Midtjyderne kom stærkt igen i de to sidste perioder - Malinen dobbelt målscorer

Herlev Eagles-Herning Blue Fox 2-5 (2-1,0-2,0-2)

Herning Blue Fox er tilbage efter Corona-break og forsvarede i aften førstepladsen på to fornuftige perioder i Herlev. Gæsterne vandt det første af to opgør mod Herlev på to dage med 5-2. De to sidste perioder afgjorde efter Eagles havde vundet og domineret de første 20 minutter.

Det var ikke uventet ganske underholdende fra begyndelsen i den mennesketomme Spar Nord Arena, hvor Herlev chokstartede efter blot ni sekunder.

Thor Baden gav en retur på et tidligt skud, og foran ham gled den back, der skulle have ryddet op. Det gav en servering til Alexander Lindqvist-Hansen, der stille og roligt kunne slå den ind til 1-0 efter ni sekunder.

Sæsonens hurtigste scoring.

Det bølgede godt frem og tilbage i første del af kampen.

Herning fik den næste kasse. Det var efter godt 10 minutter, hvor Jarkko Malinen overlevede sin udvisning og satte et fladt skud ind bag Lukas Horak til udligning.

Herlev tog over.

Periodens højdepunkt kom ved 2-1-scoringen efter 14 minutter, hvor Luis Blak Olsen på fremragende vis gled ind bag Jakob Jessen og lagde pucken forbi  Thor Baden i Herning-buret.

- Jeg fik den nede fra egen zone, havde timet løbet og kom godt ind under målet. Jeg tror, den gik gennem benene på målmanden derinde, konstaterede Blak Olsen om sit glimrende mål

Det kunne sagtens være fulgt op af mere i slutningen af perioden som Herlev dominerede - og skød hårdt og ofte, da Frederik Brændgaard sad ude i to minutter.

Herning – der var kommet til Herlev uden Petter Hansson og Simon Schleicher – kom stærkt igen i anden periode og tog i lange perioder godt fat i spillet.

Udligningen kom ved Mads Christensen det 25. minut, da Markus Jensen serverede pucken på perfekt vis i en to mod en-situation.

Da Magnus Lykke Jonassen sad ude, leverede gæsterne et glimrende powerplay, der bragte Blue Fox på 3-2. Jarkko Malinen blev dobbelt målscorer på et skud, som Horak kunne have gjort mere ved.

Herlev manglede Magnus Molge i angrebet og havde altså endnu ikke fløjet finske Siekkinen ind, så hjemmeholdet kom med seks backer og ti angribere.

Tredje periode startede med gæsterne i teten, og på trods af at Mads Christensen sad i straffeboksen, så lykkedes det Herning at udbygge føringen. Herlevs Daniel Baastrup mistede pucken til Morten Poulsen, som kunne udveksle pasninger med Jarkko Malinen, inden han satte pucken ind bag en sagesløs Lukas Horak i Herlev-buret.

Få minutter senere var den gal igen i Herlevs opspil. Mathias Bau opsnappede en løs pasning, og kunne i ensom majestæt køre på kassen, og sætte sidste søm i kisten med sin 17. sæsonscoring.

Trods endnu en mulighed i powerplay kom Herlev aldrig for alvor tilbage i opgøret, og så kunne gæsterne altså tage de tre points med hjem i bussen, inden andendagsgildet på fredag i Midtjylland.

Rødovres første udesejr en realitet DAVID MADSEN skriver kontrakt med Rungsted, Sørensens kontrakt ophæves