Kampstart 19:00 i Sparekassen Danmark Isarena

For anden gang på et par dage mødes Aalborg Pirates og Odense Bulldogs.

Søndag aften leverede de to hold en ganske underholdende kamp i Odense, hvor Aalborg endte med at vinde 5-2. Dermed røg fynboerne ud af Metal Final4-billedet.

Aalborg havde pucken i lange stræk af spillet i søndags, hvor Odense ofte blev fanget af Pirates' karakteristiske lange angreb.

Spørgsmålet er, hvordan fynboerne rent taktisk stiller op i aften. 

Forsøger Odense at køre løs og trykke Aalborg-spillerne tilbage, eller stiller fynboerne op med defensiven først og satser på en stram egen zone og muligheden for at slå til offensivt på omstillingerne?

Odense har før haft held med sidstnævnte i Sparekassen Danmark Isarena, og der skal være noget nyt opskriften i forhold til søndag, hvor Odense var på hælene. Og der var skuffelse i Bulldogs-lejren efter kampen i søndags og den kiksede Metal Final4-kvalifikation. 

- Vi er selvfølgelig skuffede, når vi efter seks kampe lå i den position, vi gjorde. Vi har kun formået at hente otte point i de seneste 10 kampe, og det er ikke godt nok. Vi har ikke præsteret det, man kunne forvente. Det var jo ikke i dag (søndag), at vi mistede Final4. Det var i den dårlige periode, der gik forud, at vi smed det hele, sagde direktør Ole Nielsen til Sport Fyn efter kampen. 

I toppen har Aalborg stille og roligt trukket fra konkurrenterne, og nordjyderne har uden tvivl været det bedste mandskab i første fase af turneringen. Her lyver tabellen ikke, og modstanderne skal "stå tidligt op", hvis ikke Pirates skal snuppe førstepladsen i grundspillet. 

Hold øje med: Thomas Spelling var ikke til at se i søndags, men lige pludselig lyner han. Det ved vi. I aften måske? Mitch Gillam i Odense-buret lod et par nemme kasser gå ind søndag, Det er der ikke råd til i aften. 

Historikken: Da de to hold mødtes tidligt på sæsonen, 26. september, vandt Aalborg med 4-2. Det var en topkamp og begge hold var ubesejrede 26. september. Siden er der "rendt meget vand i åen" og andet møde var altså søndag, hvor Aalborg gentog sejren.

Metalligaen.tv: Kenneth Kristiansen er på plads i Aalborg, hvor han guider dig gennem matchen. 

Statistikken: Aalborg har 10 point i de seneste fem kampe og har kun SønderjyskE og Herning foran sig på den konto. Nede i den anden ende af formbarometeret finder vi Odense, der deler sidstepladsen med Herlev. Fire point i de sidste fem kampe.

Skader/karantæner: Odense manglede Martin Larsen og Rasmus Simonsen søndag, hvor Aalborg var uden Lasse Bo Knudsen, Nicolaj Carstensen og Søren Dietz-Larsen. 

Det forventer vi: Det kan blive en vanskelig omgang for Odense, men måske er det nemmere for Odense at møde Aalborg ude, hvor ingen forventer, at fynboerne tager initiativ. Hjemmeholdet er favorit. 


GOALSHOW: Se målene fra Rungsted-SønderjyskE SønderjyskE slog Rungsted igen - denne gang i overtid