bedste redning, da Charles Corcoran slap forbi Galansky og blot skulle sætte den i tomt bur.

En flyvende Eskesen nåede ned og blokerede pucken – vist nok med hånden. Stærk aktion og stor offervilje af veteranen og startskuddet på et stærkt Odense-kvarter, der resulterede i en 1-0-føring ved første pause, der kunne have været større.

Målet kom, da den offensive back Cody Donaghey brød ind og fandt Shawn O’Donnell under mål. Der var spillet 17 minutter, og med to efterfølgende udvisninger til Esbjerg var der bud på mere Odense-fyrværkeri. Men raketterne ramte ikke, Lillie fightede hårdt i Esbjerg-buret, og fynboerne burde vel ret beset have gået til pause med en ekstra scoring til at lune teen på.

Ehlers, Lundvald og Hardarson havde en gigantisk tre mod en-mulighed i begyndelsen af anden periode. Thomas Lillie reddede på Ehlers, der ret beset skulle have spillet en tværpasning ekstra.

Odense dominerede med stærke O’Donnell som driver, men fynboerne fik ikke udnyttet overtaget.

I stedet slog Esbjerg til. Rasmus Bjerrum og Christian Wejse kom af sted, og Bjerrum lagde den perfekt til Wejse, der perfekt flåede den op i det fjerne hjørne.

Davis Vandane havde i første periode et par problemer med at hænge med hurtige Odense-folk, men den granvoksne nummer 55 tog revanche i en flot anden periode, hvor han markerede sig stærkt og to gange var helt oppe for at teste en i øvrigt også velspillende Galansky, der reddede begge forsøg.

Til gengæld viste Esbjerg, hvorfor holdets powerplayprocent er noget bedre end Odense, da Sebastian Ehlers sad ude. I det 34. minut fandt Vandane Craig Puffer, der passede direkte videre til Brady Shaw. Målfarlige Shaw skulle blot smide pucken i det tomme net. Odense-boksen var spillet bort.

Sebastian Ehlers havde en stor chance for udligning, og Shawn O’Donnell viste igen prøver på, hvorfor han umiddelbart er en af de bedste imports, man har set i Odense i mange sæsoner.

Men Bulldogs havde scoringsproblemer, og var igen ved at løbe ind i et kontraangreb lige før sirenen lød efter anden periode.

Det var ikke imponerende, men effektivt og ganske klogt, hvad Esbjerg havde leveret, spørgsmålet var om den recept kunne holde for Energy i slutperioden. Det kunne den.

Odense satte tryk på i tredje periode med en betingelsesløs offensiv, og Thomas Lillie måtte have hjælp af stolpen. Esbjerg slog kontra. Kun med det yderste af skinnen fik Galansky reddet Puffers forsøg.

Esbjerg fik trak derefter tænderne ud af et dårligt Odense-powerplay.

I stedet blev Brady Shaw hægtet af McNally, lige før han skulle afslutte en to mod en, og da Esbjerg efterfølgende kom i overtal, reddede Galansky igen et forsøg med det yderste af skinnen. Vi var seks-syv minutter inde i tredje periode og luften var måske ved at gå ud af Odense?

Jason Jaspers havde indstillet sine spillere godt på tredje periode.

Gæsterne arbejdede hårdt i backcheckingen, så Odenses farlige folk blev holdt på den rigtige side. Energy-spillerne stak og slog kontra og var mere farlige end hjemmeholdet. Især Søren Nielsen markerede sig med et par flotte blokerede skud og giftige offensive aktioner.

Det blev ikke farligt i slutfasen, og ret beset var Esbjergs føring uden for fare i de sidste 10 minutter. Vestjysk jubel over en taktisk fin udekamp i 40 minutter og fynsk ærgrelse over manglende udnyttelse af chancerne. Tre vigtige point til Energy.

Voris på hårdt arbejde: Herning knækkede letten til sidst Aalborg har pucken mest i fem mod fem-spil