Energy tog den tredje sejr på stribe og nærmer sig rivalerne fra SønderjyskE

Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy 2-3 (0-0,1-2,1-1)

Efter stort set hele sæsonen at have ligget langt fra en hjemmebaneplads i kvartfinalespillet, så er Esbjerg efterhånden ved at få en gevaldig fært af naboerne SønderjyskE ovenpå en 3-2 sejr hos Rungsted fredag aften.

Will Merchant scorede både åbningsmålet og sejrsmålet for Esbjerg, der nu kun har fire point op til SønderjyskE, og de to sydligste hold i ligaen er efterhånden meget tæt på at ligne hinandens kvartfinalemodstander.

Kampen mod Rungsted formede sig som et ligeså tæt opgør, som cifrene antyder.

Esbjerg havde sin bedste periode de første 20 minutter, hvor de dog ikke fik noget målmæssigt ud af overtaget. I stedet faldt et par meget ens mål midt i anden periode.

Først var det den mangeårige landsholdsback Philip Larsen, der sendte et skud afsted fra blå linie, som Merchant styrede i nettet i en god halv meters højde og halvandet minut senere var det en anden landsholdsback, Morten Jensen, der kunne se sit skud styret i mål på tilsvarende vis af Gustav Green i en lille halv meters højde i den anden ende.

Det var tilmed det elvte sæsonmål for både Merchant og Green, for at gøre sammenligningen endnu større.

I anden periodes sidste minut sendte Jeff King egentlig bare et skud afsted mod trafikken foran mål, og han var på vej til at skifte, da han så jublen på bænken over, at han havde scoret til 2-1.

Rungsted tog en challenge, men måtte indkassere en udvisning i stedet for et annulleret mål. I tredje periode øgede Merchant til 3-1, og Rungsted havde kun et Morten Jensen-mål mere at byde på, så hjemmeholdet måtte se en kedelig klubrekord i øjnene:

Det er således tredje gang klubben står med 10 nederlag på stribe. Spørgsmålet er nu, om de kan få stoppet dette efter landsholdspausen, eller om der skal sættes ny rekord.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Rødovre-Frederikshavn Odense brød forbandelsen med 4-2-sejr i Herning