Fire kasser i tredje periode nedlagde Aalborg Pirates, da White Hawks her til aften vandt lokalslaget i Nordjylland

Træningskamp: Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 6-3 (0-1, 2-2, 4-0)

Fornemt fremmøde til sæsonens første træningskamp i Nordjylland, hvor omkring 900 tilskuere støttede op om det klassiske lokalslag, der altid indledes med på de kanter. Rigtig fin kamp af de to hold, hvor der også var tænding på i flere situationer. Fire White Hawks scoringer i tredje periode afgjorde begivenhederne til høgenes fordel, og det var da også ganske fortjent at vendelboerne vandt sæsonens første opgør mellem de to rivaler. Hvis man ser bort fra de første 10 minutter, var det White Hawks der var det bedste hold i aften.

Mange af frederikshavneres fans tænkte dog nok allerede efter 28 sekunder, at det hele startede som det sluttede. Scoring til Pirates af Patrick Björkstrand, da han med baghånden sendte pucken bag Galansky, der blev solgt af sit forsvar.

Det blev starten på et gigantisk pres mod hjemmeholdets defensiv, der slet ikke fik fat i de første 10 minutter af opgøret. Gæsterne havde langt mere fart i skøjterne, og pasningerne sad forbløffende sikkert, trods blot 14 dage på is.

White Hawks kom efter det i den sidste halvdel af perioden, hvor holdet gik fra en skudstatistik der sagde 0-6, til 9-9 ved periodens afslutning. Der kom dog ingen mål på tavlen, så derfor kunne de sortklædte Aalborg drenge køre til sæsonens første pause med en føring.

Det var egentlig ganske underholdende, og det fortsatte i anden periode, hvor vi fik hele fire mål at varme os på. Anton Stenbakken leverede et af sine sjældne mål, da han smukt udnyttede Santeri Suistios oplæg, og udlignede til 1-1 omkring midtvejs i perioden.

Piraterne skulle dog kun bruge to minutter på at øge føringen. Og det endda med to hurtige scoringer. Julian Jakobsen udnyttede sin rutine, kom foran sin mand, og så var det nemt for ham at prikke skiven i netmaskerne. Kort efter var det Kabanov der tog et godt rush op af banen, og han kunne udplacere Galansky, der igen blev solgt. Derfor 3-1 til gæsterne.

Det lugtede også af 4-1, da Jaeden Martin tog en udvisning for at gå lidt for hårdhændet til Julian Jakobsen, men i stedet var det hjemmeholdet der scorede til 2-3 i undertal. Rutinerede Thomas Søndergaard klappede til pucken da han kom fri i siden, og udplacerede Marcus Bjørn i gæsternes bur.

Når man starter en sæson op, så kigger man især på de nye ansigter der er kommet til i dansk ishockey. I aftenens kamp kunne man notere sig ganske glimrende takter af Aalborgs nye canadier, Darien Craighead, der er hentet i den britiske liga. For frederikshavnerne noterede man sig den nye kaptajn, svenske Fredric Andersson, der med sin store rutine bandt spillet rigtig godt sammen.

I tredje periode kunne Christopher Frederiksen udligne til 3-3 efter en assist fra Thomas Spelling. Det lignede allerede at de to, sammen med Jesper Thörnberg, havde fundet gang i noget spændende allerede for vendelboerne.

Mikkel Bertelsen kunne efter et gevaldigt klumpspil foran mål, gøre det til 4-3 for hjemmeholdet med 13 minutter tilbage af opgøret. Noget af en vending på opgøret, men det var nu ganske fortjent at hjemmeholdet var i spidsen.

Julian Jakobsen var millimeter fra at udligne med seks minutter igen, men Galansky viste storspil, og Jakobsen måtte overgive sig. Den havde den garvede veteran set i kassen. I stedet blev det 90 sekunder senere til kampens afgørelse i høgenes favør, da Thomas Søndergaard med sin anden scoring kunne gøre det til 5-3.

Aalborg satsede stort med over tre minutter igen, da keeper Bjørn blev taget ud til fordel for en ekstra markspiller. Det giver ofte bagslag, og i aften var ingen undtagelse. Thomas Spelling lagde pucken ind i det tomme mål stil slutresultatet 6-3.

Revanche i det klassiske jyske opgør EHLERS: EN AALBORG-DRENG PÅ OL-MISSION PÅ HJEMMEBANE