Nøgledatoerne for den kommende Metal Liga-sæson

Metal Ligaen 2019/20:

* Har deltagelse af 9 klubber: 
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE
Frederikshavn White Hawks
Aalborg Pirates
Esbjerg Energy
Herning Blue Fox
Herlev Eagles
Rødovre Mighty Bulls
Odense Bulldogs

De ni hold i Metal Ligaen spiller i alt 216 kampe frem til grundspillets afslutning. Holdene mødes seks gange indbyrdes i løbet af grundserien. 

Slutspillet begynder med kvartfinaleserierne 13. marts 2020.

I kvartfinalerne mødes nummer 1 med 8, 2 med 7, 3 med 6 og 4 med 5.

I semifinalerne mødes bedstplacerede hold med dårligst placerede hold fra grundspillet. De to øvrige hold mødes i den anden semifinale. 


Går ”slutspillet” hele vejen spilles en syvende finalekamp 30. april 2020.

Alle serier spilles "bedst af syv" kampe. 

De fire hold til Metal Final4 – pokalturneringens slutspil – findes, når alle hold har spillet 16 kampe. Regnskabet gøres op 1. november og Metal Final4 spilles hos en af deltagerne i fredag 31. januar og lørdag 1. februar. Alle kampe sendes på TV2 Sport. 

De danske mestre spiller i Champions Hockey League 2020/21. Vinderen af Metal Final4 spiller i Continental Cup 2020/21. Hvis et hold vinder ”The Double”, får nummer to i Metal Ligaen tilbudt pladsen i Continental Cup.

Sådan blev kampprogrammet lavet:

Efter programmets ”turneringsnøgle” blev lagt frem – kort forklaret en overordnet model med fordeling af kampdatoer og spilledage – fik klubberne lov til at vælge program i omvendt rækkefølge:

Altså fik Odense Bulldogs som nederst placeret i fjor lov til at ”vælge program” først, mens Rungsted som forsvarende mester blev placeret til sidst.

Efter grundprogrammet blev lagt, havde klubberne mulighed for at gå i dialog med individuelle modstandere om eventuel flytning af kampe.

Der blev taget hensyn til, at Rungsted skal spille Champions Hockey League og at SønderjyskE skal spille Continental Cup.

Der er naturligvis mulighed for flytninger af kampe, hvis aktuelle situationer skulle opstå. Men det er ikke hensigten. Eventuelle ændringer vil blive annonceret på Metalligaen.dk.