Sheffield Steelers - HK Gomel 0-4 (0-1, 0-2, 0-1) Søndagens første kamp var der noget på spil, men de kendte naturligvis ikke resultatet af den sene kamp. Hvis Gomel skulle være sikre uden at være afhængige af resultatet i den sene kamp, så skulle Gomel vinde kampen i ordinær tid med mindst tre mål, da de så ville være bedre i en eventuelt trevejs-tiebreaker.

Det var tydeligt, at Gomel skulle ud at jagte en sejr og gerne med flere mål, så de kunne sætte lidt pres på værterne, Aalborg Pirates, i deres sene kamp. Der var chancer i begge ender, hvor det var Sheffield, der fik lagt et pres på Gomels målmand. Gomel kom også frem til sporadiske muligheder, hvor de enkelte gange fik lagt noget pres på Sheffield.

Efter syv minutter kunne Gomel score til 0-1, da Nikolai Suslo var først over en løs puck inde foran mål, hvor Barry Brust kun kunne halvklare den første afslutning.

Gomel var tæt på 0-2 efterfølgende, men stolpen var i vejen for endnu en Gomel-scoring. Sheffield havde også deres muligheder, men fik ikke udlignet i første periode. Sheffield virkede tilfredse med, at Gomel skulle satse, da et smalt nederlag til Sheffield ville sende dem videre fra gruppen.

Gomel blev ved med at jagte i starten af 2. periode, hvor Sheffield var farlige på omstillinger og var gode til at få pucken mod mål, hvor der var masser af stave til at slå til pucken, men det lykkedes ikke for Sheffield at få udlignet.

En fejl ved egen blueline for Sheffield kostede dyrt, da Yevgeni Grigorenko opsnappede pucken ved banden og sendte den ind til Ivan Sekerin, der sendte pucken sikkert i nettet til 0-2. Sheffield virkede en smule rystet efterfølgende, og tog flere mindre kloge beslutninger.

Det kostede blandt en udvisning, hvor Gomel først sendte pucken på stolpen, men der blev arbejdet videre, og Gomel kom også på 0-3 efter 11 minutter af perioden, da Igor Karabanov sendte pucken i nettet bag Burst. Sheffield var på vej til at smide en næsten sikker billet til SuperFinal væk.

Sheffield fik muligheden i powerplay, men det var Gomel, de var tættest på, da Nikolai Suslo kom alene afsted, men han blev forstyrret i afslutningsøjeblikket, og Sheffield kom ikke tættere på en reducering. Mod slutningen af perioden fik Gomel endnu en mulighed i powerplay, men det fik Gomel ikke det store ud af.

Sheffield var tæt på at få reduceret allerede i 3. periodes første minut, men afslutningen fra Martin Latal var upræcis og røg over mål. Efter et par minutter fik Sheffield powerplay i fire minutter efter en høj stok fra Ivan Sekerin på Justin Dogdman, der dog hurtigt var klar til at spille powerplay.

Det lykkedes ikke for Sheffield at få noget ud af de fire minutter. Det var muligheder kort efter, at det blev til endnu et powerplay, men det ødelagde man hurtigt med en udvisning i forbindelse med faceoff.

Sheffield var alle vegne omkring Gomels mål, men Maxim Kubiski havde masser af stærke redninger, og backerne tog godt fra foran ham, så mange af chancer blev lukket ned tidligt.

Nede med tre mål, så skulle Sheffield satse mod slutningen, og med halvandet minut igen blev Burst taget ud af målet, hvilket kunne se komisk ud nede med tre mål, men hvis Sheffield kunne reducere, så ville de være sikre på videre deltagelse.

Med tyve sekunder igen kunne Sheffield tage timeout og få sat spillet, som de ønskede, op. Det lykkedes ikke, og Ivan Sekerin kunne score i tomt mål og dermed være sikre på videre deltagelse. Sheffields skæbne afhænger derimod af resultatet af Pirates' kamp senere på aftenen.

CONTINENTAL CUP: STORSEJR SENDER AALBORG I SUPER FINAL! VIDEO: Højdepunkter fra Esbjerg-Odense