Kaptajnen scorede fire gange for hjemmeholdet, der kom sig hurtigt efter en turbulent uge

SønderjyskE-Odense Bulldogs 7-3 (3-1, 1-0, 3-2)

Efter et par turbulente dage i det sønderjyske med farvel til først Oliver Gatz og siden hen cheftræner Mario Simioni, skulle sønderjyderne stå sammen og vise moral og vilje.

Og lad det være sagt med det samme. Den mission lykkedes.

Sammenholdt med de seneste par optrædender, var det et nærmest forvandlet hjemmehold, der stævnede ud.

Bulldogs forsøgte at stå imod og havde specielt i starten af anden og tredje periode færten af noget, men det fynske forår blev i stedet til et regnfuldt og blæsende efterår i Vojens denne aften.

Der var fart over isen fra første puck blev kastet.

SønderjyskE virkede opsatte og tændte og Mathias Borring sendte første projektil mod Gillams mål efter et par minutter, men skiven strøg snert forbi kassen. Det blev dog 1-0 til værterne efter godt tre minutter.

Daniel Kønig lagde pucken på mål, og en Odense-stav rettede skuddet af, derefter ramte pucken Villiam Haag og gik i en blød bue over Gillam og klemte sig ind under overlæggeren. Kuriøs scoring og starten på en stor Haag-aften.

Gæsternes første mulighed tilfaldt Markus Jensen, men Nicolaj Henriksen var på sin plads. Tre minutter efter føringsmålet, fordoblede de velskøjtende sønderjyder føringen.

Villiam Haag skød på mål og via et par returer endte pucken atter hos den svenske kaptajn, der uden at tøve knaldede 2-0 målet ind. Hjemmeholdet fortsatte fremdriften og stolpen måtte redde for Gillam få minutter senere.

Nikolaj Krag var ligeledes tæt på at øge føringen yderligere, men i stedet slog udeholdet tilbage.

Kristian Jensen var pludselig blank for mål og han udnyttede kynisk det store tilbud og skabte stor jubel blandt de medrejsende fans. Bare sekunder senere kiksede Oscar Schulze i egen zone og forærede en break away til fynboerne, men Henriksen klarede ærterne for Schulze.

Der var gang i løjerne og knapt havde Henriksen ageret redningsplanke, før han kunne se Nikolaj Krag med endnu en stor chance i modsatte ende, men Gillam med en formidabel refleks.

Få øjeblikke senere satte Valdemar Ahlberg kædekammerat Kløve op til afslutning, men endnu engang var Gillam stærk på stregen. Han var til gengæld ikke i nærheden af at stå i vejen for Jonas Borrings riv små tre minutter før pausen.

3-1 efter tyve medrivende minutter.

Bulldogs kom ud til anden periode med mere ild i øjnene og allerede efter et par minutters hockey, havde de haft to store chancer. Først var det backen Harijs Brants, som var trukket med frem og kylede pucken mod mål, men den strøg forbi Henriksens bur.

Og skiftet efter var det Skvorcovs, der bød ind på en scoring, men denne gang klarede Henriksen selv paragrafferne.

Radim Piroutek med en ganske finurlig styring var næste mand til at udfordre sønderjydernes defensiv.

Men det blev igen hjemmeholdet, der bragte sig på tavlen.

Tre minutter spillet i en begivenhedsrig indledning, da Krag vandt face off i offensiv zone og Villiam Haag smækkede gummiskiven ind bag Gillam. Protester fra gæsternes lejr, men målet godkendt.

Det gav nyt momentum til værterne og såvel Krag som Haag var tæt på at udbygge fyringen.

Midtvejs i perioden faldt periodens første udvisning, da David Madsen måtte i straffeboksen og netop som hans straf var ved at være udstået, var der nye to minutter til hjemmeholdet, denne gang Max Tjernström.

Udeholdet pressede på, men en ihærdig sønderjysk box krigede udvisningen af klokken, ført an af en hårdt kæmpende Oscar Schulze. Et kikset skifte hos hjemmeholdet gav en stor mulighed for Martin Larsen på en kontra, men Henriksen med endnu en stærk aktion.

En udvisning til gæsterne, gav et sent power play til SønderjyskE, hvor største tilbud tilfaldt Pelletier, men Gillam med en sikker parade.

4-1 før tredje periode.

Gæsterne kom præcis som i anden periode skarpest ud til indledningen af de sidste tyve minutter.

Og bare 26 sekunder skulle der gå, før Skvorcovs stod helt alene med Henriksen og problemfrit kunne skubbe reduceringen ind.

Ny energi til fynboerne og da Daniel Galbraith momentet efter forærede en to mod een til gæsterne, kunne han sende en kærlig tanke til Nicolaj Henriksen, der pillede Thelins afslutning fra fri position.

Mest spil i sønderjydernes zone i startfasen, og der var da også muligheder for yderligere en reducering, blandt andet smed udeholdet et skud på stangen.

En lidt for ilter Kristian Jensen måtte knapt midtvejs i perioden til afkøling og med bare ti sekunder tilbage af overtalsspillet straffede  William Boysen de fynske gæster med 5-2-scoringen efter formidabelt forarbejde af dagens man of the match Villiam Haag.

Det lignede en afgørelse i 12 sekunder, men direkte efter en face off smækkede Thelin skiven i krogen og gjorde skaden god for sin stor afbrænder tidligere.

Bulldogs skulle jagte yderligere en reducering, men det var i stedet sønderjydernes kæde med Krag, Pelletier og Haag der satte endnu et fornemt aftryk.

Flotte kombinationer og til sidst serverede William Pelletier pucken perfekt for Haag der resolut firsttimede pucken i rusen.

Kampen afgjort og der var nogle fynske frustrationer, der skulle ud. Svingdøren til straffeboksen kom på overarbejde og SønderjyskE kunne slutte matchen af med endnu et overtal.

Og med blot to sekunder på klokken, lykkedes man med at omsætte dette power play, da Valdemar Ahlberg satte punktum for sønderjydernes målfest.

7-3 til værterne efter en kamp, hvor det udenfor var vinden, der ruskede, mens det inde i Frøs Arena var Villiam Haag, der blæste de fynske gæster omkuld.

Anders Førster fik dermed den bedst tænkelige start i sit midlertidige virke som cheftræner for et sønderjysk mandskab, der virkede som forvandlet og viste stor spilleglæde.

Odense Bulldogs derimod har svært ved at finde melodien pt efter deres ellers fantastiske start på sæsonen og mistede med aftenens nederlag et skridt i jagten på Final 4

TRE SPILLEDAGES KARANTÆNE til Arturs Salija, Esbjerg Energy Herlevs Final4-drømme sat på pause