Stærk Rungsted-indsats, hvor eneste malurt i bægeret var en skade til Cristopher Nihlstorp

Rungsted Seier Capital - Herning Blue Fox 6-2 (1-2,4-0,1-0)

Rungsted Seier Capital havde hjemmebanepremiere tirsdag aften, da alles guldfavoritter Herning Blue Fox gæstede Bitcoin Arena. Og efter en stærk anden periode fik hjemmeholdet sat gæsterne fra Midtjylland gevaldigt på plads og gav Herning det andet nederlag på stribe – og dermed også noget af en mareridtsstart på sæsonen.

Begge hold indledte kampen med god fart på skøjterne og tilskuerne fik en klar indikator på, at ingen af holdene var kommet for at fedtspille sig igennem, hvad der kan kaldes et tidligt topopgør i Metal Ligaen.

Det blev hjemmeholdet der havde første store tilbud, men Alex Wideman formåede ikke at få hældt sin egen retur i kassen tæt under mål.

Nogle minutter senere, første powerplay i kampen, tilfaldt Herning, der gjorde yderst kort proces. Cameron Brace sendte et håndledsskud afsted der fandt vej i kassen via Cristopher Nilstorp efter kun tre sekunder i overtal.

Ikke mange øjeblikke senere, ny Herning-scoring. Sløset spil foran mål af Rungsteds defensiv gav Peter Eg Larsen muligheden for ganske let at sende returen fra Mark MacMillan i mål 2-0 til gæsterne.

Rungsted fik dog besvaret den skarpe Herning-offensiv skiftet efter. Oscar Schulze blev første mand på tavlen for hjemmeholdet, med sit håndledsriv via overliggeren og i mål.

Topunderholdningen fortsatte den resterende del af perioden, dog uden scoringer. Skudstatistikken sagde massive 14-5 til gæsterne fra Herning, i en kamp som spillemæssigt var helt lige, forskellen på de to hold var at det nærmest summede når Herning var i offensivzone. Alle pucke blev sendt på mål modsat i den anden ende, hvor Rungsted først henimod slutningen af perioden blev mere direkte og nærgående.

Rungsted med strålende anden periode
Hjemmeholdet indledte anden periode med et heftigt pres på Herning, der leverede fire icinger på knap et minut. Efter sidste faceoff kom regning. Fra hjørnet sendte Mattias Persson pucken ind på hoften af Nichlas Hardt, der dirigerede pucken i mål. 2-2.

Hjemmeholdets offensiv fortsatte med at køre på og Herning så ud som at busbenene de ingenlunde havde i første periode havde ramt dem i anden.

Powerplay til Rungsted og kontant udbetaling ved kasse et. Alex Wideman satte Nikolaj Rosenthal op tæt under mål. Herfra svigter Rosenthal sjældent fra. 3-2 og Rungsted havde sendt Herning til tælling. Skudstatistikken hed i øvrigt 7-1 efter fem minutter.

Herning fik for en stund sat en stopper for Rungsteds offensiv, og fik sat nogle angreb sammen, der flyttede pucken lidt væk fra en travl Simon Nielsen i Herning målet.

Rungsted fortsatte deres høje forechecking og det gave pote, da Reid McNeill tabte pucken på blå linje til Nikolaj Rosenthal, der trådte fra den ellers så solide Herning-canadier og ned mod Simon Nielsen blev passeret.

Hen imod slutningen af perioden pådrog Markus Jensen sig en udvisning, den var han så utilfreds over at han fik yderligere to minutter for brok oveni. Rungsted udnyttede muligheden i den anden af de to udvisninger. Rasmus Andersson tordnede pucken op i fjerneste målhjørne efter flere hurtige pasninger.

Scoring skabte naturlig eufori på lægterne, som kort inden scoringen måtte se Cristopher Nilstorp udgå med hvad der lignede en hovedskade efter han kolliderede med Shane Hanna bag Rungsteds mål.

I det sidste halvanden minut af anden periode udvekslede de to hold udvisninger, så tredje periode skulle indledes med fire mod tre-spil i Rungstedfavør.

Ingen af holdene formåede at komme frem til noget i fire mod tre, til gengæld var gæsterne klar til at overtage teten i fem mod fem.

Herning fra alle leder og kanter
Tydeligt at der var blevet snakket om at arbejdsindsatsen skulle forbedres markant og unge David Grubak i Rungstedmålet skulle testes.

Herning forsøgte sig fra alle leder og kanter, og havde i flere omgange hjemmeholdet parkeret i egen zone, men de kunne ikke få hul på Grubak, der vist mere og mere sikkert spil jo længere perioden skred frem.

Grubaks selvtillid voksede og det modsatte gjorde gæsternes. Selvom arbejdsindsatsen stadig var 110 procent, fik Herning ikke længere det samme ud af anstrengelserne i offensiv zone som tidligere.

Herning forsøgte sig med Simon Nielsen trukket de sidste to minutter og fik lagt et sidste pres der udmøntede sig i en udvisning til Rungsteds Mattias Persson med lidt over et minut igen.

Rungsteds Marcus Olsson fik dog fat på en løs puck og kunne uhindret glide ned og lukke kampen til 6-2.

Herning havde mulighederne, men ikke marginalerne modsat hjemmeholdet, der sprudlede offensivt, men haltede en smule defensivt.

Martin og Martin slog til for Aalborg i Vojens Metal Ligaens Statscenter er online