Oliver True scorede det afgørende mål for ørnene søndag eftermiddag

To hold på jagt efter oprejsning ovenpå en halvdårlig sæsonstart. Hjemmeholdet med 0 points efter tre spillede kampe, hvor især 8-0 nederlaget til sidste års mestre skal glemmes hurtigst muligt. Og gæsterne fra Herning har også brug for at få vind i sejlene, eftersom at Hånbergs tropper ’kun’ har hentet 3 points i de tre første kampe. Specielt det faktum at man i alle tre kampe har været foran med to mål, uden at kunne gøre arbejdet færdigt.

Første periode blev en hæsblæsende affære, hvor specielt hjemmeholdet fik lagt et godt pres på gæsterne. Mange afslutninger på Carruth og Hanses, som begge virkede oplagte og klar på opgaven.

Et hurtigt mål til hjemmeholdet kom der da Blak Olsen kunne lægge pucken op i taget af målet uden chance for Carruth. Chancen opstod da Herlev fangede Herning med en tomands forechecking, som betød at Luis Blak Olsen stod helt fri foran mål.

Herning rystede målet af sig, og fik kæmpet sig ind i opgøret igen. Skud på stolpen og et powerplay var med til at bevidne at Herning stadig var godt med i kampen. Men det var hjemmeholdet der var bedst. De var først på de løse pucke, stærkest i nærkampene og havde de fleste chancer mod mål. Og altså også en 1-0 føring med i omklædningsrummet.

Anden periode blev sat i gang med hjemmeholdet i overtal. Og efter 32 sekunder kunne Heinerö hamre pucken ind bag Carruth efter en flot tværpasning fra Jonsson. Herlev med drømmestart på perioden, men Herning fik straks efter sat sig på kampen. Og et par minutter senere lavede Mathias From en regulær opvisning på isen i Herlev. Efter et par omgange i midtzonen, gik han lige mod de 5 Herlevspillere, driblede sig igennem og vippede pucken op i nærmeste hjørne. Et mål som kunne bringe tankerne hen på Conor McDavid i NHL. Flot scoring fra Herningspilleren, og målet bragte Herning mere i førersædet. Mere tryk på Herlevs zone, flere chancer og alt i alt en bedre præstation end første periode.

Herlev havde også deres chancer og et par powerplays var ganske nærgående, men Carruth fik afværget. Spændingen var intakt inden kampens tredje periode.

Og spændingen var til at tage og føle på. Herning presset frem over isen, mens Herlev forsøgte at forsvare med næb og kløer. Men det gik ikke for hjemmeholdet. Gæsterne sled sig tættere og tættere på en scoring og den kom også midt i perioden. En puck på mål snyder Hanses i Herlevmålet, og Morten Poulsen er straks over returen. 2-2 på tavlen, og Herning lugtede blod. Men trods godt spil og en del chancer fik de ikke scoret mere i ordinær tid.

I overtime var Herlev bedst med pucken. De holdt den inden for egne rækker, ud fra devisen om at så længe modstanderne ikke har pucken, så scorer de heller ikke. Efter fire og et halvt minut hvor Herlev havde pucken, fik gæsterne fat i den bag eget mål. Målscoreren til 2-2, Morten Poulsen, laver en fejlpas, som blev opsnappet af Oliver True. Han sled sig fri, og fik sendt pucken op i nærmeste hjørne. 3-2 til Herlev med 21 sekunder tilbage af overtiden.

Og mens publikum jublede på deres lokale helte, kunne Herning formentlig pakke sammen og sætte sig ud i bussen, uden stadig at have følelsen af at det kører deres vej. I momenter så man hvad de kan præstere, men der er stadig for mange og for store udfald i løbet af deres kampe. Herlev kom på tavlen med 2 vigtige points, og Oliver True blev dagens ørn med to assister og det afgørende mål i overtiden.

OPTAKT: Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital OPTAKT: Herlev Eagles-Herning Blue Fox