60 dramatiske og tætte minutter i Bitcoin Arena i eftermiddag - kampen først afgjort i tredje periode

Rungsted Seier Capital-SønderjyskE 4-3 (1-1,1-1,2-1) Det er en af de serier, hvor begge hold nægter at give sig, før sirenen har lydt. Det fik vi endnu engang konstateret i Rungsted i eftermiddag, hvor hjemmeholdet efter endnu en højintens affære bragte sig foran 2-1 i serien mod SønderjyskE. Hjemmeholdet vandt 4-3, men måtte kæmpe til det absolut sidste i en helt jævnbyrdig kamp, hvor Rungsted med to scoringer i overtal endelig fik hul på powerplayspillet.

SønderjyskE’s Brendan Harms havde muligheden for at give gæsterne en drømmestart, da han pludselig var helt fri efter 10 sekunder, men måske var canadieren forvirret. Han fik ikke afsluttet ordentligt. Det var begyndelsen på en tæt og jævnbyrdig første periode, hvor ingen af holdene gav meget væk i defensiven.

To gange havde både Rungsted og SønderjyskE chancen for at spille i overtal, men ingen af holdene blev for alvor helt giftige inde foran Nihlstorp og Galbraith.

Det var dog umiddelbart efter en powerplaysituation, at kampens første scoring kom. Efter lidt pingpong stod Martin Eskildsen pludselig fri inde foran mål og godt halvvejs inde i periode vendte han sig om og baskede pucken ind bag Cristopher Nihlstorp.

Inden serien sagde Mattias Persson til dette medie, at det var vigtigt for ham at være med til at bryde mønstre mod et tæt SønderjyskE-hold. Det gjorde Persson, da Rungsted udlignede. Med en lille, men præcis flippasning fandt han Tim Daly, der stødte frem mellem et par SønderjyskE-spillere og udlignede. 1-1 var i orden efter første periode.

Rungsted var i samme opstilling som fredag, mens SønderjyskE-træner Mario Simioni havde justeret et par enkelte steder i angrebsformationerne.

Vi fik en anden periode, der på mange måder lignede første. Ikke frygtelig mange helt åbne chancer og stor disciplin hos begge mandskaber.

Hjemmeholdet fik løftet et åg fra skulderen ved 2-1-scoringen, som var Rungsteds første i powerplay i serien. Shane Hanna skød, Galbraith parerede med skinnen og Mattias Persson var på plads inde foran. Det var i kampens 28. minut, og godt 10 minutter senere faldt udligningen.

Daniel Kønig Hansen havde op til kampen sagt til JydskeVestkysten, at SønderjyskE skulle være mere effektiv foran mål, og han gik selv forrest i den kamp, da han i det 38. minut stødte med frem og fik en pasning fra Cam Brown, der var udstationeret bag mål. 2-2 og helt lige igen efter 40 minutter.

Fredag aften var det Nichlas Hardt, der gjorde det til 3-2 for Rungsted og landsholdsforwarden indtog samme rolle denne eftermiddag. Ikke på et slagskud som for et par dage siden, men inde ”på kontoret” foran mål, hvor han fik fat i en løs puck, vendte sig og slog pucken i nettet.

Hans gamle landsholdskollega Patrick Galbraith i SønderjyskE-buret, så sig sur over, at dommerne ikke havde fløjtet for, at han var ramt i hjelmen – eller var det noget andet? I hvert fald kastede han i det 52. minut både hjelm og handsker i isen i raseri. Det blev kostbart. Han fik to minutter for dårlig opførsel.

Rungsteds powerplay var noget mere bevægelig i eftermiddag, men stadig med ambitionen om at få de skudstærke backer sat op. Tim Daly var på pletten, da han med tilløb tog imod en pasning fra Persson og hamrede skiven direkte op i nettaget.

Fjerde mål fra spillerne i Rungsteds hyperfarlige førsteformation. Der var nogle spillere, sønderjyderne ikke kunne fange i dag.

Så var den kamp ovre, troede man. Men en udvisning til Mattias Persson i slutfasen skabte fornyet spænding.

Med 2:20 igen reducerede gæsterne: William Boysen fik reduceret i powerplay, og da SønderjyskE de sidste 30-40 sekunder fik sat sig fast omkring Nihlstorp, var der muligheder. Mike Littles trækskud føg lige forbi stolpen, og den svenske målmand røg bogstavelig talt på halen bag sit mål.

Den situation nåede SønderjyskE lige nøjagtig ikke at udnytte.

Sikke en kamp mellem de to hold, der ikke gav hinanden en centimeter i nærkampene og hvor marginalerne lige nøjagtig var på Rungsteds side. Og så stod Nichlas Hardt altså igen det rette sted i ”crunch time”. Høj klasse af en af ligaens mest værdifulde danske aktører.

METAL LIGAEN TV: Morten Jensen efter Rungsted-SønderjyskE STREAM: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE