De danske mestre holdt i en enkelt periode, men måtte indkassere et stort nederlag i lørdagens CHL-kamp

Allerede da det var gået under minut var Rungsted Seier Capital bagud i lørdagens vanskelige Champions Hockey League-kamp i tjekkiske Plzen.

Rungsted var vel at mærke oppe mod sidste sæsons semifinalister, så det var ikke nogen god start, nordsjællænderne gav sig selv, der ikke blev ryddet op inde foran Lillie i buret.

Det var Roman Vlach, der stod for den første scoring, mens Milan Gulas allerede inden der var gået tre minutter havde bragt hjemmeholdet på 2-0.

Men nøjagtig som i Zug i torsdags blomstrede Rungsted op.

Nikolaj Rosenthal viste sine sniperevner, da han næsten flækkede nettet bag Frodl i det tjekkiske mål. Plzen slog igen og øgede i fem mod tre, men inden perioden var forbi, havde TJ Moore igen sendt Rungsted ind i kampen.

Det var sidste gang, de danske mestre for alvor var inde i kampen i den stegende varme og gamle hal i Plzen, hvor stillingen var 6-2 efter 40 minutter.

Resten af kampen var envejstrafik ned mod Thomas Liliie, der blev erstattet af Jon Lee-Olsen, der lynhurtigt blev passeret tre gange af et veloplagt tjekkisk mandskab.

Milan Gulas var aftenens helt store spiller for hjemmeholdet, der heldigvis for Rungsted stoppede målstormen ved 9-2 og Mario Lucia fik endda reduceret i slutfasen.

Men tanken var altså tom hos de danske mestre i aftes, og Plzen tog den forventede sejr. Den kommende lørdag byder på returopgør mellem de to mandskaber. Forinden møder Rungsted EV Zug torsdag aften i Bitcoin Arena.

Hvis Rungsted på nogen måde skal gøre sig håb om at komme videre, skal der sejre til i de to svære, kommende kampe.

Flot skalp af Rødovre hjemme mod TPS Turku VIDEO: Anders Poulsen før dagens CHL-kamp i Plzen