Fynboerne har nu Metal Final4-skæbnen i egen hånd

Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls 6-1 (2-1,0-0,4-0)

Efter en dårlig periode kulminerende med nederlaget på 3-7 i Vojens fredag aften, kom Odense tilbage på sejrskurs i aften hjemme mod Rødovre.

Tyrene fra Vestegnen har det rigtig dårligt med at spille mod Odense og nederlaget i aften var således Rødovre nummer 10 på stribe mod fynboerne. Mighty Bulls har endda sjældent været tæt på overhovedet at få point mod Bulldogs.

Fynboerne slog til i tredje periode, hvor et afbudsramt Rødovre-hold løb tør for kræfter. Odense havde til gengæld fire kæder at rulle på med, og det var formentlig det, der gav udslag i de sidste 20 minutter, hvor en stor "optisk" Odense-dominans fra de første periode fortsatte, men i tredje periode resulterede i scoringer næsten på samlebånd.

Først var det Jonathan Brinkman, der passerede David Grubak med en hammer af et skud, og derefter var samme Brinkman på spil i powerplay tættere under mål. Der var spillet syv minutter af tredje periode, og Olaf Eller tog time out. Det lignede en sikker Bulldogs-sejr.

Radim Piroutek var på spil og lavede dagens mål, da han med et slagskud kilede pucken op i fjerneste hjørne til 6-1. Den sad lige over Grubaks skulder og må være et af Pirouteks bedre scoringer i karrieren.

En af Odenses bedste på dagen, Sebastian Ehlers, tog også del i målfesten i tredje periode og dermed rykkede fynboerne igen ind i Metal Final4-billedet inden den spændende afslutning på det ræs i weekenden.

I de to første perioder havde Rødovre ellers haft kræfter til nogenlunde at holde Odense i skak. Nok havde Bulldogs bragt sig på 2-0 i første periode ved Ehlers og Kristian Jensen, men Alex Haunstoft fik reduceret for et Rødovre-hold, der blot var nede 1-2 efter en målløs anden periode.

Men derefter rakte kræfterne altså ikke til mere og Rødovre kan gøre sig klar til lokalderby mod Herlev på fredag.

GOALSHOW: Se målene fra Aalborg-SønderjyskE EN SPILLEDAGS KARANTÆNE TIL MADS ELLER, Rødovre Mighty Bulls