Vi tager en hurtig puls på fynboerne inden "restart" i Metal Ligaen

Endelig! Efter en lang pause tager vi igen i morgen hul på Metal Ligaen med fire kampe – så fuldt program som overhovedet muligt. Aalborg tager imod Herning, Frederikshavn møder Rødovre, SønderjyskE får besøg af Esbjerg, mens Odense skal en tur til Rungsted. Herlev Eagles er tirsdagens oversidder.

I dag tager vi en hurtig puls på de ni klubber inden den nye ”sæsonstart”.

Vi begynder i Odense, hvor et mørkt efterår og en trist jul er aflyst af en mere end spirende optimisme frem mod næste sæson.

Træner Marc Lefebvre har forlænget og fynboerne har til tider leveret så berusende scoringer, at man har måttet gnide sig i øjnene. Hvor det i begyndelsen af sæsonen var regulær fight, der førte til scoringer, har mange mål nu været gennemspillede og lækre.

Paradoksalt nok er det sket efter skiftet til en mere nordamerikansk og enkel stil, og det er sådan Odense spiller videre i den kommende sæson.

Forvent mange nordamerikanere i Odense næste sæson og hvad med lige at hente Dale Mitchell hjem som rutineret kaptajn? Det kunne man – helt for egen regning – godt drømme om for Bulldogs i næste sæson.

Nu gælder det om for Odense at få en god sæsonafslutning, og efter et par ”bløde måneder”, hvor modstanderne har døjet med skader og problemer – det har Odense i øvrigt også – så møder Bulldogs nu hold, der arbejder frem mod slutspillet og dermed skærper intensiteten.

Det betyder, at Bulldogs får en række testkampe frem mod næste sæson og for spillerne er recepten ganske enkel: Det gælder kampen for en kontrakt efter sommerferien og for Odense-ledelsen gælder det om at få sikret de markante spillere, der har gjort sig godt bemærket i de sidste måneder.

Eksempelvis målmand Evan Cowley og måske også allerede de to nye amerikanere Sam Povorozniouk og Jack Walker, der virkelig har givet Bulldogs et positivt boost. 

Der er pludselig positive vinde på Fyn og derfor bliver Bulldogs ikke nemme at danse med i den kommende tid.

Hold øje med: Det er stort set hele vejen rundt, at fynboerne er blevet bedre, men man kan ikke undgå at bemærke, at en spiller som Yannick Vedel har udviklet sig til den gode, gamle kampmaskine på det seneste. Også Sebastian Ehlers har spillet noget af sit bedste hockey overhovedet de seneste måneder. Odense er dybt nede i powerplaystatistikken. Her er der også noget at arbejde med for Lefebvre. 


METAL LIGA IGEN! Rødovre Mighty Bulls INSTAT: Odense-backer slider mest i undertalsspil