Skarpe øjne vandt i Frøs Arena, hvor SønderjyskE efterhånden er presset på fjerdepladsen

SønderjyskE-Herlev Eagles 3-4 (0-1, 2-1, 1-2)

SønderjyskE var ramt af fem afbud til aftenens match, men bød op til dans mod gæsterne fra Herlev Eagles, der var uden den nylige målscorer fra Esbjerg-kampen, Magnus Lykke Jonassen og Mikkel Skjellerup.

Det blev en tæt match, men det blev udeholdet, der tog alle tre pinde, efter en match med spænding til det sidste og en dommerkvartet, der i aften virkede usikker og med en del tvivlsomme kendelser.

Det blev ganske jævnbyrdige og afvekslende første tyve minutter.

Sønderjyderne var først til at gribe initiativet, og Nikolaj Krag var tæt på at sende sit hold i front med en baghånd fra tæt hold, men skiven strøg forbi venstre stolpe.

Herlev arbejdede sig langsomt ind i matchen og Mathias Asperup kom da også til en fornuftig chance, men måtte se Galbraith parere.

Periodens eneste udvisning tilfaldt Mike Little godt midtvejs gennem de tyve minutter og gæsterne pressede på.

Luis Blak Olsen var tæt på med en styring, men hjemmeholdets boks red stormen af.

Det lignede en målløs første periode, men med bare et halvt minut på klokken, sendte Victor Cubars et ufarligt skud på kassen, og Patrick Galbraith så alt andet end heldig ud, da pucken passerede ham.

Galbraiths drop sikrede dermed Eagles en snæver pause-føring.

Sønderjysk comeback

Anden periode startede med en spand koldt vand i hovedet på værterne.

Blot små tre minutter var der spillet, da Lindqvist Hansen styrede pucken ind bag en denne gang sagesløs Patrick Galbraith.

Og da SønderjyskE tilmed kom i undertal umiddelbart efter, var det trængselstider for hjemmeholdet.

Pucken kredsede om målet og Daniel Baastrup hamrede et skud tæt forbi den ene stolpe.

Sønderjyderne klarede frisag og knapt midtvejs i perioden var det så tæt på en reducering, da Gabriel Desjardins arbejdede sig til en chance.

Canadieren blev før kampen kåret til månedens spiller i klubben og han gik også forrest, da værterne indledte jagten på point.

En udvisning til Lasse Mortensen gav hjemmeholdet dets første overtal denne aften.

Spillet hakkede lidt det første minuts tid, men et par hurtige pasninger splittede gæsternes boks, og inde foran buret havde Desjardins sidste stav på pucken til 1-2 scoringen.

Det gav ny energi til værterne og bare et minuts penge senere, styrede Max Tjernström sin landsmand Victor Björkungs afslutning ind bag Bågenvik.

2-2 og hjemmeholdet var nu ovenpå, men Herlev bed fortsat fint fra sig.

Daniel Galbraith havde et par gevaldige svipsere i perioden, og det havde nær kostet en scoring, da Joseph Jonsson udnyttede en af den ellers rutinerede backs fejl.

Hjemmeholdet slog dog straks kontra og på en to mod en havde Villiam Haag en gylden mulighed for scoring, men Bågenvik fik afværget.

Dramatik kom der også med bare et halvt minut til pausen.

Fra egen zone sendte en Herlev-back gummiskiven helt op i nettet bag det sønderjyske mål.

Hjemmeholdet markerede straks for udvisning, men dommerne voterede længe og vinkede ganske overraskende afværgende til stor undren for langt de fleste.

Store protester fra sønderjysk side. Så store at dommerne valgte at tildele værterne to minutters holdstraf for usportslig optræden.

Dramatisk afslutning
Så frem for hvad der lignede et sønderjysk powerplay, kunne Herlev i stedet starte de sidste tyve minutter i overtal fem mod fire.

SønderjyskE dræbte udvisningen og tog styringen i tredje periode.

Daniel Kønig sendte en hammer forbi kassen og et determineret hjemmehold jagtede sejren.

Nikolaj Krag modtog en voldsom cross-checking foran mål. Dommenes fløjte forblev tavs og efter et par enkelte skift mere, måtte Krag udgå.

Anders Biel blev spillet helt blank for mål og trykkede resolut af, men Bågenvik med en formidabel refleks.

Pludselig stod altid farlige Mathias Asperup helt blank på blå linje. Daniel Kønig indhentede ham, men måtte ty til ulovlige metoder for at stoppe forwarden. Nyt power play til udeholdet.

Endnu engang fik den sønderjyske boks forpurret Eagles’ overtalsspil og med en halv periode igen, var kampen fortsat helt åben.

Sønderjyderne forsøgte at lægge endnu mere pres på, men en Herlev kontra og en lidt tilfældig puck sendte Mikkel Bertelsen alene med Galbraith.

Keeperen halvklarede, men i den efterfølgende sekvens kurede puck og Galbraith over stregen.

Herlev atter i front, og det begyndte at se svært ud for hjemmeholdet.

William Boysen var dog tæt på at kvittere umiddelbart efter med en smart styring, men uden held.

I en sidste satsning, trak hjemmeholdet Galbraith og satsede seks mod fem.

Valdemar Ahlberg fik pucken i en god position, men efter lidt fumleri, smed han pucken på tværs gennem zonen, hvor Victor Cubars fik fat i skiven og sendte den i det tomme mål.

4-2 og det lignede en afgørelse med præcis et minut igen.

Mario Simioni trak imidlertid keeperen igen og denne gang lykkedes missionen.

Gabriel Desjardins sendte pucken i kassen, men tættere på kom sønderjyderne ikke og Eagles kunne fejre tre point sammen med en stor flok medrejsende fans.

Da spillerne sagde tak for kampen, mente Victor Cubars han skulle tage fat i William Boysen. Unødvendigt af den talentfulde forward.

SønderjyskE viste spillemæssig fremgang, men der er stadig noget at arbejde med i defensiven. Og så manglede holdet de marginaler, man ofte lettere får, når man er et hold i medvind.

Herlev arbejdede stenhårdt og specielt femmeren med Jonsson, Lindqvist Hansen og Asperup som angribere var et kæmpe aktiv på en aften, hvor keeper Bågenvik også vandt keeperduellen og havde en stor andel i, at alle tre point gik til gæsterne.

Odense brød forbandelsen med 4-2-sejr i Herning Rødovre nedspillede Frederikshavn og holdt håbet i live