Fynboerne vandt en fortjent sejr, hvor der (næsten) aldrig var tvivl om udfaldet. Pontus Englund stemplede ind for hjemmeholdet, og var med tre point medvirkende til, at høgene var med til stort set sidste fløjt.

Frederikshavn White Hawks – Odense Bulldogs 3-5 (0-0,1-2,2-3)

Et meget disciplineret og koncentreret Odense mandskab, tankede tre vigtige point til Final 4 regnskabet, da de her til aften fortjent tog fra Frederikshavn med sejren. De spillede en stærk udebanekamp, mod en flok høge, der efterhånden er i vildrede. Forsøg nummer 11 blev heller ikke her man smagte sejrens sødme i Vendsyssel.

Ganske stille åbning på aftenens enlige match i Metal Ligaen, hvor vi ikke fik nogle scoringer i de første 20 minutter. Begge hold gik dog til stålet med gode tacklinger, og dommerne lod dem spille ishockey i første periode. Så langt så godt, men der var altså ingen mål at varme sig på.

Der var dog sporadiske chancer, hvor især Heljemo var fremme et par gange. Han formåede at sende skiven over tomt mål, hvor det burde være blevet 1-0 til gæsterne. Mod slutningen af perioden sendte han et missil af en afslutning mod kassen, og her måtte Galansky op med en parade af de helt store.

Det i den her sæson hårdtprøvede hjemmehold havde dog også et par muligheder. Det var de to svenske backer, Englund og Stridsberg der havde de største chancer. Førstnævnte tæt under mål, men redning af Gillam, og sidstnævnte med et godt slagskud, hvor den canadiske ankermand måtte op med en pragtredning kort før afslutningen på en målløs periode.

Martin Larsen åbnede anden periode med et slagskud på stolpen, og Odense pressede generelt mere på end de gjorde i første periode, selvom skudstatistikken sagde 15-4 efter første periode til fynboerne. Weichel ville også forsøge sig, men Galansky var sikkerheden selv da pucken sad i gribehandsken. Den sympatiske Odense kaptajn kunne ikke tro sine egne øjne.

Han fik dog noget at juble over efter knap seks minutter af perioden. Odense med to spillere i overtal, og her var der kasse på et fremragende slagskud af Harijs Brants. Jubel i fynboernes lejr og hos de tre medrejsende fans.

Kort efter scoringen røg Jonas Jakobsen i straffeboksen for anden gang for høgene, og her fortsatte Odense presset. Det lykkedes Sebastian Ehlers at udnytte et godt opstillet powerplay, da han sendte skiven under armen på Galansky.

Det så svært ud for Metal Ligaens bundhold nu, men de svarede ganske godt igen. Christopher Frederiksen på stolpen, og de bevarede momentum i Odense zonen, hvor Pontus Englund sendte et slagskud ind i netmaskerne. Forløsningen var til at se fra svenskerens side, der i aften spillede sin bedste kamp for vendelboerne.

Mål kan ofte give vinger, og det gav hjemmeholdet vinger i den forstand, at de nu begyndte at tro på tingene. Frederiksen med en herlig solotur, hvor han forsøgte at finde en fri Mikkel Bertelsen foran kassen. Desværre for ham og høgene ramte han ikke pucken.

Men Odense var klart i teten, og havde bestemt også deres chancer. Galansky stod bogstaveligtalt på hovedet, da Mikkel Hansen i to omgange burde have bragt fynboerne på 3-1. At tjekken fik afværget var nærmest et mirakel, og viser hvor dygtig en keeper han er.

Fynboerne fortsatte med at presse på, og 28-10 i skud efter 40 minutter, viste meget godt billedet på, hvem der havde teten i aftenens opgør i Nordjyske Bank Arena.

Og det fortsatte i tredje periode, for gæsterne gjorde det til 3-1 efter to minutter. Markus Jensen blev spillet fuldstændig fri på midten af banen, og i stor fart ned mod Galansky, satte han sikkert skiven ind til to-måls føring fynboerne.

De kløede videre på de grønblusede, og to minutter senere gjorde Ehlers det til 4-1. Hjemmeholdet med en fejl, og den udnyttede Odense omgående. Det lignede en afgørelse på kampen, hvor fynboerne var meget bedre end høgene. Det er svært at være White Hawks i den her sæson, og man har bange anelser for traditionsklubben, om det rent faktisk bliver til en slutspilsplads i den her sæson. Det har Frederikshavnerne måske allerede luret. Blot 882 tilskuere til aftenens kamp.

Der kom dog en livline med 14 minutter igen, da Mikkel Bertelsen fik sendt pucken over stregen til 2-4. Pontus Englund sendte en afslutning afsted, og den ramte Bertelsen på skøjten og gik i mål til stor overraskelse for ikke mindst ham selv.

Hjemmeholdet med lidt mere tro på tingene, og med seks minutter igen hamrede Englund et skud på stolpen. Heldet er bestemt heller ikke med vendelboerne for tiden, men sådan er det oftest for bundhold.

White Hawks i aftenens første powerplay med fem minutter igen af opgøret, men trods ganske fint spil, lykkedes det ikke. Man skulle tro det punkterede det sidste luft ud af hjemmeholdet, men med 1:52 igen gjorde Pontus Englund det til 3-4. Svenskeren stemplede for alvor ind i aften, og kunne da give høge-fansene lidt håb for fremtiden.

White Hawks tog Galansky ud af buret til sidst, og trods et godt pres, så slog Odense kontra og fik scoret i det tomme bur. Det var Thelin der skøjtede fra alt og alle, og lagde pucken ind.

Derfor fortjent tre point til Odense, selvom White Hawks var tæt på et comeback af de store. Fighten kan man ikke tage fra vendelboerne, men der mangler kvalitet i begge ender.

Odense kan rejse hjem til Fyn med god selvtillid, efter en periode med knap så gode resultater.

Over 600.000 kroner samlet ind: Rødovre reddet på den korte bane STORT JUBILÆUM i Frederikshavn White Hawks