Kampstart 21:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Det bliver uvant sent for både Aalborgs og SønderjyskE's aktører i aften, for der er først kampstart klokken 21 i Sparekassen Danmark Isarena og dermed er der altså dømt lang, lang ventetid i løbet af en ishockeyfredag, hvor sæsonens foreløbig mest betydende kamp skal spilles. 

Aalborg kommer ind til kampen i noget, der ligner absolut topform, mens SønderjyskE har en fin 7-4-sejr over Odense at se tilbage på. Forinden havde sønderjyderne været nede i et langt formdyk, der også har været betinget af mange skader. 

Det får naturligvis ikke SønderjyskE-mandskabet og målmand Patrick Galbraith til at smide håndklædet i ringen i aften.

Vi taler bedst af en kamp, og det er netop her, at en mand som Galbraith kan gøre en forskel. For når "serien" kun spilles over en kamp, er det marginaler, der kan afgøre. En god målmandspræstation for eksempel.

Galbraith sammenligner SønderjyskE's situation med en bokser, der er trængt helt op i hjørnet. 

- Vi må kæmpe os ud af hjørnet, og boksere, der er ramt og skal kæmpe sig ud af hjørnet, er sommetider giftige. Det passer os fint at være outsidere, siger han til Der Nordschleswiger. 

Nøjagtig samme situation var det, da SønderjyskE og Galbraith senest vandt Metal Final4 i 2021, hvor favoritterne fra Rungsted blev besejret.

Men der er selvfølgelig nogen, der vil sætte en stopper for outsiderne. Aalborg Pirates er lige nu delt etter i grundserien og har spillet rigtig godt på det seneste. Nordjydernes offensiv er svær at dæmme op for. 

- Vi har alle forudsætninger for at være klar til den her kamp. De fleste er ved at være klar til at spille, så vi har ingen undskyldninger for at ikke at spille godt. Det er ikke noget problem, at vi har haft en længere kamppause. Det her er en kamp, som vi skal være klar til uden de store problemer, siger målmand George Sørensen. 

Det forventer vi: Aalborg vil forsøge at komme flyvende ud for at score hurtigt og det bliver med nordjydernes "totalhockey" i centrum. Fleksible og offensive backer og en angrebslinje, hvor Højbjerg-brødrene spiller i fjerdekæden. Det siger alt om styrken. Der skal AL mulig disciplin og koncentration til hos sønderjyderne, hvis der skal holdes tæt i egen zone og spørgsmålet er om SønderjyskE har bredde og kræfter til at stå imod i 60 minutter med de mange skader på det seneste in mente. De lyseblå har dog evne til at slå til, når det gælder som det skete i 2021.

Skader/karantæner: Aalborgs generalprøve var et 0-1-nederlag i Odense. Her var Nicolaj Carstensen eneste mand ude. SønderjyskE manglede seks mand og to langtidsskadede, men håbet er - siger administrerende direktør Klaus B. Rasmussen til JydskeVestkysten - at både Steffen Frank, Charlie Combs, Nicolai Bryhnisveen og Nikolaj Krag spiller fredag. I givet fald kommer sønderjyderne altså blot til kamp uden Rasmus Lyø og Cam Spiro. De to langtidsskadede Mathias Borring og Marco Petersen må være ude af regnskabet for indeværende sæson. 

Hold øje med: Trevor Gooch ligner en mand, der elsker de store kampe og kulisser. Han kan blive en afgørende faktor i aften. Hos SønderjyskE kan en tilbagevendt Charlie Combs være den x-faktor, der kan drille Aalborgs defensiv.

Historikken: Indbyrdes opgør i denne sæson taler faktisk til SønderjyskE's fordel. Dog har Aalborg vundet 5-1 og 7-0 i Aalborg, men også tabt 2-3 efter overtid samme sted. I Vojens er kampene endt 5-2 og 4-3 til SønderjyskE.

Statistikken: Aalborg har vundet Metal Final4 i sin nuværende form to gange og har en enkelt titel i den "gamle pokalturnering" tilbage fra 2007, hvor finalen i øvrigt blev vundet i Samsøgade. SønderjyskE har en Metal Final4 i tasken og har derudover vundet pokalturneringen yderligere tre gange 


Mieritz: Man kan godt sammenligne det lidt med 2020 VIDEO: MORTEN POULSEN før Metal FINAL4-semifinalen