Efter to klare nederlag i de seneste kampe i Odense, lykkedes det for Herlev at hive et point med hjem fra Fyn

Odense Bulldogs besejrede Herlev Eagles med 4-3 efter straffeslag, i en ganske upoleret kamp, der dog i perioder dog var vældig underholdende. Herlev fik ellers udlignet med blot 23 sekunder igen, men i det tiende straffeslag sikrede Sebastian Ehlers sejren for hjemmeholdet.

Inden dagens kamp var det forventet, at det ville være de fynske værter, der ville komme ud som lyn og torden, men Herlev Eagles ville det anderledes. Efter blot 40 sekunder kom Mathias Asperup alene igennem, men overplacerede sin afslutning. Minuttet senere var Magnus Lykke tæt på at score på et helt frit skud fra slottet.

Derfor var det også helt fortjent, da gæsterne bragte sig foran efter knap seks minutter. Odense blev fanget langt oppe i banen. Bag mål fik Asperup sendt pucken hen til Mikkel Bertelsen, som sendte et kanonskud op i det fjerneste målhjørne fra en spids vinkel. Et herligt mål, hvor Stefanos Lekkas trods vinklen var prisgivet i det fynske mål.

Føringen varede dog kun 21 sekunder, da Odense i det næste angreb udnyttede en stor fejl i Herlevs zone. Lukas Horak smed pucken væk, og her var Otto Nieminen hurtig til at opfatte situationen, og med utroligt overblik fik han sendt en aflevering på tværs af mål til tilbagevendte Jesper Thörnberg, som let kunne bringe balance i regnskabet.

Efterfølgende blev det en meget mere fysisk kamp, hvor begge hold lavede et hav af hårde taklinger og mange infights ved hvert spilstop. Det kostede en dobbeltudvisning til Mathias Mølgaard – den ene for brok - som Herlev udnyttede på flotteste vis efter 30 sekunder. En maskeret pasning af Tobias Åhström blev styret ind bag Lekkas af Maksim Popovic.

Herlev forsatte i powerplay og havde chancerne til at score til 3-1 og generelt havde Herlev fat i den lange ende i første periode. Især Luis Blak Olsen havde en gigantisk mulighed, da han i målfeltet fik sendt en retur imod det der lignede frit mål, men Stefanos Lekkas lavede en utrolig refleksredning med benskinnen. Kort efter overtallet fik Asperup en ny friløber, men igen overplacerede han sin afslutning.

Mod slutningen af perioden kom fynboerne bedre med, og Henry Hardarson var millimeter fra at udligne. En retur endte på hans stav, og prompte sendte han pucken mod mål, men Lukas Horak kom flyvende på tværs af målet, og fik armen på afslutningen. Dermed sluttede perioden med en føring til gæsterne, hvilket var helt fortjent målt på spil og chancer.

En rodet anden periode
Anden periode blev en rodet omgang, hvor ingen af holdene for alvor fik sat deres spil ordentligt sammen. Dette skyldes især et hav af udvisninger til gæsterne i den første halvdel, men trods en spiller mere formåede hjemmeholdet aldrig rigtig at sætte det helt store sammen. De største chancer til gæsterne tilfaldt Otto Nieminen, som fik skrabet pucken til sig lige foran mål, men Lukas Horak leverede en ny stor redning.

I løbet af de sidste fem minutter, og efter en periode uden udvisninger begyndte gæsterne at jagte en fordobling af deres føring på omstillinger. Først var det Alexander Lindqvist-Hansen, der var tæt på at styre en puck ind efter et pucktab af Kristian Jensen og senere da stolpen reddede Odenses kaptajn, Nikolaj Weichel. Som bagerste mand tabte Wiechel pucken til Maksim Popovic, hvilket gav en friløber, hvor det inderste af stolpen forhindrede en ny scoring fra gæsterne.

Friske 20 minutter til slutte af på
Mens anden periode manglede chancer, så blev tredje periode en langt mere underholdende periode med masser af chancer i begge ender, selvom spillet stadig var relativt rodet. Den første chance kom, da Magnus Lykke fik en halv friløber, men Stefanos Lekkas redder med tåspidsen.

Det skulle vise sig at være en utrolig vigtig redning fra den amerikanske målmand. Få sekunder senere tog Odenses bedste markspiller, Otto Nieminen, sagen i egen hånd. I en solotur, som Connor McDavid ville være stolt af, fløj Nieminen forbi både Mikkel Skjellerup og Philip Alftberg, hvilket gav ham frit løb mod Lukas Horak. Her vippede den finske forward pucken over handsken på den tjekkiske målmand, til stor jubel fra det fynske hjemmepublikum.

Det blev startskuddet på et mindre skydetelt i begge ender, hvor det først var Sebastian Ehlers, som var tæt på at give fynboerne deres første føring. I den anden ende fik Mathias Asperup endnu en gylden chance for at score, da han modtog pucken med helt frit mål, men heroisk kom Arthurs Salija ned og fik blokeret skuddet i sidste sekund.

Kampen bølgede frem og tilbage i de næste minutter, og man sad med fornemmelsen af at den næste scoring ville blive den som afgjorde kampen. Et mål som kom med fem minutter igen, da Jesper Thornberg flot sendte Kristian Jensen alene igennem mod Horak, og iskoldt lagde han pucken op i det nærmeste
målhjørne til Odenses første føring i kampen. 3-2 til fynboerne.

Sen Herlev-udligning, Odense-sejr i straffe
Som nævnt så troede de fleste nok at det var afgørelsen, men Herlev fortsatte og satte Odense under stort pres, hvilket også gav flere gode chancer til blandt andre Tobias Åhström, som var tæt på at udnytte en blunder i den fynske defensiv på en afventende icing, men igen misbrugte Herlev en friløber mod Stefanos Lekkas.

Udligningen kom dog med blot 23 sekunder igen. Med seks markspillere fik Herlev etableret sig i hjemmeholdets zone, og med stor trafik foran mål sendte Anton Johansson et skud afsted, som Jesper Alasaari fik staven på. Afretningen snød Lekkas, og gik direkte imellem benene på den amerikanske målmand til stor jubel hos gæsterne.

Dermed skulle kampen ud i overtid, hvor begge hold trods fine chancer ikke fandt netmaskerne, og derfor skulle det hele afgøres i straffeslag. Efter ni brændte forsøg, var det Sebastian Ehlers, som blev helten for hjemmeholdet, da han endelig fik udplaceret Lukas Horak til stor jubel hos Odenses fans.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Odense-Herlev VIDEO: Interview med Tobias Ladehoff efter Aalborg-Herning