Odense hentede en spinkel sejr på 1-0 i Esbjerg og udlignede dermed kvartfinaleserien til 1-1. Fynboerne leverede en effektiv omgang udebaneishockey, mens det må være tid til selvransagelse hos Esbjerg, der trods 36 afslutninger ikke formåede at komme på måltavlen denne aften.

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 0-1 (0-1 , 0-0, 0-0)

Esbjerg tog søndag aften imod Odense hjemme i Granly Hockey Arena, hvor det var blevet tid til det andet kvatfinaleopgør mellem de to mandskaber. Vestjyderne sikrede sig fredag aften en overtidssejr i Odense og var således oppe med 1-0 i kampe forud for aftenens dyst i Esbjerg.

Odense måtte til aftenens kamp undvære Mathias Mølgaard, Alberto Pison og Rasmus Simonsen, mens Esbjerg stillede uden Tobias Ebener, Victor Sand og Yanick von Bergen. Målmandsduellen stod mellem Fredrik Bergvik og Mathias Seldrup.

Odense tog føringen i livlig åbningsperiode

Det var umiddelbart fynboerne der tog kampens initiativ fra første faceoff. Gæsterne kom med en frisk attitude og havde mest at byde på rent offensivt i de første otte minutter, hvor Odense da også fik testet Mathias Seldrup i Esbjerg-målet et par gange.

Vestjyderne måtte arbejde sig ind i kampen og Esbjerg fik faktisk først for alvor bidt sig fast i gæsternes zone, da man tog hul på det niende spilleminut. Samtidigt hermed begyndte kampen også at tage til i fysik og intensitet. Der blev tacklet igennem over det meste af isfladen og der blev også givet og taget af et godt hjerte i nærkampene.

Tommy Muck var tæt på at give gæsterne føringen efter 10 minutters spil, da han tog chancen med en lumsk afslutning fra distancen. Men forsøget ramte stolpen bag Mathias Seldrup og Esbjerg slap med skrækken.

Kampens momentum skiftede omkring det 12. minut, hvor først Thomas Mondrup bød ind med et glimrende forsøg fra værterne, da han tog chancen fra udkanten af slottet. Der var bud efter det lange hjørne, men det blev ved lige ved og næsten for hjemmeholdet, der dog ufortrødent fortsatte presset modgæsternes mål, der nu nærmest var under belejring.

Værterne synes nu for alvor at have fået bidt sig fast i gæsternes zone, hvor Esbjerg nu pressede gevaldigt på. Det vestjyske pres afstedkom flere befriende icinger fra gæsterne, da der et par gange virkeligt var panik foran Odense-målet, hvor der et par gange var dømt klumpspil. Især Phillip Schultz var her tæt på et vestjysk åbningsmål.

Men bedst som hjemmepublikummet fornemmede at et Esbjerg-mål lå i luften, så slog Odense pludseligt kontra. Seldrup klarede både i første og anden omgang, men ved tredje angrebsbølge måtte vestjydernes keeper og resten af Esbjerg-defensiven kapitulere, da Nicolai Weichel sendte pucken i kassen til 0-1 efter 14 minutters spil.

Der kom efter åbningsmålet endnu mere tænding på kampen. Esbjergs Phillip Schultz fik en hård medfart bag gæsternes mål, hvor han blev ramt i ansigtet. Dommerne markerede for afventende Odense-udvisning, men inden spillet blev afbrudt havde Oliver Kjær også fået raget en udvisning til sig for slashing og vestjydernes power play-mulighed forduftede dermed.

Med et minut tilbage af perioden kunne Joakim Thelin have fordoblet gæsternes føring, da han fik chancen på et break away-forsøg. Men Seldrup blev den store i duellen med den målfarlige svensker og stillingen var dermed fortsat 0-1 forud for anden periode.

Masser af chancer, men ingen mål

Esbjerg indledte anden periode med en stærk offensiv, hvor man tidligt fik sat gæsterne under et vist pres. Det var da også fortsat vestjyderne der sad på det meste, da Odenses Radim Piroutek efter fire minutters spil fik raget en udvisning til sig for en slashing.

Esbjerg kunne dermed rulle overtalsformationerne ud for første gang denne aften. Men trods meget puckomgang i gæsterne zone, så formåede Esbjerg-spillerne ikke at finde den afgørende åbning mod det hårdtarbejdende fynske box play.

Tilbage i spil fem mod fem formåede hjemmeholdet dog at fastholde kampens momentum. Til tider stod Esbjergs målchancer nærmest i kø, men vestjyderne manglede skarphed i de afgørende sekvenser.

Skarpheden manglede også gæsternes Markus Jensen, da han efter ni minutters spil fik chancen på et kontraangreb. Den rutinerede forward sendte en afslutning lige forbi mål.

Periodens sidste ti minutter var det lidt svært at finde hoved og hale i. Esbjerg var fortsat en del på pucken, men sløsede også med pasningerne både i egen zone og i gæsternes zone. Billedet var ikke meget anderledes, da værterne fik chancen i power play efter 12 minutters spil. Kvaliteten af pasningerne og spillet var ganske enkelt ikke god nok og muligheden gled derfor ud i sandet for Esbjerg.

Der var muligheder i begge ender i periodens sidste minutter, hvor spillet bølgede noget frem og tilbage. Odense havde ved et par lejligheder muligheden for at fordoble føringen, men det lå ikke i luften, at det skulle blive en kamp med mange mål.

Tættest på en scoring var Esbjergs Phillip Schultz, da han efter 18 minutter bød ind med en stærk soloaktion, hvor han afslutningsvist skar ind foran gæsterne mål og kom frem til en glimrende chance. Men stillingen var altså fortsat 0-1 inden man tog hul på tredje periode.

Esbjergs eneste scoring blev annulleret

Esbjerg indledte tredje periode med at presse fynboerne langt fremme på isen. Presset afstedkom også en scoring efter fem minutters spil, men efter en længere videogennemgang annullerede dommerne Rasmus Bjerrums scoring for at være blevet sparket i mål.

Kampbilledet var fortsat det samme, som man nærmede sig periodens halvvejsmærke. Spillet foregik hovedsageligt i gæsternes zone og hovedsageligt på Esbjergs præmisser. Men trods et tungt pres og trods masser af afslutninger, så manglede vestjyderne det sidste denne aften, hvor hjemmepublikummet godt kunne have ønsket sig en bedre præcision i pasningerne og mere skarphed foran mål.

I en sidste satsning erstattede Esbjerg Mathias Seldrup med en ekstra angriber, da der resterede 50 sekunder af kampen. Men trods en ekstra markspiller på isen og trods en efterfølgende time out 22 sekunder før slutsignalet, så formåede Esbjerg ikke at finde vej til netmaskerne denne aften.

GOALSHOW: SE MÅLENE FRA Rungsted Seier Capital-SønderjyskE (1) HERNING vandt i anden overtidsperiode i Herlev