Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Det er ikke mange dage siden, Herning og Frederikshavn tørnede sammen i Kvik Hockey Arena, og nu har vi altså den omvendte kamp i Nordjyske Bank Arena, hvor hjemmeholdet er noget presset efter en lang nederlagsstime på seks kampe, der ikke har givet point.

- Vi har gennemtænkt det her grundigt og lagt en strategi. Vi skal ikke blive paniske, fordi vi har tabt seks kampe i træk, eller fordi vi ikke scorer nok mål. Vi følger vores strategi, og vi har is i maven. Vi bevæger os i den rigtige retning. Vi har bygget fundamentet til huset. Nu skal der sættes vægge og tag på. Det er næste skridt, siger White Hawks-sportschef Kasper Kristensen i et interview med Kanal Frederikshavn.

Om der kommer vægge og tag på mod Herning, vil aftenen vise, men i forhold til at Frederikshavn skal score flere mål er Herning-betonen pt. den sværeste at bryde ned. Blue Fox har ikke lukket mål ind i to kampe.

- Vi spillede en solid kamp. Alle fire kæder gjorde et godt stykke arbejde. Vi gav ikke ret meget væk, sagde Pekka Tirkkonen, cheftræner for Herning Blue Fox, til Sportherning.dk efter sejren på 4-0 over Rungsted tidligere på ugen, der altså fulgte 2-0 over Frederikshavn.

Hvis Herning vinder i aften, er det vanskeligt at se Metal Final4 blive spillet uden Blue Fox-deltagelse.

Det forventer vi: Et desperat Frederikshavn-hold, der kommer til at give Herning en lige så tæt kamp som senest i Kvik Hockey Arena. Gæsterne er dog favorit.

Hold øje med: Daniel Trkulja er gået lidt i stå for Frederikshavn og skal hives i gang igen. For Mathias From bliver det specielt at spille Metal Liga for første gang i den hal, hvor han er vokset op. Og altså med udeholdets trøje på.

Skader/karantæner: Herning var uden Petter Hansson senest mod Rungsted, mens Frederikshavn stadig savner Jesper Jensen.

Statistik: Tre spillere kom ud med plus for Frederikshavn i Vojens for nylig. Christoffer Åkesson, Mads Iversen og Aleksi Halme. Herning har ikke lukket mål ind i de seneste seks perioder.

Historikken: Senest altså 2-0 til Herning i Kvik Hockey Arena i en tæt og jævnbyrdig kamp, hvor både Galansky og Mac Carruth stod formidabelt.


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs OPTAKT: Aalborg Pirates-Herlev Eagles