Herning spillede sig i finalen for andet år i træk. Christian Mieritz har prøvet at vinde Final4 med Frederikshavn, og nu vil han gøre det samme med midtjyderne.

Der var aldeles god stemning i Hernings omklædningsrum, i minutterne efter sejren i semifinalen mod Odense Bulldogs. Der blev krammet på livet løs, og spillernes familier stod klar til at tage imod, da døren blev lukket op, og Pekka Tirkkonen havde givet sit besyv med i den traditionelle eftersnak.

Derfor kunne en meget tilfreds Christian Mieritz konkludere, at han for tredje gang er i Metal Final4 finalen. De første to gange med Frederikshavn White Hawks, med hvem han vandt titlen i 2020, og nu altså i Herning trøjen, som han skiftede til før denne sæson.

-Man kan godt sammenligne det lidt med dengang i 2020, hvor jeg var med til at vinde for White Hawks. Her havde klubben ikke vundet noget i 18 år, og det er også længe siden Herning har vundet noget. Så det betyder sindssygt meget for hele klubben, at vi nu står i finalen, og har mulighed for at tage et trofæ med hjem, lød det fra en glad Mieritz, der også så tilbage på de 63 minutters ishockey.

-Jeg synes, vi sidder godt på det i det meste af kampen, og har en god følelse, da vi skøjter ud efter første periode. Men vi vidste også, at udvisninger kunne blive en vigtig faktor, og det var netop i powerplay de scorede deres mål. Men vi rejste os, og jeg følte Odense blev trætte i den sidste del af kampen, og det var virkelig fedt at se Marinaccio klappe den ind til sidst. Det var sgu klasse, lød det anerkendende om holdkammeratens sejrsmål i overtiden.

Alt imens flere Odense spillere kom forbi, og traskede ud i bussen, var der en krammer fra den tabende Radim Piroutek, til Christian Mieritz, under snakken med Metal Ligaen. Nu skal der lades op til kampen i morgen, og det gør Herning spillerne ved at blive i Aalborg.

-Nu glæder vi os til at komme på hotellet, se den anden semifinale i tv, og så ellers hvile og gøre klar til i morgen. Vi skal ikke på is i morgen formiddag, men forberede os mest muligt på den kamp der venter, lød det fra Christian Mieritz.

 


HERNING KLAR TIL FINALEN: Vandt overtidsdrama OPTAKT: Aalborg Pirates-SønderjyskE (Metal Final4-semifinale)