Metalligaen.dk-redaktør Michael Søvsø tager et lynkig på Metal Liga-holdene her i "landsholdspausen" - her Herlev Eagles

Det lå næsten i luften, da Herlev kortfattet sagde farvel til Filip Owesson i går - nøjagtig som da Mattias Åkesson forlod klubben: Herlev ville erstatte Owesson med Niklas Tikkinen, der var blevet fri på markedet i Linz i Østrig for nogle uger siden. 

Der gik ikke mere end et par timer, før meldingen om Tikkinen dukkede op, og dermed hentede Herlev en gedigen offensiv forstærkning til en defensiv backlinje. Niklas Tikkinen havde tilsyneladende ikke frygtelig meget succes i Østrig, men i to sæsoner i Herlev har finnen ganske enkelt været en af Metal Ligaens bedste backer. 

Det kan han også sagtens blive på i en Metal Liga, der er stærkere end nogensinde, hvis vi tager de seneste 10 år. 

Det er heller ikke længe siden, Jesper Thörnberg blev hentet tilbage fra Dalen i Jönköping, hvor han også var en gedigen målskytte.

Jeg elsker at se Thörnbergs kompromisløse skudlyst og totale offensiv (også i sin omgang med modspillerne), og der er ingen tvivl om, at svenskeren sammen med Matthias Asperup har givet Herlev lige nøjagtig de kreative og målsøgende elementer, som klubben savnede i begyndelsen af sæsonen.

Hvordan står Herlev så lige nu? Ind gennem november og til dels også december spillede ørnene en stak rigtig gode defensive kampe med få mål imod. Men med Thörnbergs ankomst og flere skader på backpladserne, blev Herlev blevet temmelig sårbare bagude - og noget tyder også på, at Herlev nu spiller end tand mere offensivt og "ubekymret". 

Indhyringen af Niklas Tikkinen gør ikke det indtryk mindre. 

For træner Patric Wener gælder det nu om at finde defensiv/offensiv-balancen frem mod slutspillet.

Et mere offensivt Herlev-hold bliver utvivlsomt svært at danse med og begynder stille og roligt at blive lige så giftigt som i sidste sæson, da Brett Thompson var førerhund. 

Modstanderne kan godt begynde at frygte Herlevs powerplay, der nu både er skudstærkt og kreativt på alle positioner.

Det ser positivt ud for Herlev, men to ting skal på plads, hvis Eagles skal gøre noget i en kommende kvartfinale: Defensiven (inklusive målmand Jidskog) skal sidde og Eagles skal håbe at undgå store stimer af skader. Så er holdet nemlig temmelig sårbart. 


Nye regler: Canadiske spillere kan blive fanget i dollarfælde, når de skal hjem TIKKINEN ER TILBAGE: Herlev henter stjerneback hjem