Nordjyderne trak fra i de sidste 20 minutter

Aalborg Pirates-Esbjerg Energy 4-1 (1-0,0-1,3-0) I en højintens tredje kamp, var det Aalborg Pirates som efter en flot tredje periode, kunne gå fra isen med en sejr på 4-1 over Esbjerg Energy. Sejren kom i hus på baggrund af god arbejdsindsats foran målet i begge zoner, og nok engang to hurtige scoringer i tredje periode. Med sejren fører Aalborg nu serien med 2-1.

Aalborg tog teten i kampens indledning, og det var tydeligt, at de havde snakket kampen i fredags igennem. De fik afsluttede langt flere angreb, og fik fanget Esbjerg i deres egen zone i lange angreb. Især Pierre-Olivier Morin var nærgående i kampens første powerplay, hvor kun en stærkt spillende Thomas Lillie forhindrede en scoring.

Mængden af chancer måtte næsten på tidspunkt give en scoring af sig, og godt ti minutter ind i opgøret fik Aalborg Pirates fortjent bragt sig foran. Et skud fra Morin blev rettet af Martin Lefebvre, og skabte stor panik omkring Thomas Lillies mål. Returen opsnappede Josh MacDonald, og med tomt mål kunne Aalborgs topscorer let bringe nordjyderne i front med 1-0.

Esbjerg kom lidt bedre med efter Aalborgs scoring, og Søren Nielsen var utroligt tæt på at udligne to minutter senere, da han kom fri i slottet, men en stor redning fra George Sørensens benskinne kom i vejen.

Esbjerg begyndte at vende tilbage til de dyder som bragte dem sejren i fredagens kamp, med fysisk spil og mange skud på mål, som kunne skabe panik i Aalborgs defensiv. Forskellen var, at Aalborg var lang mere stabile i egen zone, og fik sendt pucken mere effektivt ud af zonen. Dermed kunne Aalborg gå til pause med en føring for første gang i serien.

Stærkt målmandsspil

Det var et helt andet Esbjerg hold som kan ud til anden periode, som også blev godt hjulpet af Aalborg kaptajn Julian Jakobsen, der tidligt i perioden tog en rigtig dyr udvisning i offensiv zone. Blot 30 sekunder senere fik Esbjerg udlignet, da backen David Vandane hoppede med op i et angreb, hvilket overraskede Aalborgs backer. En pasning fra Rasmus Bjerrum fandt ham i slottet, og med en resolut afslutning sendte Vandane pucken ind bag George Sørensen.

Gæsterne forsatte, og Christian Wejse burde have bragt dem foran, da han afsluttede tæt under mål, men George Sørensen leverede en fremragende redning. Spillet vendte, og Morin var to sekunder senere alene igennem, men overliggeren og Thomas Lillie fik afværget.

Dette chanceorgie forsatte resten af perioden, men et hav af chancer til begge hold, men hvor begge målvogter på skift leverede nogle verdensklasseredninger.

Mod periodens afslutning var Aalborg tættest på i flere omgange, men igen var Thomas Lillie på plads, hvor både Martin Lefebvre og Josh MacDonald begge havde chancerne til at give Aalborg endnu en føring. Manglende skarphed fra nordjyderne, samt utroligt målmandspil fra Lillie, betød at de to hold var helt lige efter to perioder.

Endnu en stor tredje periode af Aalborg Pirates

Det var en meget lige start på tredje periode, hvor begge hold fik chancer, men begge målmænd var utroligt godt spillende.

I undertal burde Aalborg formentlig have bragt sig foran med 2-1, da Tobias Ladehoff kom alene igennem. Han trak en udvisning, og hans afslutning blev blokeret af Lillie. Før kontrollen så ud til at være etablerede fra Esbjergs back, genvandt Tobias Ladehoff pucken og sendte den tilbage til Thomas Spelling, som sendte pucken ind bag Thomas Lillie til en scoring. Dommeren vurderede dog, at Esbjerg spilleren havde fuld kontrol, og dermed blev det i stedet til en fire mod fire-situation.

Aalborg brugte frustrationerne over det annullerede mål fornuftigt, og i fire mod fire fik de scoret. Kirill Kabanov og Ben Duffy fik sat et højt pres på Esbjerg, og efter megen tumult, fik Duffy sendt pucken ind i tomt mål. Efter målet var der stor forvirring, hvilket resulterede i et utroligt langt spilstop pga. en teknisk fejl på scoreboardet.

Efter godt ti minutters spilstop fik Aalborg også scoret til 3-1. Med Felix Scheel i boksen fik Aalborg kørt pucken fint rundt på ydersiden, og med fem sekunder igen af Scheels udvisning tog MacDonald sigte og sendte et regulært missil forbi Lillie i målet.

Med fire et halvt minut fik Jordan Smootherman en matchstraf i offensiv zone, da han satte en tackling i hovedet på Carl Neill. Med 5 minutters overtal kunne Aalborg køre tiden ned, mens Esbjerg var nødt til at jagte vildt for at få reducerede i undertal.

Gæsterne var tæt på, da Craig Puffer ramte stolpen med 2:30 igen, men på den efterfølgende kontra kunne Duffy spille en perfekt tværpasning til Julian Jakobsen, som med en førstegangsafslutning cementerede sejren for Aalborg Pirates.

METAL LIGAEN TV: Højdepunkter fra Rungsted-SønderjyskE METAL LIGAEN TV: Morten Jensen efter Rungsted-SønderjyskE