Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Optimismen kom til Vestkysten onsdag aften, hvor Energy slog SønderjyskE med 4-3 efter straffeslag. 

Det skete efter en lidt pauver sæsonåbning for esbjergenserne, der ikke har forkælet sit hjemmepublikum hidtil. Det er blevet til 3-4 hjemme mod Rungsted og et nederlag samme sted efter straffeslag mod Herlev. 

I aften gælder det Rødovre og med Mighty Bulls' øjeblikkelige form og seneste præstation, må Esbjerg betegnes som favorit. 

- Jeg går ikke så meget op i andres statistik, tabeller og placeringer. Vi har fokus på os selv. Og kampen mod Rødovre adskiller sig ikke fra alle andre kampe. Vi har stor respekt for Rødovre, for det er et dygtigt hold, siger Esbjerg-træner Dan Jensen i klubbens kampoptakt. 

- Olaf Ellers mandskaber arbejder altid hårdt. De er dygtige på skøjterne og er ikke bange for at tage de nødvendige skridt. Vi ved, at de altid er klar fra start og det skal vi matche. Og så er de farlige i deres overtalsspil, så det kræver disciplin, tilføjer han. 

Esbjerg fik gang i Lucas Andersen i Vojens i onsdag. Han scorede to gange i straffeslag og det kan være en indgang til flere mål fra Andersen.

Rødovre havde ikke gang i så meget mod Aalborg mandag aften, hvor det blev til et nederlag på 2-6. Det var ikke superintenst fra et Rødovre-hold, der så hårdt ramt ud med Mads Eller og Frank Gymer ude af lineuppen.

2-6'eren var uden tvivl Rødovres dårligste kamp hidtil, og der skal forbedringer til, hvis Mighty Bulls skal hente point i aften. 

Det forventer vi: Tungt pres fra Esbjerg mod Rødovre-målet, hvor defensiven skal arbejde hårdt for at holde trit. Det er Rødovres nøgle til point i aften. 

Hold øje med: Esbjerg Energy havde Andreas Grundtvig med mål og assist i Vojens i onsdag. Rødovre havde unge William Bundgaard på plads med mål (og annulleret mål) i kampen mod Aalborg.

Metalligaen.tv: Har Jannik Sønderby på plads som kommentator i Granly Hockey Arena.

Skader/karantæner: Rødovre var altså uden Mads Eller og Frank Gymer senest, mens Esbjerg endnu ikke har haft Philip Larsen på is i denne sæson.

Historikken: Esbjerg vandt 5-1 i de seks dueller i sidste sæson. Vestjyderne vandt de sidste to kampe mod Mighty Bulls med samlet 11-0. 

Statistikken: En enkelt assist og -4 til Grayson Downing. Ikke helt som forventet af Esbjerg-canadieren. Med 114 minutter i fire kampe har Malte Sektov spillet hele 28 minutter mere end næste mand i rækken, Sebastian Bergholt. 


Esbjerg havde ikke de store problemer med Rødovre OPTAKT: SønderjyskE-Frederikshavn WH