Rungsted ydede i to perioder stærk modstand, men i sidste ende kunne Joachim Linnet både åbne og lukke målscoringen på Kvik Hockey Arena.

Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital: 3-0 (1-0)(0-0)(2-0)

Et skadesplaget Rungsted-hold drog til Herning og havde for første gang Roy Johansen i spillerboksen. Herning jagtede selvsagt revanche for en katastrofal indsats i Rødovre som endte i en regulær ydmygelse.

Man forventede et hjemmehold, der ville komme ud med ild i øjnene og ane muligheden for genrejsning mod en såret modstander.

Rasmus Andersson var dog manden med den første chance da Jonathan Racine forærede gæsterne pucken. Skarpheden var dog ikke med den notoriske målskytte.

Aftenens første powerplay tilfaldt hjemmeholdet efter små fire minutter, og Phil Marinaccio stod pludselig helt fri. Han forsøgte sig med samme træk som på Galansky for en uge siden, men denne gang uden held.

Jacob Gammelgaard sendte Herning i fem mod tre da han hævnede sig på Mads Christensen. Værre endnu var det for Rungsted, at dommerne takserede det til en game-misconduct, og dermed så opgaven ualmindelig svær ud for Rungsted.

Herning havde ikke den fornødne skarphed i pasningerne og det lignede ikke man var forberedt på at spille fem mod tre. Rungsted fik uden større besvær en ekstra spiller på isen, og spillet var faktisk så dårligt at Rungsteds Yannick Vedel fik den største chance. Gæsterne blev fuldtallige og efterlod publikum hovedrystende på lægterne.

Når spillet svigter må man tage sagen i egen hånd. Joachim Linnet modtog pucken i midtercirkelen og sled sig forbi gæsternes defensiv. Afslutningen snød David Grubak der ikke fik lukket hullene mellem benene. 1-0 til Herning.

Målet lod ikke til at kue gæsterne, der i stedet bed sig fast i hjemmeholdets zone. Marcus Olsson var ikke langt fra at overliste Carruth, men ellers fik Herning lukket udemærket af. Mathias From havde to gode skudforsøg inden pause hvor Tirkkonen måtte formodes at have et par gloser klar til sine spillere.

Rungsted pressede på

Herning forsøgte at tage initiativet straks fra anden periodes start, men man havde ikke ret meget held med aktionen. Midtjyderne kæmper på flere områder med spillet i disse dage selvom man altså kun mangler Mathias Bau.

Morten Jensen sendte sit velkendte slagskud afsted og pucken strøg et par centimeter over målet. Mac Carruth reagerede sent og prisede sig ganske givet lykkelig over at høre pucken prelle på endeglasset.

Fælles for holdene var, at man havde svært ved at forløse spillet. En ny solopræstation gav derfor også kampens næste chance da Morten Jensen brød igennem, og David Madsen burde have passeret en febrilsk sprællende Carruth på returen.

Det var overraskende at de få chancer i kampen tilhørte gæsterne, og set med Herning-briller en anelse bekymrende. Morten Jensen var igen på spil da banen åbnede sig for ham og en udligning hang så småt i luften.

Blue Fox var kun sjældne gæster i offensiv zone, og havde en af deres bedste chancer på en omstilling. Phil Marinaccio med en lækker proptrækker-finte for så blot at kikse afslutningen totalt.

Faktisk var det værternes fjerdekæde, der satte et af periodens bedste skift sammen, men farligt blev det dog aldrig. Tristan Pomerleau var tættest på da han gik køkkenvejen rundt om målet.

Perioden ebbede stille ud og man fornemmede også på stemningen i arenaen, at fadølsfesten inden kampen udviklede sig til lidt af en fuser.

Herning afgjorde sagerne

Herning fik et tidligt powerplay i tredje periode og ligesom i første periode havde man mere end svært ved at skabe målchancerne. Rungsted klarede igen frisag og kunne indledesåledes jagten på udligningen.

Kort tid efter fik nordsjællænderne deres første chance i powerplay, og chancen blev endnu større da endnu en blåklædt spiller tog plads i straffeboksen. Heller ikke Rungsted kunne få det til at spille og Herning blev igen fuldtallige.

Nøglemoment i kampen som altså i denne omgang tippede værternes vej. Phil Marinaccio fik en kæmpe chance da Grubak blev fanget på den forkerte fod, men aflsutningen tog stolpen på det halvtomme mål.

2-0 målet skulle dog blive en realitet sekunder senere. Patrick Madsen klappede friskt til pucken og tæt under mål kunne Morten Poulsen lidt tilfældigt afrette pucken i mål.

Marinaccio havde endnu en stor afbrænder med 10 minutter tilbage af opgøret, og han straffede sig selv ved at lave en armbøjning. God humor fra topscoreren.

Yannick Vedel så ud til at få et breakaway lidt efter, men Madsen ville det anderledes og kom stærkt tilbage inden Vedel kunne afslutte.

Et nyt powerplay så ud til at være sidste udkald for gæsterne hvis de skulle gøre sig forhåbninger om point denne aften. Mathieu Pompei greb da også ud efter pointene med en flot afslutning der desværre for ham prellede af på trekantssammenføjningen.

Lukas Lundvald skulle have lukket opgøret da han fikst pillede pucken ned i luften og afdriblede Grubak i målet. Afslutningen så også god ud indtil Grubak på forrygende vis fik reddet på stregen.

Kampens bedste spiller, Joachim Linnet, var i stedet manden der lukkede kampen definitivt. Nydelig baghåndspasning fra Lukas Bang og sikker eksekvering af Linnet.

Herning tog altså alle tre point men mødte solid modstand af et bravt kæmpende Rungsted-hold.

RETRO: En fridag, VM-spillerne aldrig vil glemme Lavoie matchvinder i vanvittig kamp