Kampstart 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Så er det tid til topopgør.

Svenskerne kalder det "Seriefinal", når nummer et og to i tabellen mødes, og det er altså tilfældet, når Aalborg Pirates i aften tager imod Odense Bulldogs i Sparekassen Danmark Isarena. 

Begge hold har foreløbig smidt et enkelt point, Odense har en sejr mere end Aalborg og har altså derfor førstepladsen i hus lige for øjeblikket. 

Der var ikke tilfredshed i Aalborg-lejren efter 6-5'eren hjemme over Rungsted tirsdag aften, men det blev bedre og skarpere i Vojens fredag aften, hvor Jeppe Jul Korsgaard var på plads med tre scoringer og et hattrick. 

Det er Aalborgs styrke, at holdet konstant finder "nye" folk frem, der træder frem og agerer solister på et hold, der altså indtil nu har manglet både Julian Jakobsen og Matt Salhany det meste af sæsonen.

Odense Bulldogs kommer til Nordjylland med konceptet fra i fjor: Fire solide kæder, der bare kværner på fra start og stille og roligt slider modstanderen op. Sådan har det været i de hidtidige kampe, og sådan var det også fredag, da Odense mødte Esbjerg. Vestjyderne var bedst og førte 3-2 efter de første 40 minutter. Derefter tog Odense over og fik trykket Esbjerg helt i bund i det meste af tredje periode.

Kan fynboerne også gøre det med Aalborg i aften, eller er Aalborgs tempo og de mange dygtige individualister den første store mundfuld for Odense i denne sæson?

Skader/karantæner: Odense var senest i Rødovre uden Alberto Pison. Aalborg har fået P-O Morin tilbage efter overstået karantæne. Julian Jakobsen og Matt Salhany har også været ude det meste af sæsonen.

Det forventer vi: Det skøjtestærke og teknisk stærke Aalborg-mandskab vil forsøge at spille sig igennem det mere fysisk spillende Odense-mandskab. Hvilken af de to "spillestile" får overhånd i aften?

Metalligaen.tv: Kasper Buch er på plads i Aalborg hvor han har Martin Struzinski ved sin side som ekspert.

Historikken: Odense var et af de mandskaber, der kunne true Aalborg i fjor. Fynboerne vandt fire kampe over Aalborg i sidste sæsons seks opgør i grundserien.

Statistikken: Tre spillere på de to hold har lavet otte point og topper dermed Odenses og Aalborgs interne pointliga: Anders Koch, Tommy Giroux og Joakim Thelin. 

Hold øje med: Netop den store Thelin ligner en gedigen gevinst for Odense. Fylder rigtig godt og er farlig foran modstandernes mål. Aalborg havde Jeppe Jul Korsgaard som den helt store solist mod SønderjyskE med et hattrick. 


Rungsted sejrede i tæt kamp, Jensen matchvinder OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox