Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn kæmper for en plads i slutspillet i bunden af Metal Ligaen, og kunne i går præsentere Mikael Johansson som ny angriber i klubben. 

Svenskeren har hidtil i denne sæson spillet for Lustenau i Alps Hockey League og kommer altså ind på et tørt sted, eftersom White Hawks døjer med en del skader på det her kritiske tidspunkt af sæsonen.

Robin Johansson måtte udgå i kampen mod Rungsted senest. 

- Første melding var ikke god fra vores sundhedsstab. Hvis Robin havde haft flere tænder tilbage, så var de røget ud i forbindelse med, at han potentielt har fået en hjernerystelse. Vi er meget spændte på, hvordan det ser ud, og lige nu ved vi ikke, hvad det ender med. Det positive er, at Robin var på is mandag morgen, så vi må se, hvordan han reagerer på det, siger White Hawks-sportschef Kasper Kristensen til Nordjyske. 

I aften kommer Esbjerg på besøg og vestjyderne møder ind med optimisme i kampen om en top fire-placering. Da de to hold mødtes i sidste uge, vandt Esbjerg med 4-3 og søndag vandt Esbjerg 3-0 over Herlev.

Det var en kamp, hvor Esbjerg endelig fik lukket af bagude efter en række kampe med masser af mål i begge ender. Det er netop forsvarsspillet, der lige skal have et ekstra nøk, hvis vestjyderne skal have den sidste top på spillet. Det har set rigtig fornuftigt ud for Esbjerg på det seneste, og fremragende for vestjyderne, at der var næsten 3000 tilskuere på plads til kampen mod Herlev søndag eftermiddag.

Hold øje med: Der er øje på den nye mand i Frederikshavn, Mikael Johansson, hvis han får debut i aften. Hos Esbjerg har Philip Schultz fået en rigtig fin start på sit ophold nummer to i klubben og scorede senest mod Herlev. 

Skader/karantæner: Frederikshavn knokler med skaderne: Thomas Søndergaard og Nikolaj B Kristensen stadig ude med hjernerystelse. Det lysner for førstnævnte, så spændende hvornår han er klar igen. Sebastian Holm ramt af sygdom og ikke med mod Rungsted i fredags, hvor Robin Johansson måtte udgå med en grim hovedskade. Derudover er Kevin Frydkjær ude for vendelboerne, og spiller ikke i aften Frederik Bjerrum, Rasmus Bjerrum, Henrik Mærsk Clausen og Yanick von Bergen sad ude for Esbjerg i søndagens 3-0-sejr over Herlev. 

Metalligaen.tv: Jesper Larsen er på plads for at guide dig gennem de 60 minutter i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn. 

Historikken: De to hold mødtes i sidste uge med en 4-3-sejr til Esbjerg som resultat. Esbjerg har vundet fire af fem hidtidige opgør i grundspillet. 

Det forventer vi: Det er Frederikshavns chance at spille stramt og disciplineret i aften mod et Esbjerg-hold, som efterhånden er blevet rigtig giftigt i offensiven. Gæsterne er favorit. 

Statistikken: Esbjerg kommer med fin form og 10 point i de seneste fem kampe, hvor Frederikshavn har snuppet fire "pinde". 


OPTAKT: Herlev Eagles-SønderjyskE Frederikshavn skriver med svensk angriber