Bundholdet Frederikshavn tog sin anden sejr i træk, og leverede en heroisk indsats, trods bagud 2-0 i anden periode

Frederikshavn White Hawks – Herlev Eagles 4-2 (0-0,2-2,2-0)

White Hawks vandt et meget intenst slag, hvor de med et stort comeback fik tre meget vigtige point på kontoen. En sand mandfolkeindsats af de hvide høge, hvor heldet for alvor var med vendelboerne.

Jævnbyrdig og ganske tempofyldt første periode i Nordjyske Bank Arena, men ingen scoringer efter de første tyve minutter. Det kan være hovedoverskriften på indledningen af anden møde mellem de to hold på to dage.

Chancer var der ikke alverden af, og Måns Hansson og Rasmus Lahnaviik havde vel de største tilbud i første periode, hvor Herlevs forsøg mod Galansky var sporadiske. På den måde blev vi ikke underholdt i de første tyve minutter, men tydeligt for især hjemmeholdet, at der stod meget på spil. Søndagens sejr i Herlev skulle helst følges op foran eget publikum, der desværre igen svigtede hjemmeholdet. Det hedder i medgang og modgang, men det slogan er åbenbart ikke kommet til Frederikshavn endnu. Blot 1023 tilskuere overværede aftenens kamp.

Den ene af de tilskuere var fra Herlev. Og lad det være et kæmpe skulderklap til den mand, der tog turen til Frederikshavn en kold tirsdag aften, for at heppe på sine helte. Der blev også noget at klappe efter godt et minut af anden periode. Herlev i powerplay, og Tobias Åhström fyrede fra distancen, og udplacerede Galansky til 0-1.

Gæsterne fik momentum nu, og fik sig sat godt på frederikshavnerne. Små tre minutter senere fik de igen chancen i powerplay, og denne gang kunne Jerry Vällipirtti sende skiven i netmaskerne. Godt hjulpet af Galansky, der uden tvivl må tage den scoring på sin kappe. Han nærmest tabte pucken det sidste stykke ind over stregen. Ikke hverdagskost med sådan et drop af tjekken.

Bange anelser i høge-lejren, men livline bare 33 sekunder efter. Sebastian Brinkman fik lidt heldigt pucken med sig, og han sendte den sikkert ind bag Hanses. White Hawks med igen, og det endte med momentum til dem lige pludselig. Sådan er ishockey så herligt.

Hakon Nilsen tog gæsternes første udvisning mod slutningen af perioden, og det overtal udnyttede vendelboerne til at bringe balance i regnskabet. Pontus Englund har vist sig som en ganske habil målscorer, og den svenske back fik også sendt pucken ind til 2-2. Forståelig jubel i Nordjyske Bank Arena, hvor de tilskuere der var, gjorde deres til at bakke høgene flot op.

Tredje periode begyndte med to White Hawks udvisninger kort efter hinanden. Dommerne var bestemt ikke populære i aften i Frederikshavn, og et par af kendelserne så da også en smule mærkværdige ud. Herlev fik dog ikke noget ud af overtallet, og chancerne var fåtallige, trods to mand mere på isen. Det var intenst i Frederikshavn, og frustrationerne over dommerne var i højsædet hos hjemmeholdet og deres fans.

Herlev mest på pucken, og de satte sig flere gange fast i hjemmeholdets zone. Men de store chancer blev det ikke til, og høgenes defensiv stod solidt i aften. Luis Blak var dog ved at komme alene igennem med fem minutter igen, men Galansky med en stor redning.

Med godt tre minutter igen blafrede gardinet i den anden ende. Flere gange var pucken ved at glide dem af hænde, men perfekt opfanget af Christopher Frederiksen, fandt i blinde Robin Johansson, og svenskeren sendte pucken ind mellem venner og fjender, og ind i netmaskerne.

Sikke et comeback af hjemmeholdet, der så tit er blevet snydt i slutfasen i den her sæson. Trods Herlev med keeperen ud til sidst, lykkedes det at holde stand, og Jonas Jakobsen sendte den fra egen halvdel i det tomme bur.

Sikke en forløsning i Frederikshavn, der tog sin anden sejr i træk. De har været så meget igennem, men det her var en mandfolkeindsats, hvor heldet endelig tilsmilede White Hawks,

SønderjyskE slog Rungsted igen - denne gang i overtid OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE