Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Er det ved at blive lidt nervøst i Frederikshavn i forhold til Metal Final4-billetten? Det kunne man godt tænkes at tro efter at nordjyderne har smidt tre kampe på stribe og stadig mangler en enkelt pind for at komme videre til "pokalfinaleserien". Et nederlag i ordinær tid mod Herning i aften vil formentlig kaste White Hawks ud i et drama på fredag mod SønderjyskE med alt på spil. De kan de godt undvære i Vendsyssel i den her omgang.

Skal Frederikshavn videre i aften mod Herning kræver det ikke mindst, at disciplinen bliver bedre end i fredags i Rungsted.

Her var Dane Fox igen i ballade med både modstandere og tilskuere, mens Logan Pyett tog 10 minutter for brok efter kampen var overstået. Er der problemer på den front i Frederikshavn, eller er det blot lige en træls periode? Vi får et af de første svar i aften. 

Aftenens gæster fra Herning kommer for første gang "i hundrede år" med selvtillid og en sejr ind til en kamp. 7-0 mod Odense var en regulær forløsning, og det skal nu blive interessant at se, om Ben Coopers mænd tager næste livtag med krisen i betydelig sværere kamp på papiret.

Det er aldrig nemt at spille i Frederikshavn. 

Historikken: Frederikshavn havde ikke de store problemer med at besejre Herning i Kvik Hockey Arena i den første indbyrdes kamp. Frederikshavn førte 4-0 efter to perioder og selv om Herning endte med at komme op på 4-6, var det reelt en sikker White Hawks-sejr. 

Statistikken: Frederikshavns formbarometer over de seneste fem kampe tæller syv point, men de sidste tre kampe har altså kun givet et point. Helt i bunden af formbarometeret har vi Herning og Esbjerg med hver fire point i fem kampe. Hullet, der er gravet hos Herning, er stadig dybt trods sejren mod Odense. 

Det forventer vi: At Frederikshavn får lov at skabe kampen mod et Herning-hold, der spiller på omstillinger. Lurer der en overraskelse i Nordjyske Bank Arena i aften?

Duellen: Mark MacMillan kom i gang med to scoringer mod Odense, ligesom Cam Brace også er begyndte at rulle på med scoringer for Herning. Kan Hernings importskare klare Frederikshavns ditto?

Skader/karantæner: Frederikshavn mangler kun Kristian Jensen, mens Herning synes at komme i stærkeste opstilling til matchen. 

 


Scheel har fået gipsen af og forventes klar efter pausen OPTAKT: Aalborg Pirates-SønderjyskE