En dårlig start kostede for hjemmeholdet der ellers spillede lige op med gæsterne resten af kampen. Odense hentede således tre point i Herning for første gang siden 2017

Herning Blue Fox - Odense Bulldogs: 2-4 (0-2, 1-1, 1-1)

Midtjyderne søgte revanche for det klare nederlag i Aalborg, og til den opgave var man stadig uden Miska Humaloja, Mathias Bau og Gordon Ballhorn. Også Odense jagtede tre vigtige point i topstriden, der nu er gået ind i den afgørende fase, og manglede Brien Diffley, Gorm Topholt og Oliver True fra den sædvanlige startopstilling.

Det skulle vise, at Odense for første gang efter 20 nederlag på stribe fik besejret Herning.

Gæsterne fik en drømmestart, da Mac Carruth lavede et sjældent, men katastrofalt drop. Otto Nieminen takkede for den amerikanske gæstfrihed og lagde let pucken i mål til fynsk 1-0-føring.

Phil Marinaccio forsøgte at slå hurtigt tilbage, men Lekkas gik godt ned og fik afværget med skinnen. Det, der på forhånd lignede en målmandsduel, tippede altså klart i Odenses favør i kampens indledning.

Otto Nieminen var slet ikke færdig, og han udnyttede igen at det midtjyske forsvar var alt andet end klar. En nydelig pasning fra Skvorcovs gav den finske målscorer al tid i verden til igen at passere Carruth i overlegen stil.

Alligevel fik Blue Fox aftenens første powerplay, og der burde være faldet en reducering. Lukas Lundvald havde Stefanos Lekkas på halen og det meste af målet åbent, men han fik alligevel ikke sendt pucken i mål.

Herning trykkede dog mere og mere på, og man spillede sig frem til adskillige chancer i disse minutter. Lekkas var flere gange i gevaldige problemer, men enten manglede skarpheden eller også manglede marginalerne.

Holdene skøjtede til pause med 0-2 på tavlen og Herning kunne passende se, om Andris Dzerins kunne skøjte med ud til anden periode.

Momentumskifte

Ordene fra hjemmeholdets Thomas Andersen i pausen var ikke til at tage fejl af. "Vi spiller om andenpladsen i ligaen på hjemmebane en fredag aften. Jeg synes ikke vi kan være det bekendt."

Andris Dzerins skøjtede desværre for Herning ikke med holdkammeraterne på isen, og letten kunne altså dermed skrive sig på Blue Fox-skadeslisten.

Mathias From er en af de individualister man kigger efter i sådanne situationer, og han dukkede op med vanlig fart inden han kiksede sin afslutning. Den offensive midtjyske start gav værterne et nyt powerplay, og denne gang slog de til.

Mads Christensen er kendt for sin evne til at holde i pucken, men denne gang passede han til sidst på tværs, og så kunne Phil Marinaccio hamre reduceringen i nettet.

Målet skabte tænding i opgøret og som i de forrige opgør mellem disse to hold slog det til tider gnister på isen. Kristian Jensen måtte i straffeboksen for en sen tackling, men det var i stedet Odense der var tættest på.

Gunnars Skvorcovs gled alene igennem, men skød relativt langt forbi målet. Den lettiske målmager tog dog revanche kort efter, da han hamrede pucken op i det korte hjørne. 3-1 til Odense.

Phil Marinaccio var som en enmandshær, og han var igen en kilde til uro. Han satte Tristan Pomerleau perfekt op, men backen kunne ikke passere Lekkas ligesom Patrick Madsen der hamrede returen forbi mål.

Perioden endte med en udvisning til gæsterne, men der ventede et såret hjemmehold en kæmpe opgave i tredje periode.

Odense gjorde det

Herning havde et par gode forsøg i det powerplay man tog med ind i tredje periode, men Lekkas i målet fortsatte sit fine spil.

I den anden ende var Odense tæt på at reelt afgøre kampen, men den dansende puck gav Carruth tiden til at nå tilbage og redde forsøget fra Skvorcovs.

Til gengæld kunne Kristian Jensen stå for afgørelsen da han fikst styrede pucken ind bag Carruth på den hårde pasning fra Michaud.

Stor effektivitet og kynisme hos gæsterne, der ikke gjorde det sværere end det var mod et Herning-hold med nedadgående formkurve.

Patrick Madsen fik alligevel skabt lidt spænding midtvejs i perioden da returen lå fri og den lange back fik ekspederet pucken over stregen.

En udvisning til Phil Marinaccio satte dog en definitiv stopper for Hernings muligheder i denne kamp.

Pekka Tirkkonen satsede ellers det hele, men Odense kunne fortjent juble over at man ikke bare hentede tre point, men samtidig brød en forbandelse der har strakt sig over næsten seks år.

Esbjerg nærmer sig fjerdepladsen med sejr i Rungsted Eagles fløj afsted fra Vojens med tre point