Odense spillede sin bedste hjemmekamp længe og nedkæmpede formstærke SønderjyskE med 4-2

Odense Bulldogs-SønderjyskE 4-2 (1-1,1-0,2-1) Det var hyperintenst allerede fra start i Odense – som ventet.

Fynboerne skulle vende den dårlige trend mod SønderjyskE (0-4 og 3-7 i de to første opgør), mens gæsterne ville føre momentum fra sejren over Aalborg videre.

Mitch Gillam har været til diskussion på tilskuerpladserne i Odense efter en række kampe med større usikkerhed og problemer ved nærmeste stolpe.

Men Gillam startede fremragende op med en dobbeltredning på Gabriel Desjardins og Nikolaj Krag-Christensen. I den anden ende havde Henriksen overtaget buret fra Patrick Galbraith og esbjergenseren i SønderjyskE-buret så også skarp ud fra start.

Jonathan Brinkman havde den første helt åbne chance, da han pludselig var helt fri på en pasning fra Weichel. Brinkman kiksede totalt og fik ikke afsluttet, men det gjorde Kimi Koivisto til gengæld, da han fandt en retur på Mathias Mølgaards skud.

Drugge, Lyø og David Madsen glemte alt om markering af finnen, der uden problemer kunne sætte 1-0 ind.

Det blev første periodes eneste scoring. Ingen af holdene væltede sig i chancer, men til gengæld kunne trænerne Thompson og Førster glæde sig over, at både Odense og SønderjyskE spillede med stor disciplin.

Gunars Skvorcovs var tæt på at gøre det til 2-0 lige før pausen, og lignede i aften den Skvorcovs, der var Metal Ligaens bedste spiller i de første fem-seks runder. Hos SønderjyskE var Nikolaj Krag-Christensen på stikkerne fra start og hele aftenen en af gæsternes bedste.

SønderjyskE satte fart fra starten af anden periode og kæden med Haag, Boysen og Krag-Christensen leverede et stærkt skifte efter små fem minutter.

Villiam Haag skød på stolpen og kort efter var han først over returen på Boysens afslutning.

1-1 og lige efter var Valdemar Ahlberg tæt på, da han uhindret fik lov at skøjte rundt i Odenses zone. Gillam tog sig af afslutningen.

Så forcerede fynboerne.

Det gjorde Odense stort set i resten af anden periode, hvor sønderjyderne i lange perioder blev trykket i bund. Det var dog en omstilling, der bragte Bulldogs på en fortjent 2-1-føring omkring den halve time.

Gunars Skvorcovs og Markus Jensen kom i to mod en, og der var lettisk-dansk connection, da tværpasningen fra Skvorcovs fandt Jensens blad og derefter blev mast op i nettaget.

Joakim Thelin og Kristian Jensen var andre store drivkræfter hos Odense, der kunne have ført større efter en stærk anden periode. Det var en af fynboernes bedste kampe længe. Var sønderjyderne trætte efter onsdagens anstrengelser i kampen mod Aalborg?

Gæsterne kom bedre ud til tredje periode, der blev indledt helt jævnbyrdigt. Stadig bud efter hver eneste nærkamp og en fin ishockeykamp for 2274 tilskuere i Odense. Flertallet kunne juble, da Odense fik scoret til 3-1, efter at hjemmeholdet stille og roligt fik overtaget i kampen.

Martin Larsen satte en puck ind i mængden foran mål. Der stod Kimi Koivisto og til sidst Mathias Mølgaard og rettede skuddet af. 3-1 og et kæmpe jubelbrøl på Black Friday i Odense.

Det blev ikke mindre, da Sebastian Ehlers i det 50. minut – et minut efter 3-1’eren – trak pucken over til en fremstormende Harijs Brants, der satte en perfekt afslutning ind bag Henriksen. Det lignede en afgørelse.

Henriksen sneg sig ud af målet allerede fire minutter før kampens afslutning, og sønderjyderne fik faktisk sat et par rigtig gode situationer op og skal have kredit for at kæmpe til det absolut sidste.

Mitch Gillam leverede tre-fire flotte redninger, før han måtte lade sig passere af Villiam Haags firsttimer. Alt i alt en fortjent hjemmesejr efter 60 gode hockeyminutter i Spar Nord Arena.

Herning vendte og vandt 4-2 mod Esbjerg TO SPILLEDAGES KARANTÆNE TIL Mikkel Holm Skjellerup, Herlev Eagles