2000 canadiske dollars og mindst tre dages karantæne på et hotel står formentlig på hjemrejse-menuen for de canadiske imports, når en ny regel ventes at træde i kraft

Dale Mitchell har skyndt sig at sende sin kone og søn hjem til Canada, og der er formentlig mange andre canadiske ishockeyspillere med base i Europa, der har gjort det samme de seneste dage. 

Det skyldes en ny indrejseregel, der forventes at træde i kraft snarest, som betyder, at canadiske indrejsende fra Europa skal testes for Covid19 og derefter være tre dage på et såkaldt karantænehotel, når de flyver ind i landet, hvis de vel at mærke fremviser en negativ test. 

For det skal familierne betale 2000,- canadiske dollars eller godt 9600 danske kroner pr. person, og det har fået en række canadiske spillere og deres familier til at sætte en underskriftsindsamling i gang, så de kan blive kategoriseret som "essentielle borgere" i forhold til indrejse - og dermed slippe for den ret store regning - hvis man for eksempel er to voksne og to børn, løber det op i 40.000 kroner.

Reglen er endnu ikke trådt i kraft, men det forventes at ske inden længe. Det er derfor familien Mitchell og formentlig også flere andre canadiske hockey-familier har hastet med at sende familien af sted inden reglen træder i kraft. 

I underskriftsindsamlingen argumenterer de canadiske spillere med, at det er "essentielt at være canadisk statsborger i et andet land og arbejde og tjene penge til tilværelsen" og at de derfor skal undlade at betale den store regning, der formentlig kommer. 


Mads Søgaard er i Esbjerg sæsonen ud DEN HURTIGE PAUSESTATUS: Herlev Eagles