Semifinalen blev afgjort i Hviderusland tirsdag aften

Det er underligt, men sandt: I Hviderusland spiller man stadig ishockey, som om intet var hændt.

Tirsdag aften leverede Neman Grodno - med et par tidligere Metal Liga-spillere på holdet - en ægte kamp syv-gyser på hjemmebane, men måtte sige farvel og tak til finale med et nederlag på 0-1 mod Shaktor Soligorsk. 

2427 tilskuere var på plads i Grodno, og i Hviderusland ser man altså fuldstændig stort på de regler, som indføres i alle andre lande, hvor man forsøger at holde afstand for ikke at sprede Coronavirus. Den virus ser præsident Lukasjenko stort på i Hviderusland, hvor hjulene ruller videre som om intet var hændt.

Derfor er det formentlig også forventeligt, at finalen mellem Shaktor Soligorsk og Yunost Minsk spilles i de kommende uger. 

Hviderusland er Europas mest lukkede land med en meget lille grad af ind- og udrejse og derfor er det ikke umuligt, at Coronavirus ikke er en faktor i landet, som præsidenten påstår. 

Rusland har til gengæld lukket helt ned for KHL. Allerede inden kvartfinalerne havde Jokerit og Barys Nur-Sultan sagt farvel til slutspillet, og Kontinental Hockey League tog altså for et par dage siden konsekvensen af manglende hold og sikkerhedsrisikoen ved Coronavirus og lukkede ned for resten af sæsonen ligesom resten af Europa og Nordamerika. 


HITS: Fox var mest aktiv i tacklingerne - se top 20 lige her Transfer: Herlevs svenske backklippe er tilbage i hjemlandet