Kampstart 18:00 i Spar Nord Arena

Odense fik optimismen tilbage mandag aften, hvor nederlaget i Esbjerg blev visket rent via en 3-2-sejr i Frederikshavn efter en stærk defensiv indsats – og evnen til at slå tilbage på de rette tidspunkter – var vendt tilbage hos fynboerne.

Dermed fik træner Paul Thompson formentlig ro i maven og beviset på, at hans spillere ”kan endnu” efter den forfærdelige lørdag aften i Esbjerg.

I Esbjerg skete der det, at vi kom for langt fra vores gameplan, og det gjorde at vi kom til at spille som fem individer, i stedet for dem kæder - og det skabte mange fejl. Imod Frederikshavn fandt vi tilbage til det, som fungerer for os som hold, med et hurtigt og simpelt spil, siger Odense-kaptajn Nicolai Weichel til Fyens Stiftstidende i dagens kampoptakt.

Nu gælder det for Odense om at udfordre formstærke Aalborg, der for øjeblikket ruller fra sejr til sejr og synes at have både ”mojo og momentum” med sig for øjeblikket. Samtidig er der virkelig tryk på de offensive kedler hos nordjyderne, og det fik Odense også at mærke, da de to hold senest mødtes i Spar Nord Arena.

Her vandt Aalborg med hele 8-5 på en aften, hvor Odense slet ikke formåede at stoppe Aalborgs fine kreative spillere. I det hele taget har Aalborg haft tjek over Odense i de to første kampe i denne sæson, så gæsterne går ind som favoritter i aften.

Spørgsmålet er om Odense kan tøjle Jakobsen, Højbjerg og co.?

Skader/karantæner: Mikkel Højbjerg og Emil Marcussen senest ude for Aalborg, mens Odense manglede en sygdomsramt Sebastian Ehlers og Gorm Topholt ud over ”de sædvanlige” Topi Piipponen, Radek Cip og Christopher Kamph. Mon Ehlers er tilbage efter overstået sygdom?

Hold øje med: Spændende om Albert Adamsen får lov at fortsætte i Odenses bur. Hos Aalborg var backen Charlie Curti fremragende i 8-1-sejren over Herlev.

Det forventer vi: Et Odense-mandskab, der virkelig skal spille disciplineret for at holde Aalborg-mandskabet fra døren. Der er ikke plads til fejl, hvis fynboerne skal være i kampen i aften.

Statistikken: I de seneste ni kampe har Aalborg vundet otte rent over Odense og har altså gennemgående fint styr over fynboerne.

De indbyrdes kampe: Aalborg vandt 5-2 over Odense i premieren og altså senest 8-5 i Odense i en Wild West-kamp som begge hold formentlig helst undgår i aften.


VIDEO: Højdepunkter fra Esbjerg-Frederikshavn Frederikshavn vandt igen i overtiden mod Esbjerg