Fire mål af svenskeren i de to sidste perioder satte Rødovre på plads

Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls 8-3 (2-1,4-1,2-1)

Herlev har mellem jul og nytår mistet både Kyle Osterberg og Evgeni Lapenkov, men det forhindrede på ingen måde ørnene i at vinde aftenens vigtige opgør mod rivalerne fra Rødovre.

Rødovre kom til kampen med muligheden for at øge spændingen i bunden med en sejr og bringe afstanden til Herlev ned på 6,5 point, men den chance greb aftenens gæster ikke. Næsten tværtimod.

Da kampen skulle afgøres viste Herlev nemlig højeste klasse, anført af en sprudlende Joseph Jonsson.

Svenskeren, de er kommet fra Karlskrona og spiller sin anden sæson hos Eagles, leverede igen en sprudlende indsats og fremstår som en af Metal Ligaens absolut bedste imports, måske endda den bedste netop nu.

I aften scorede han fire gange og lavede en enkelt assist, da Herlev udklassede Rødovre med 8-3 og for alvor trak fra i anden periode, hvor Jonsson afgjorde sagerne med et par fremragende mål.

Stillingen var i begyndelsen af anden periode ganske fortjent 2-2 efter at Rødovre faktisk begyndte kampen ganske godt, men blandt andet indkasserede et flot Matthias Asperup-mål.

Gustaf Berling og Lasse Carlsen sørgede for to mål til Rødovre i det 19. og 22. minut, men derfra så Eagles sig ikke tilbage.

I en fem mod tre-situation smadrede Joseph Jonsson pucken op i nettaget til 3-2, og kort efter var Kristian Kragh på spil med sit første mål for Herlev. Jonsson-opvisningen fortsatte, da svenskeren kørte op langs siden og fra en spids vinkel lagde skiven op over skulderen på Rørth. 5-2 til Herlev, der fire minutter reelt afgjorde kampen med et Luis Blak Olsen-mål.

Den rutinerede angriber skulle blot sætte staven på en løs puck, der lå foran kassen. Rødovre-defensiven sejlede totalt i de midterste 20 minutter og med Herlev foran 6-2 efter 40 minutter så det håbløst ud for Mighty Bulls.

Herlev scorede to gange i tredje periode. Begge scoringer signeret Joseph Jonsson. Svenskeren var blændende og alt, hvad han rørte, røg i kassen. Selv da han ved 8-2-målet på en eller anden måde fik raget sin egen retur i nettet bag Rørth.

Også Lukas Horak, Alexander Lindqvist-Hansen og Anton Johansson gjorde sig godt bemærket for hjemmeholdet, der leverede en stærk indsats over hele linjen, mens Rødovre havde Gustaf Berling som tomålsskytte og mest bemærkelsesværdige mand. Gæsterne begyndte godt, men gik ned, som tiden skred frem.

Med et udfald som i aften er det vel vanskeligt at se Rødovre samle sig op og hente en ottendeplads. Det var sæsonens fjerde nederlag mod Herlev og med 2-12 og nul point i juledagene ser tingene efterhånden herrevanskelige ud for Magnus Sundquists tropper.

Herlev spiller i morgen igen og havde lige nøjagtig tre kæder med til kampen. De blev splittet op, da Matthias Asperup udgik og han er dermed tvivlsom til morgendagens kamp mod Rungsted.

Pirates comeback, og to point i det nordjyske nytårsbrag Exit Galoha, og to smittede i White Hawks truppen