Odense blev spillet i sænk i kampens første tredjedel, men fynboerne kom stærkt igen i aftenens topkamp, hvor Aalborg dog endte med "det længste strå"

Aalborg Pirates-Odense Bulldogs 4-2 (2-0,0-1,2-1) Aalborg er nu eneste ubesejrede hold i Metal Ligaen. Det blev en realitet efter aftenens kamp i Sparekassen Danmark Isarena, som nordjyderne vandt med 4-2 over de hårdt fightende gæster fra Odense.

Første periode af topkampen sad Aalborg Pirates solidt på og hjemmeholdet dominerede i store dele af perioden, hvor Odense kun sporadisk fik testet George Sørensen. Det var dog gæsterne som fik kampens første store chance, da pucken tog et listigt hop ved banden efter et minut af kampen.

Pucken fik Kimi Koivisto fat i og sendte en pucken mod mål, hvor Kristian Jensen stod klar, men George Sørensen fik flot læst situationen og lukkede vinklen ned.

Piraterne var topmotiverede til dagens kamp, og spillet flød betydeligt bedre end i den seneste hjemmekamp mod Rungsted. Det udmøntede sig i flere lange angreb mod Mitch Gillam, hvilket kastede flere chancer af sig.

Den største måtte reddes på stregen, da Kirill Kabanov var tæt på at have heldet på sin side, da hans afslutning blev blokeret, men var tæt på at snyde Gillam, som fik det yderste af skøjten på afslutningen. Pucken lå løst og returen var fredagens hattrickhelt, Jeppe Jul Korsgaard, tæt på at prikke ind over stregen men en Odense back fik en stav på den i sidste sekund.

De lange angreb gav nordjyderne en masse momentum og piraterne fastholdt deres pres. Spillet flød uden et stop efter Aalborgs store chance, hvilket passede hjemmeholdet bedst og efter syv minutter hamrede Calder Brooks piraterne i front. I en fin spilvending fik Brooks plads til en afslutning i slottet, hvor han sendte en kanonkugle på i det fjerneste hjørne til en fuldt fortjent føring.

De nordjyske værter forsatte og var tæt på 2-0 kort efter, da hjemmebanedebutanten Paul De Naples fandt Thomas Spelling med droppasning, men igen lavede Gillam en god redning. I den anden ende lavede Kimi Koivisto en flot tværpasning til Joakim Thelin, men svenskerens afslutning endte i sidenettet efter en lang periode med Aalborg mest på pucken uden det blev rigtig farligt.

Med et minut igen kom Aalborg Pirates også fortjent på 2-0, da Odense lidt blev fanget af en Aalborg udskiftning. Søren Dietz-Larsen lavede en ”russervending” i Odense zone og fandt en helt fri Pierre Olivier Morin i midten. Den tilbagevendte canadiers afslutning blev blokeret af Harijs Brants, men endte hos Tobias Ladehoff, som flot afventede Mitch Gillam, men ramte stolpen. Returnen endte hos Morin, som i tomt mål kunne gøre det til 2-0 efter første periode.

Tæt anden periode

Gæsterne fra Odense kom bedre ud til anden periode og langt større held med at holde pucken i Aalborgs zone i længere tid. Det gav nogle chancer af sig i starten, hvor især Kristian Jensen havde to store chancer i periodens første seks minutter, men George Sørensen kom i begge omgange i vejen med nogle gigantiske redninger.

I den anden ende var hjemmeholdet også farlige og særligt Tobias Ladehoff var en konstant trussel for gæsterne. Desværre for Aalborg var Mitch Gillam periodens bedste spiller og han holdt i den grad gæsterne inde i opgøret, med et hav af store redninger i en periode med store chancer til begge hold og masser af flot spil, som var et topopgør værdigt.

Med godt seks minutter tilbage af perioden blev Aalborg fanget i deres egen zone efter en icing og det udnyttede gæsterne til at reducere.

Tommy Muck fik plads på blå linje og fik flot driblet sig til plads til en afslutning. Skuddet var ikke synderligt hårdt, men gik igennem trafik foran George Sørensen og endte oppe i det nærmeste målhjørne.

Pirates kom sig hurtigt over reduceringen og kort efter 2-1 mål var Ladehoff igen tæt på. Bag mål vandt  Morin pucken, som han med en  smuk pasning sendte ind foran til Ladehoff, men igen kom Gillam i vejen. I det næste angreb stod Korsgaard helt fri i feltet, og fik en kvalificeret afslutningen sendt mod mål, men Mitch Gillam var igen på plads.

Stort drop afgjorde kampen

Dermed stod der 2-1 til Pirates inden tredje periode, hvor spillet bølgede frem og tilbage uden de helt åbne chancer til. Det var utroligt taktisk og vigtigheden af det næste mål var tydeligt. Et mål som Patrick Bjorkstrand scorede, da han flot opsnappede en pasning fra Mitch Gillam, og kunne sende pucken ind i det tomme mål. Et stort drop af den ellers velspillende fynske målmand.

Gæsterne gav ikke op trods målmandsfadæsen og fik bragt fornyet spænding ind i opgøret med ni minutter igen, da fynboerne i powerplay havde flere spillere ind foran mål og efter en aflevering ind i det lille felt fra Sebastian Ehlers, kunne både Kristian Jensen og Jakob Heljemo slå til pucken i flere omgange. Til sidst fik Heljemo slået pucken det sidste stykke ind over stregen.

Det betød at der skulle en dramatisk afslutning til for at finde en vinder, og her havde de nordjyske pirater marginalerne og målmanden med sig, da kampen gik ind i sin afgørende fase.

Først var det Gunars Skvorcovs som fik en friløber som George Sørensen fik afvist med en klasseredning, og med halvandet minut igen ramte Kristian Jensen stolpen til stor lettelse for de 2808 tilskuere til dagens kamp.

De kunne juble og fejre cementeringen af sejren kort efter, da Thomas Spelling lukkede og slukkede med en scoring til 4-2 i tomt mål. Sejren betyder at Aalborg Pirates overtager førstepladsen i ligaen, som skal forsvares på fredag imod Esbjerg Energy. Samme aften forsvarer Odense sin andenplads med en hjemmekamp mod SønderjyskE i Spar Nord Arena.

White Hawks og finne stopper samarbejdet Rungsted sejrede i tæt kamp, Jensen matchvinder