Kampen i Kvik Hockey Arena blev en vild omgang med konstante scoringer

Herning Blue Fox - Herlev Eagles: 7-6 (2-1, 3-3, 1-2) 1-0

Højdramatik i Herning denne aften i Kvik Hockey Arena. Det endte med hele 13 mål - og dermed overraskende målrigt - mellem Blue Fox og Eagles. Det endte i straffeslag, hvor Thomas Vilstrup Andersen blev matchvinder og sikrede Herning det ekstra bonuspoint.

Blue Fox kom flyvende fra start efter landsholdspausen. Både Joachim Linnet og Lukas Bang havde store muligheder for at sikre hjemmeholdet en drømmestart, men det blev finske Jarkko Malinen som bragte Herning i front. Finnen trak ind i zonen fra blå linje og klappede et lavt slagskud ind bag Lukas Horák.

Pekka Tirkkonen rullede på med alle fire kæder som han har gjort stort set hele sæsonen, mens Patric Wener i første omgang så bort fra de unge spillere i gæsternes fjerdekæde.

Han kunne i stedet sende sine topfolk på isen da Herlev fik kampens første powerplay. Gæsterne fik aldrig for alvor testet Emil Kruse i løbet af de to minutter - tættest var Niklas Tikkinen som skød et stykke forbi stolpen.

Herlev kom bedre med i kampen som minutterne gik, men en fejl af Mattias Asperup kom til at koste dyrt. Kristian Jensen satte sin første scoring i denne sæson da han sendte et velplaceret skud ind ved fjerneste stolpe. 2-0 til Herning.

Herfra så Herning ud til at være i fuld kontrol, men så fik Herlev pludselig reduceret. Kristian Kragh havde et farligt forsøg som gav en retur, og i klumpen af spillere kunne Magnus Molge skrabe pucken over stregen.

Flere scoringer blev det ikke til i en første periode som var domineret stort af Herning, men som altså alligevel ikke kunne være helt tilfredse med resultatet da man skøjtede til pause.

Eksplosion af mål

Metal Ligaens topscorer hedder Mathias Bau, og han var tæt på at vise hvorfor da han udfordrede de to Herlev-backer og sendte en god afslutning på mål. Sekunder senere havde han endnu et godt hug som Horák altså også tog sig af.

Som før nævnt har Kristian Jensen ikke haft held i sprøjten i denne sæson, men kort inde i anden periode sendte han et forrygende håndledsskud afsted som dog prellede af på overliggeren.

Herning har haft en forunderlig vane med at smide to-måls føringer - faktisk i en grad så det mere er reglen end undtagelsen. Denne aften var ingen undtagelse da Joseph Jonsson skrabede sin egen retur i nettet. Således blev 2-0 vekslet til 2-2 nok engang.

Lidt ud af det blå fik Blue Fox så på ny bragt sig i front. 32 sekunder senere havde Mads Christensen efter en længere tur i Herlev-zonen listet en puck i nettet.

I kølvandet på den scoring stillede Herning for første gang op i powerplay, og så var tiden inde for Mathias Bau. Med sin 15. fuldtræffer denne sæson øgede han til 4-2 i en fase af kampen hvor målene syntes at hagle ind.

Perioden blev også præget af flere afbrydelser da Emil Kruse to gange måtte have repareret sin skøjte. Det betød dels, at perioden var længe om at blive afviklet - dels at spillet på isen formede sig mere urytmisk end nødvendigt.

Herlev fik igen reduceret efter et powerplay. Herning-boksen var fanget længe i egen zone, og Alexander Lindkvist Hansen omsatte pasningen fra Jonsson efter fortjeneste.

Målene fortsatte dog i et uformindsket tempo, og nu var det Hernings tur til at slå tilbage. Petter Hansson fik tid og plads til at trække mod mål, og svenskeren var iskold i sin afslutning. Dermed stod der 5-3 på måltavlen.

Emil Kruse, der ikke havde en god aften, lod sig lokke langt ud af feltet, og så var det ingen sag for Joseph Jonsson at runde svenskeren og lægge pucken i tomt mål. Dermed bød perioden altså på seks scoringer - tre til hver.

Højdramatisk afslutning

Hvor det i første og anden periode var Herning der startede bedste var det nu Herlev der startede bedst. Niklas Tikkinen sendte et skud mellem venner og fjender og lige i netmaskerne. 5-5 og alene i denne kamp havde Herning altså tre gange sat den efterhånden famøse to-måls føring over styr.

Alle tre gange indtil nu var det lykkedes Herning at bringe sig tilbage i front, og spørgsmålet var nu hvordan resten af perioden ville forløbe.

Væk var i hvert fald den spillemæssige dominans som Herning havde haft i de to foregående perioder, og det skulle blive endnu værre for rævene. Anton Johansson lagde en simpel puck på mål og til stor overraskelse for de fleste stod der nu altså 6-5 til Herlev.

Herning fik et powerplay i jagten på en udligning. Denne gang fyrede Blue Fox dog med løst krudt og man måtte genoptage jagten i fem mod fem.

Thomas Andersen skulle blive den foreløbige helt for midtjyderne. Alene med Horák afdriblede han køligt tjekken og lagde pucken i mål. Flot scoring af Andersen og nu altså 6-6.

Med 2:54 tilbage på klokken blev Herning ramt af en udvisning da netop Thomas Andersen uheldigt vippede pucken over glasset. Matchbold til Herlev, men denne gang klarede Blue Fox altså frisag.

Dermed skulle en kamp med Herning som den ene part nok engang ud i overtime. Herlev var farligst i tre mod tre, men da man ikke fik scoret måtte man tage til takke med ét enkelt point efter straffeslag. Thomas Andersen - manden i centrum i slutfasen - blev også manden, der afgjorde i straffeslag.