Fynboerne vandt tæt opgør mod et hårdt fightende gæstehold fra Rungsted

Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital 4-3 (1-1,2-0,1-2) Odense Bulldogs fortsatte deres drømmestart på Metal Liga-sæsonen med en 4-3-sejr over Rungsted Seier Capital efter et intens og meget tæt opgør. Begge hold skabte flere chancer, men fynboernes skarphed i anden periode var nok til at sikre sig tre nye point, hvor de forsat ligger på førstepladsen.

Begge hold har haft store problemer i første periode i denne sæson, hvor begge hold forsat havde til gode at komme bedst ud af en kamps første 20 minutter. Den statistik blev der ikke ændret på efter en periode som bølgede frem og tilbage, og hvor begge hold havde perioder med spilovertag. Først var det hjemmeholdet som var tæt på, da Gunars Skvorcovs og senere Jacob Heljemo var tæt på at overliste Oskar Östlund.

Trods hjemmeholdets gode start var det gæsterne fra Rungsted, der var bedst i de første ti minutter af perioden. De var mest på pucken, men chancer lod vente på sig i de første syv minutter. Der skulle der en stor fejl fra Mitch Gillam til før deres første chance opstod.

Bulldogs' målmand varmede pucken lidt for længe bag mål, og det udnyttede Jack Jacome. Efter at have opsnappet pucken sendte han den ind foran mål til Rasmus Anderson, som i tomt mål let kunne give gæsterne føringen.

Scoringen gav gæsterne en masse energi, og i minutterne efter Anderssons føringsmål havde de flere store muligheder. Den største tilfaldt Gustav Green efter en flot eksekveret kontra, men Mitch Gillam fik taget revanche for sin fejl tidligere i perioden.

Men bedst som gæsterne i den grad satte et nyt tryk ind imod hjemmeholdet mål i jagten på 2-0 slog fynboerne til.

Efter en faceoff formåede Marcus Jensen at skrabe pucken til sig, og med Rungsted defensiven ude af kontrol fik han sendt pucken på tværs til en helt fri Radim Piroutek, som hamrede pucken op i det fjernest målhjørne.

Mod periodens afslutning var Odense tættest på at tage føringen, og igennem flere afslutninger mod Östlunds mål. Det gav både styringer og returpucke inde foran den svenske målmand, men trods de mange skud fra hjemmeholdet, fik de nordsjællandske gæster holdt stand indtil afslutningen på første periode, som sluttede 1-1.

Skarpheden til forskel

I anden periode var det fortsat utroligt tæt, dog med et lille overtag til hjemmeholdet, som kom mere aggressivt ud til perioden. Odense satte sig fysisk på tingene og skabte flere skud med trafik foran mål, mens Rungsted skabte flere chancer i perioden på kontrastød og fejlpasninger fra hjemmeholdets defensiv.

Både Nikolaj Davidsen og Gustav Green var tæt på at score for gæsterne, mens Harijs Brants havde de første fem minutters bedste mulighed efter en glimrende pasning fra Gunars Skvorcovs, men overplacerede sin afslutning.

Dagens mest spektakulære detalje stod Marcus Jensen for, da han på fornem manner skabte en to mod en situation sammen med Radim Piroutek. En smule ude af balance fik han på en eller anden måde holdt sin højre skøjte bag den blå linje indtil Piroutek havde bragt pucken ind i Rungsteds zone. Jensen forsatte sit løb mod mål, og efter en smuk tværpasning fra Piroutek, kunne han let bringe fynboerne i front.

Rungsted var ikke langt fra at udligne et par minutter senere, men Mitch Gillam leverede et par gigantiske redninger undervejs i perioden. Hvis der var nogle tvivl om hans kvaliteter efter hans fejl tidligere i opgøret, så blev de gjort til skamme i anden periode, hvor han virkelig steppede op.

Heriblandt med en dobbeltredning på Maksim Popovic og Tim Wahlgren.

En dobbeltredning fra Mitch Gillam, som minuttet senere blev endnu vigtigere, da Gunars Skvorcovs scorede et fantastisk mål. Den lettiske angriber vandt pucken i midtzonen, og tog sagen i egen hånd, da han først blæste forbi Jacob Gammelgaard, og dernæst skabte plads til en afslutning ved at holde Albin Lindgren på afstand.

Med et smart vip med baghånden fik han sendt pucken ind under armen på Östlund til en smuk 3-1 scoring.

Scoringen til 3-1 fik Rungsted bænken til at tage en timeout, som på mange måder havde den ønskede effekt. Nordsjællænderne kom betydeligt bedre med i kampen, og skabte et hav af chancer i de kommende minutter.

Tilbuddene blev større og større, og de fleste i Spar Nord Arena troede formentlig Jack Jacome havde scorede, da han helt fri foran mål sendte en god afslutning afsted med baghånden.

Pucken havde retningen mod målhjørnet, men med en refleksredning fik Mitch Gillam grebet pucken før den endte i netmaskerne til stor jubel hos størstedelen af Spar Nord Arena, mens Jacome stod som forstenet foran den amerikanske målmand.

Intens tredje periode

Gillams store redninger i slutfasen af anden periode sikrede en føring på 3-1 til fynboerne inden tredje periode. En føring som efter godt fire minutters spil også blev til 4-1, da Harijs Brants scorede et noget tilfældigt mål.

I powerplay kørte han pucken på mål, men netop som han ville ligge pucke på tværs blev han forstyrrede af en Rungsted stav. Det betød pucken ændrede retning, og det snød Oskar Östlund fuldstændigt og gik mellem benene på den svenske målmand.

Tremålsføringen holdt dog ikke længere end et minut, da Rungsted svarede igen med det samme. Gæsterne fik etablerede sig flot i zonen, og Odense blev fangede i ubalance, hvilket Mathias Asperup udnyttede. Han fandt den frie is, og efter en fin pasning fra Morten Jensen kunne han i noget nær ensom majestæt gå mod mål. I en direkte duel med Gillam var Asperup iskold, og satte pucken flot ind ved den nærmeste stolpe til 4-2.

Efter reduceringen udviklede kampen sig til en langt mere fysisk og intense affære, fyldt med tacklinger og dueller. Begge hold arbejdede stenhårdt for hver en meter, mens minutterne stille og roligt tikkede af haluret i Spar Nord Arena uden at der blev skabt de helt store chancer mod mål, hvilket passede Odense Bulldogs helt fint.

Sidste tre minutter med tomt mål i sidste sats fra gæsterne. I satset ramte de fynske værter stolpen, men håbet blev holdt ved lige og blev gjort større med 40 sekunder igen. En flot maskeret pasning fra Malte Setkov endte inde foran mål, hvor Maksim Popovic kunne styre pucken det sidste stykke ind bag Gillam.

Tættere kom Rungsted dog ikke, og dermed vandt Odense en ny tæt kamp. Med sejren ligger Odense sig spidsen af Metal Ligaen, og fortsætter deres drømmestart på den nye sæson, mens Rungsted igen manglede de sidste marginaler i et tæt opgør.

OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates GOALSHOW: Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital