Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Duellen om andenpladsen i Metal Ligaens øjeblikkelige tabel står mellem Herning Blue Fox og Frederikshavn White Hawks, der begge er på jagt efter Aalborg Pirates i toppen. 

Midtjyderne spillede i sidste uge en ren tju-bang-kamp mod Herlev Eagles, som blev vundet med 7-6 efter straffeslag. Det var ikke en indsats, træner Pekka Tirkkonen var supertilfreds med. 

- Vi manglede i den grad ydmyghed i vores tilgang til spillet, efter at vi var kommet foran. I stedet kom kampen over på deres præmisser, og det skal de have respekt for. Og jeg ved jo, at de har gjort det mange gange tidligere - også her i Herning, sagde han til Herning Folkeblad efter kampen. 

Midtjyderne besøger altså i dag et Frederikshavn-hold, der leverede en effektiv omgang hockey mod SønderjyskE fredag aften og sad på kampen fra start. En stor kontrast til en lidt bleg indsats i Herlev et par dage tidligere, hvor White Hawks blev lukket effektivt ned af et stærkt Eagles-mandskab. 

Spændende, om Jari Pasanen stille og roligt kan begynde at spille med fuldt hold og hvordan et Frederikshavn-hold med otte backer og fire kæder kommer til at se ud. 

Skader/karantæner: Herning har for øjeblikket mere eller mindre fuldt hold, mens Frederikshavn senest spillede uden Galansky, Mads Larsen, Bumagin var stadig ude. Derudover har Oliver Anker ikke spillet de sidste to kampe, og Mads Iversen var syg i fredags. 

Det forventer vi: Frederikshavn kommer med selvtillid efter sejren over SønderjyskE, mens Herning formentlig arbejder på at lukke af efter målorgiet mod Herlev. Tæt omgang, hvor begge hold lægger vægt på det defensive arbejde.

Hold øje med: Frederikshavns hjemmeside melder kamp nummer 300 til Christopher Frederiksen. Måske et incitament for en stor kamp af landsholdsspilleren. Hos Herning skal Emil Kruse tilbage i trit efter en lidt skidt kamp mod Herlev senest. 

De indbyrdes kampe: Herning har haft tjek over Frederikshavn hidtil i sæsonen med en 4-1-sejr i Nordjyske Bank Arena og 2-1 efter overtid hjemme i Kvik Hockey Arena. White Hawks har altså revanche til gode. 

Statistikken: Herning har været i overtid i fire af de seneste fem kampe, mens Frederikshavn stadig er det hold i Metal Ligaen, der har lukket færrest mål ind.


HØJDEPUNKTER: Aalborgs scoringer i den afgørende kamp mod Riga CONTINENTAL CUP: STORSEJR SENDER AALBORG I SUPER FINAL!