En fremragende Patrick Galbraith var fundamentet, da SønderjyskE rykkede tættere på Aalborg

SønderjyskE-Aalborg Pirates 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Det var en råkold aften i Frøs Arena, men publikum fik en underholdende kamp at varme sig på.

Der var lidt slutspilshockey over det til tider denne aften, hvor Aalborg lignede et hold, der var kommet med en mission efter en downperiode.

De måtte dog overgive sig til et sønderjysk mandskab, der efter en tøvende indledning, spillede sig op og var kynisk effektive, når chancen bød sig.

Det var som nævnt gæsterne, der kom bedst fra start og sad på periodens første halvdel.

Udeholdet producerede flere gode muligheder, som blandet andet da Lasse Bo Knudsen var søgt med frem og testede Patrick Galbraith med en glimrende afslutning.

Angrebsspillet flød for gæsterne og man formåede at presse hjemmeholdet langt tilbage i defensiven.

Thomas Spelling var tæt på med en styring tæt under mål, og også bundrutinerede Julian Jakobsen var på spil foran Galbraiths kasse.

Man skulle mere end ti minutter ind i perioden, før værterne bød ind på en scoring.

Valdemar Ahlberg skød fra distancen og skiven blev rettet af, men røg forbi Georg Sørensens mål.

Det blev startskuddet til en stribe sønderjyske chancer.

Først satte Max Tjernström landsmanden Gustav Nielsen op, men det svenske samarbejde tog Georg Sørensen sig fornemt af, præcis som da Desjardins og Ahlberg kort efter spillede sig igennem.

Hjemmeholdet forecheckede højt og det gav en stor chance til den tidligere Aalborg-spiller Oskar Drugge efter en præcis pasning fra Ahlberg.

Svenskeren tøvede ikke og smækkede pucken i nettet til 1-0.

Kort efter var David Madsen tæt på at øge føringen, men overliggeren tog fra, da Sørensen var passeret.

SønderjyskE måtte se formstærke William Pelletier udgå i første periode, men kunne lune sig på en 1-0-føring efter en første periode, hvor sønderjyderne slog tilbage efter en stærk nordjysk start.

Pelletier var tilbage på isen til anden periodes start, men igen var det Aalborg, der startede bedst ud.

Ganske vist fik hjemmeholdet et overtal, hvor William Boysen var tæt på skubbe pucken ind bag Sørensen, men dernæst var det igen udeholdet, der var i teten.

Thomas Andersen med en stor mulighed inde foran Patrick Galbraith og kort efter måtte samme Galbraith tage en udvisning for at stoppe en ny Pirates-chance.

Man skulle dog hen over halvvejsmærket, før gæsterne fandt vej til netmaskerne.

Matt Salhany styrede skiven ind bag sin tidligere holdkammerat Patrick Galbraith til en bestemt ikke ufortjent udligning.

Periodens slutning blev præget af en række udvisninger i en ellers indtil da meget fair spillet match.

En af disse udvisninger faldt med et minut til pausen, og da udeholdet samtidig begik endnu en forseelse mod en helt fri Mathias Borring, mens der var en afventende udvisning, gav det straffeslag til sønderjyderne.

Borring tog straffeslaget, men overplacerede sit skud. Fortsat 1-1. Værterne fortsatte imidlertid i overtal og det gjorde de effektivt.

Oskar Drugge med flot overblik, og kaptajn Haag med en firsttimer højt i kassen bag Sørensen sørgede for en 2-1-føring til SønderjyskE før tredje periode.

Pirates jagtede udligningen fra de sidste tyve minutters start.

Nikolai Nielsen blev sat op og havde et godt riv på kassen, som Patrick Galbraith dog tog sig af.

Den rutinerede keeper stod en flot kamp og var en af sønderjydernes nøglefigurer denne aften.

Hjemmeholdet havde fokus på defensiven, men lurede samtidig på kontrachancen. Valdemar Ahlberg kom afsted, men tabte duellen alene med Georg Sørensen, der ligeledes stod en fin kamp.

Knapt midtvejs i perioden, måtte Villiam Haag en tur i straffeboksen.

De nordjyske pirater stillede op i power play, men gæsterne vendte smart spillet.

Anders Biel skar ind foran Sørensen. Halvklaring fra Aalborg-keeperen, men på riposten trykkede Mathias Borring gummiskiven over stregen.

Stor jubel blandt de knapt 3000 tilskuere, men udeholdet slog hurtigt tilbage.

Med bare fire sekunder tilbage af udvisningen, udnyttede de overtalsspillet. Thomas Andersen var hurtigst over en retur og smed dermed ikke bare iskoldt skiven i kassen men også spændingen tilbage i kampen.

Med fem minutter igen fik Anders Koch en gigantisk mulighed i helt fri position, men endnu engang klarede Galbraith paragrafferne for sønderjyderne.

Kort efter røg Daniel Kønig til afkøling og det lugtede af en udligning.

Pirates pressede på i fem mod fire og især Julian Jakobsen kredsede om målet i flere omgange, men en ihærdig sønderjysk defensiv klarede frisag.

Nordjyderne satsede og trak keeperen med et minuts penge igen. Sønderjysk puckerobring, men på utrolig vis lykkedes det David Madsen at brænde på helt tomt mål i fri position.

Forwarden ligger dog næppe søvnløs over den brændte chance, for tiden tikkede af klokken og Madsen kunne dermed sammen med holdkammeraterne fejre en hårdt tilkæmpet sejr i en meget velspillet hockeykamp, hvor sønderjysk effektivitet og Patrick Galbraith var hovedingredienserne i sejren over de forsvarende mestre.

GOALSHOW: Se målene fra SønderjyskE-Aalborg Herning slog til i anden periode og tog sikker sejr i Herlev